Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas komunii niet, za to coby syn się nie czuł pokrzywdzony (inne dzieci dostaną prezenty, a on nie), to... też dostanie prezent :)

A z tym Disneylandem, to całkiem dobry pomysł ;)

zamiast disneylandu proponuje Legoland w Gunzburgu - w tym roku, w maju obchodzi 10 lecie. blizej, taniej i chyba przyjemniej dla chlopaka

Pewnie, że sprawdzić trzeba.

Szafki kupiliśmy jakieś 3 może 3,5 roku temu do kuchni mojej mamy. B. szybko zaczęła narzekać, że drzwiczki krzywo wiszą. W szufladzie wymieniliśmy prowadnice.

Może mieliśmy pecha, albo teraz mają lepszą jakość. W końcu szafki IKEA też bywa, że się rozpadają.

Ale jesienią zaplątaliśmy się na wyjazdówce z W-wy i robiliśmy nawrotkę na parkingu BRW. Oczywiście poniosło mnie do środka. Jak szybko weszłam, tak samo szybko wyszłam. Bałagan i ogólne wrażenie biedy meblarskiej. Dlatego napisałam o tych meblach.

Tataraczku, byłam wczoraj na rozmowie u swojej arch, gadaliśmy między innymi o dachu. Przy okazji dowiedziałam się czegoś , co moze Ci się przydać, podobno do robienia spadku na dachach płaskich są takie trójkąty wykonane ze styropianu , niestety nie udało mi sie tego namierzyć w necie, ale może ktoś podpowie coś więcej :)

ja podpowiem: to są zwykłe kliny do obróbek dachowych, ale czy nie są aby za małe do dachu płaskiego? przecież tu się formuje spadek na kilku metrach - nie ma chyba takich gotowych elementów

u nas cięli styropian w odpowiednie kliny - chłopak na dole dostawał konkretne wytyczne jak ciąć, ile, ciął wprawnie a dwaj na dachu je kleili (ale jakim klejem - nie wiem)

ja podpowiem: to są zwykłe kliny do obróbek dachowych, ale czy nie są aby za małe do dachu płaskiego? przecież tu się formuje spadek na kilku metrach - nie ma chyba takich gotowych elementów

u nas cięli styropian w odpowiednie kliny - chłopak na dole dostawał konkretne wytyczne jak ciąć, ile, ciął wprawnie a dwaj na dachu je kleili (ale jakim klejem - nie wiem)

Styropian się pięknie i równiutko tknie. Ja bym nie szukała, tylko kupiła odpowiedniej grubości płyty i już :)

Hej :) Nie będę oryginalna ale raczej odradzałabym BRW. Meble kuchenne kupiłam od nich jakieś 5 lat temu- mieli jedną z najtańszych ofert na rynku ,a wtedy cena była moim głównym i podstawowym wyznacznikiem (ech, studenckie ograniczenia). Patrząc na nie po pięciu latach - okleina jednej z częściej używanych szuflad lekko się podoklejała i ponadrywała, co 2-3 tygodnie regulujemy zawiasy drzwi szafki narożnej (lubią wypadać),boczna okleina szafki stojącej koło piekarnika lekko się wybrzuszyła i jakby rozpulchła ( a w domu gotuję i piekę rzadziej niż sporadycznie). Poza tym, z tego co pamiętam strasznie się umordowaliśmy przy składaniu tego cholerstwa, niby proste ale pod tym względem do IKEI to miało lata świetlne odległości. Także podsumowując - jeżeli w ciągu tego czasu BRW nie zainwestowało znacząco w materiały i wykonawstwo to stanowczo odradzam :)

Byłaś tu ?

http://www.quchnie.eu/portfolio/kuchnia-nowoczesna-valdemossa/

albo tu http://www.kominek.com.pl/piano_III_tineo

lu tu http://www.weble.pl/kolorystyki.php

ale nie wiem, czy Tu chcesz zamawiać, czy kupić gotowe?

Leroy Merlin_Sim Gloss.jpg

Na żywo tego nie widziałam.

To na zdjęciu powyżej jest dostępne w sklepach Leroy Merlin, ale na zamówienie.

OPIS: Meble kuchenne Sim Gloss. Zestaw standardowy 2,4 m, szafki górne i dolne, 3205 zł

2. Mata Sibu Magic Black, plastik, 90x60 cm, 282 zł

3. Blat 411p laminowany, gr. 3,8 cm, 120 zł/m.b.

Zdjęcie jest z ekspozycji w sklepie w Warszawie na Ostrobramskiej. Tyle, że z tego zdjęcia nie wiadomo, czy to fiolet, czy bakłażan, bo widziałam też opis, że fotka nie oddaje właściwego koloru