Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

poza tym montażyści od okien przestrzegają, żeby absolutnie nie pozwalać tynkarzom zdejmować osłonek z zawiasów na czas tynkowania, bo zapaskudzą i potem się nie da zawiasów regulować, jakby coś.

Ja miałam właśnie pościągane te zasłonki, aby się nie zarysowały ani nie uszkodziły, a o zabrudzenie zawiasów się nie martw, bo tynkarze na okna zakładają razem z narożnikami folię, która zasłania dobrze okno i przez to nie są brudne, u mnie po tynkach okna były naprawdę czyste.

fakt, za to mi nie pękają ;) A wycenę zawsze dobrze mieć, chociażby dla celów porównawczych, żebyś mogła się nią podeprzeć przy rozmowie z docelowym wykonawcą.

A ja myślę, że dla dzieci śmierć jest bardziej naturalna, niż dla nas. I próby chronienia ich przed czymś w gruncie rzeczy naturalnym i nieuniknionym nie zawsze mają sens.

a komu pękają? Spirea? pęka Ci coś robione przez pana Krzyśka? Zuzę muszę podpytać.

co do dzieci i śmierci... mój W. wrócił ostatnio z religii ze stwierdzeniem, że "Bóg jest głupi, że zrobił tak, że każdy musi umrzeć" i on nie chce więcej słuchać o niebie i piekle i nie chce, żeby kiedyś jego babcia umarła, ani mama ani nikt :(

Ja miałam właśnie pościągane te zasłonki, aby się nie zarysowały ani nie uszkodziły, a o zabrudzenie zawiasów się nie martw, bo tynkarze na okna zakładają razem z narożnikami folię, która zasłania dobrze okno i przez to nie są brudne, u mnie po tynkach okna były naprawdę czyste.

no właśnie mnie też tynkarze kazali je pościągać, a okniarz mówi, że łatwiej wymienić osłonki, niż wygrzebać z zawiasów zaprawę...

no właśnie mnie też tynkarze kazali je pościągać, a okniarz mówi, że łatwiej wymienić osłonki, niż wygrzebać z zawiasów zaprawę...

Ale właśnie chodzi o to, że nie będziesz miała zaprawy w zawiasach, bo nie będzie się miała jak dostać - całe okno będzie szczelnie zabezpieczone folią.

a komu pękają? Spirea? pęka Ci coś robione przez pana Krzyśka? Zuzę muszę podpytać.

co do dzieci i śmierci... mój W. wrócił ostatnio z religii ze stwierdzeniem, że "Bóg jest głupi, że zrobił tak, że każdy musi umrzeć" i on nie chce więcej słuchać o niebie i piekle i nie chce, żeby kiedyś jego babcia umarła, ani mama ani nikt :(

Moja Mała podobny etap miała. Płakała dlaczego wszyscy muszą umrzeć.

Ale właśnie chodzi o to, że nie będziesz miała zaprawy w zawiasach, bo nie będzie się miała jak dostać - całe okno będzie szczelnie zabezpieczone folią.

Gosia ja nie wiem gdzie Ty znalazłaś takich tynkarzy!!! ale zapewniam Cię że to wyjątek

Tatarak nie ruszaj tych osłonek ;)

ps taśmę papierową a właściwie resztki kleju po niej z klamek okiennych zmywa się zmywaczem do paznokci

Baby kochane :) u mnie jak pamiętam, monterzy od okien od razu zakazali zdejmować osłonki, a klamek w ogóle nie założyli. Tylko kazali po tynkowaniu. Fakt tynkarze pięknie osłonili i oblepili. Nic nie pobrudzili, aż się dziwiłam. Ale strzeżonego... strzeże :)

Co do tych smutno-naturalnych tematów, to zrozumienie, oswojenie i akceptacja przychodzą z wiekiem. Ja jeszcze niedawno nie potrafiłam sobie wyobrazić siebie starej. Nie rozumiałam jak radzą sobie ludzie starzy z tą świadomością odchodzenia. Przeżyłam histerię na temat niesprawności, która odeszła jak ręką odjął po usunięciu problemu zdrowotnego. Ale... to oswoiło mnie z różnymi myślami i znowu jestem dużo młodsza niż wyglądam.

Dzieci cierpią, bo jeszcze nie zdążyły się nacieszyć tym (/mi) co odchodzi. Trzeba im pokazywać to co w przemijaniu czasu jest dobre, żeby było im łatwiej.

Tatarak, czeka Cię, widzę, niewdzięczna rola prostowania błędów popełnianych przez katechetę.

Chyba za dużo gadam :)

Tatarak, dzięki za gościnność :) . T w takim razie pomysły na temat schodów Kasi uzewnętrznię u Ciebie.

Taaa. Wypłynął niechcący temat nauczania dzieci (przedszkolaków) religii i tego ile dzieci z tego rozumieją...

u nas temat wypływa po każdej lekcji religii tak mocno, chyba muszę syna wypisać, bo jaki ma sens chronienie dziecka przed zalewem przemocy w tv, jeśli pani opisuje drogę krzyżową z naturalizmem, którego mogliby pozazdrościć autorzy Pasji :(

Córka szwagierki (2 klasa podstawówki) przyszła jakiś czas temu do domu i zapytała swoją mamę co to znaczy "nie cudzołóż'.

Zresztą jak słucham na każdej wywiadówce w szkole historie z lekcji religii ("moje dziecko siedziało wczoraj 3h i kolorowało obrazki, bo Pani katechetka ostatnio powiedziała że były za mało kolorowe"), to się cieszę że moje dzieci wybrały jednak opuszczenie tego etapu edukacji...