Kaśka73 06.03.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 w klasie komunijnej to proponuję duże ilości waleriany, podejście typu "walka z urzędnikami żeby otrzymać pozwolenie na budowę" to fakt zgadzam się w całej rozciągłości tylko tak trochę przykro że co raz więcej tego urzędu:( a czy ja juz Wam pisałam że moja starsza wypaliła księdzu po kolędzie wprost że sorry na wyjazd katechetyczny na feriach nie pojedzie bo jedzie na obóz językowo- narciarsko- snowbordowy z baptystami i sorry..... ależ szły gromy że sekta ogień piekielny i takie klimaty się działo mało nie pękłam ze śmiechu... mój mąż skwitował sprawę i po co się tak śpieszyliśmy z budowy kochanie czy po to żeby tego spiczu wysłuchać?! trzeba było sobie spokojnie malować moje klamki okienne były tylko w woreczkach;) trzymam kciuki za dekarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.03.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Tataraczku, byłam wczoraj na rozmowie u swojej arch, gadaliśmy między innymi o dachu. Przy okazji dowiedziałam się czegoś , co moze Ci się przydać, podobno do robienia spadku na dachach płaskich są takie trójkąty wykonane ze styropianu , niestety nie udało mi sie tego namierzyć w necie, ale może ktoś podpowie coś więcej tak, kliny się na to chyba mówi. zobaczymy, co mi zaproponuje ten wykonawca jutro. dziękuję za pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Nie ma to jak popracować zespołowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.03.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 za to pamiętam jak się zaczęło z religią w szkole podstawowej , nauka modlitw tych samych zresztą przez najbliższych sześć lat murowana:mad: Ola coś opowiadała, że Pani wyciąga bardziej dokazujących za ucho z ławki a przygotowanie do sprawdzianu z religii to masakra jakaś "Mama jak ja mam się za to zabrać, bo nie wiem?" w klasie komunijnej to proponuję duże ilości waleriany, podejście typu "walka z urzędnikami żeby otrzymać pozwolenie na budowę" podręcznik do religii oczywiście jeden z droższych z kompletu książek do szkoły ja od podstawówki to zamierzam młodego z religii wypisać. a w II klasie zamiast do komunii - pojedziemy sobie do disneylandu jak dorośnie, to sobie sam wybierze, w co chce wierzyć. już mam dość tej indoktrynacji na każdym kroku. a babie, co by mi dziecko za ucho z ławki wyciągnęła, to bym chyba rękę obcięła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.03.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 [ATTACH=CONFIG]104949[/ATTACH] Nie ma to jak popracować zespołowo mój junior już śpi, więc Sava razem z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Jak pójdę spać, przeniosą się na łóżko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 06.03.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 [ATTACH=CONFIG]104949[/ATTACH] Nie ma to jak popracować zespołowo moja też mi włazi na kompa a jak idę spać to idzie do mojego łożka... Madaleine czy A i H wykonują takie prace jak przesuniecie gniazdka (pytam Ciebie bo za późno żeby do nich dzwonić????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 06.03.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 akcja ciągnięcia za ucho na szczęście nie dotyczyła naszej Oli , ale sprawa otarła się o dyrekcję szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 06.03.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 [ATTACH=CONFIG]104949[/ATTACH] Nie ma to jak popracować zespołowo Fajna Ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.03.2012 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 akcja ciągnięcia za ucho na szczęście nie dotyczyła naszej Oli , ale sprawa otarła się o dyrekcję szkoły i slusznie. jak można od dzieci uczyć, że agresja jest zła, a równocześnie stosować wobec nich przemoc?to się w głowie nie mieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.03.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Madaleine czy A i H wykonują takie prace jak przesuniecie gniazdka (pytam Ciebie bo za późno żeby do nich dzwonić????) ja nie Madeleine, ale moge odpowiedziec, że wykonują - w ogóle mogą Ci elektryke przerobic jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 06.03.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 TatarakuCzy miałaś kiedyś meble BRW. Bo ja tak i stwierdzam, ze w moim przypadku to badziew straszny. Ale zrobisz jak będziesz uważała. Co do katechetów (i religii) się nie wypowiadam - bo niestety to jest specyficzne środowisko. Niestety bardzo często uczą religii osoby nienadające się do tego, a jedynie takie co to przeszły jakiś kurs w kurii. Sama mam wiele zastrzeżeń. Staram się odkręcać w domu. Choć widzę, że dzieciaki mają czasami mętlik w głowie kto w końcu ma rację. To trudny temat. A komunia to już w ogóle nie jest wydarzenie duchowe od baaaardzo dawna, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Ale się rozpętało religijnie. Czytam tutaj słucham przyjaciół z małymi dziećmi i mam wrażenie że szkoła jest teraz znacznie gorsza niż kiedy moja córka do niej chodziła. Jakaś otępiała jestem, dopiero dotarło do mnie o jakie BRW chodzi. Tatarak, trzymaj się od tego badziewia jak najdalej. Rozłażą się w szwach po i po dwóch latach kuchnia do wymiany. Szuflady się zacinają, a zawiasy od drzwiczek nie dadzą się regulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.03.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 moje dziecko szlo do komuni w Bru - jak na tutejsze warunki to byla liczna grupa dzieciaków bo 38szt.Ale spotkania w kosciele odbywaly się 1xmiesiąc, prób przed sama komunia była 1 połączona ze spowiedzią. Cała uroczystość w kosciele trwała mniej niż godz, a po mszy w salce przykoscielnej był słodki poczestunek dla świetujących - kawa, soki, ciasto. Zadnego bialego tygodnia.W szkole też ich zza bardzo nie cisnęli. Teraz też Młody nie mówi nic o religii w szkole - znaczy, że zza wiele do nauki nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.03.2012 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 ADK, Pestka - dzięki za ostrzeżenie. Oni robią szuflady itp na blumach i mówicie, że mimo to taki badziew? szkoda, że to nie ikea, i samych frontów nie można kupić, bo ładny mają ten bakłażan. ale ceny sobie podliczę - ot, tak- żeby wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.03.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 z tym badziewiem BRW to proponowalbym samemu sprawdzić - moi znajomi maja ich kuchnie i nie skarżą sie na takie problemy.a są z gatunku czepialskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.03.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Wojtek - i tak to powinno wyglądać. chodzi mi o komunię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.03.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 U nas komunii niet, za to coby syn się nie czuł pokrzywdzony (inne dzieci dostaną prezenty, a on nie), to... też dostanie prezent A z tym Disneylandem, to całkiem dobry pomysł No i doszliśmy do sedna - jak patrzę na znajomych i ich dzieci, to komunia zeszła do poziomu absurdu. Dla dzieci liczą się prezenty, dla rodziców 'zastaw się a postaw się'. Przeraziły mnie artykuły w których opisywane jest że na przyjęcia komunijne się teraz wynajmuje sale ślubne, a impreza podobna rozmachem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.03.2012 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Salik - widzę, że identycznie myślimy, to krzepiące Teraz pytanie o spinki - do mocowania kabli. Mieliście takie? i kto je montowa? - elektryk czy tynkarze? bo nie mam, a podobno wtedy się brzydko tynk wykrusza przy kablach (tam gdzie mają być lampy lub kinkiety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.03.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ale jakie spinki?A czym masz przymocowane przewody do ściany?U nas spinki szły po prostu w miejscu gdzie miało być coś powieszone, a sam przewód był zagięty pod kątem 90 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts