myszonik 07.01.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Tatarakuja w temacie mpzp (a raczej jego braku) ....Macie tam jakieś sąsiedztwo? zabudowaną działkę z wjazdem z tej samej drogi publicznej graniczącą z Waszą?Bo jeśli tak to możecie się starać o decyzję o warunkach zabudowy i na jej podstawie dostać pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.01.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Myszko, zasada dobrego sąsiedztwa wchodzi niestety w grę przy braku mpzp. A u nas plan jest i miał być właśnie zmieniony też myślałam, żeby się powołać na ten zapis, ale w tej sytuacji nie da rady. Trzeba będzie chyba wnioskować o odrolnienie działki lub części. Tylko nie wiem, co z tym zapisem o zakazie zabudowy. W poniedziałek pojadę pogadać do gminy, bo ostatecznie wszędzie wkoło się ludzie budują na tych "rolnych" działkach :/ Cóż,pewnie realizacja planów rozciągnie się nam w czaaaaasie. A jeszcze odpowiadając na Twoje pytanie, mamy bezpośredniego sąsiada z wjazdem z tej samej drogi. Ale chyba też musiał odralniać część działki. Ciekawe, ile mu to zajęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 07.01.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Uuuu, to niewesołe wieści na początek roku.Mam nadzieję, że w gminie powiedzą Ci co i jak i szybko się uda załatwić wszystkie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.01.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Trzymam kciuki, żeby się udało ...................... co ma się nie udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 08.01.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Czyli dobrze rozymiem, że stary plan mpzp już nie obowiązuje, a nowego jeszcze nie ma ? Przecież masz sąsiadów, jesteś przy drodze gdzie stoją już domy... z moją działką było na początku podobnie, linia zabudowy była 40 m od drogi i tam można było się wybudować, ale my mieliśmy się budować 150 m od drogi i dlatego czekaliśmy na nowy mpzp. Odralniasz część na której ma stanąć budynek i podjazdy. Skoro gmina ma w planie przekształcić na budowlane, to nie powinno być problemu żeby dali zezwolenie, zresztą w gminie mam bardzo miłe doświadczenia jeśli chodzi o obsługe przez ich architektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.01.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Chyba się pogubiłam.Jest mpzp czy nie ma?Bo teraz rozumiem, że jest i wasza działka jest w nim rolna tak? A czekacie na zmiany żeby w nowym planie zmienili ją na budowlaną?Czy planu w ogóle nie ma (nie wiem stracił moc ten poprzedni czy co?).Bo chyba jeśliby planu nie było i nie przystąpiono do sporządzania kolejnego to wówczas można występować o warunki zabudowy.A może podpytaj sąsiadów jaką papierologię przerobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.01.2011 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 OK, to jeszcze raz po kolei - aktualny plan jest i jest ważny, pochodzi z 1997 roku i wg niego działka jest rolna. Jest też studium uwarunkowań, w którym działka ma oznaczenie MN - pod budowę jednorodzinną i nieuciążliwe usługi. Zgodnie ze studium gmina stopniowo rozwija infrastrukturę w okolicy i u nas są już wszystkie media (asfaltowa jezdnia i latarnie po obu stronach ulicy - i nie zbudowano ich, by ułatwić rolnikom dojazd na pola, umówmy się). Przeprowadzony został też cały proces wprowadzania zmian w planie, na mocy których działka stanie się budowlana. Były wyłożenia publiczne, debata itp. Wyłożony plan oglądaliśmy, w debacie uczestniczyliśmy. Zmiany planu miały zostać uchwalone we wrześniu... - jak nas optymistycznie zapewniano w gminie. może pamiętacie, jak się spieszyliśmy, żeby kupić działkę, zanim plan się zmieni, żeby nie płacić renty planistycznej. no więc już witaliśmy się z gąsku - gdy nagle zaczęły się kłopoty (nie będę o nich pisać na forum, jak ktoś jest zainteresowany, to mogę napisać, co wiem i wnioskuję na priwa ) i rada nie uchwaliła zmiany planu Dzięki pomocy nieocenionej forumowiczki - nie wiem, czy sobie życzy, żeby ujawniać, kogo mam na myśli - wiem już, od czego zacząć papierologię. Bo na sąsiadów to powiedzmy sobie szczerze... trudno liczyć. Raczej nic nie wiedzą, nie pamiętają, mąż się tym zajmował... - bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.01.2011 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Acha, o kciuki uprzejmie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 09.01.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Będę trzymał za prawie sąsiadkę kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.01.2011 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Będę trzymał za prawie sąsiadkę kciuki podziękuję po fakcie, dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 09.01.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.01.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 To się do kciuków przyłączam. Papierologii nie zazdroszczę, to ciężka dola, ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem, a urzędnicy Was nie pokonają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 09.01.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Ci urzędnicy - niby pracuję dla ludzi ale ich decyzje ludzkie w ogóle nie są... Wiem coś o tym - my walczyliśmy z 2 gminami w sprawie podłączenia wody. Jedna ma wodociąg a druga mieszkańców na swoim terenie bez wody. No i ta pierwsza ni jak nie chce kolejnych do swojego wodociągu podłączyć bo im się nie chce dodatkowej papierologi z gminą drugą rozliczać. Dziwne bo w tym samym czasie sąsiadów budujących 50 m od nas jakoś podłączyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 09.01.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Tatarak, TRZYMAJ SIĘ!!! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.01.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Kciuki zaciśnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.01.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Nie macie pojęcia, jak mnie podnosi na duchu Wasze wsparcie Ja się zasadniczo stresuję takimi urzędowymi pierepałami, ale jak trzeba, to co zrobić. Dziś nic nie załatwiłam - pobrałam tylko wzór wniosku o zmianę przeznaczenia terenu w mpzp. A właściwie dwa wnioski, bo pani w okienku nie była pewna, który powinnam złożyć Najbardziej kompetentna osoba jest na urlopie i wraca za kilka dni, więc wtedy wybieram się znowu na konkretną rozmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 10.01.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 O kurcze nie wiedziałam, że macie takie chocki klocki z tym mpzp Oczywiście przyłączam się do grupy wsparcia i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.01.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 O kurcze nie wiedziałam, że macie takie chocki klocki z tym mpzp Oczywiście przyłączam się do grupy wsparcia i trzymam kciuki. Dzięki forumowiczom jestem coraz lepszej myśli, a to już coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.01.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 no to czekamy na wieści z Gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 12.01.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Najbardziej kompetentna osoba jest na urlopie i wraca za kilka dni, więc wtedy wybieram się znowu na konkretną rozmowę. Czyli w poniedziałek masz wycieczkę do urzędu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts