Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hmm,

a bede przyslaniał? mam zaluzje, wiec moze zaslony beda tylkoozdoba okien...ma być inaczej?

oslona kaloryfera.jpg

Wojgoc, a ten kto Ci montował parapety, nie powiedział, że są zbyt wąskie, żeby pod nimi schować grzejniki ? :(

tak ma być - wystaja 6cm ponad sciane a grzejnik ma 7,5cm od sciany - nikt w planie nie ma chowac grzejników za drewniana kratownicą.długo zastanawialiśmy nad szer.parapetów - maja po 32,5cm. gdybym chcial zrobic jak na zamieszczonej fotce to mialyby po 45cm.

Poza tym grzejniki sa wspomaganiem ogrzewania - patrz kominek z plaszczem wodnym. cala chata jest w elektrycznej podlogowce

Edytowane przez wojgoc

OK. Niepotrzebnie tę fotkę wrzuciłam.

Chodziło mi o to, że grzejnik wystający poza obrys parapetu tworzy taki schodek. Kiedyś robiło się pod parapetem wnękę, żeby tego uniknąć. Ja bym schodka nie chciała.

Grzejników na ścianach w ogóle nie lubię. Ale u mnie też są i patrzę na nie z lekkim obrzydeniem. Myślę, jakby tu przynajmniej na lato pozbyć się tego widoku. Parapety specjanie mam poszerzone i odstają od ściany o jakieś 3 cm dalej niż grzejniki. Dlatego zwróciłam uwagę na Twoje.

aleojtam, dawajcie ;)

Wojgoc wprawdzie niezbyt chętny ku temu, ale... oto jego schody w wersji drewnianej a'la pestka. Jedna wersja ze szklaną balustradą i druga z kutych prętów.

Kamienia, czyli stosownej madury póki co nie znalazłam, więc na razie tyle.

Schody_Wojgoca-01red.jpg Schody_Wojgoca-01ecru.jpg Schody_Wojgoca-02grey.jpg

(klikamy, żeby powiększyć)

Na koniec cudeńko znalezione w necie – schody z drewnianymi trepami a podstopnicami z podświetlanego onyxu :)

++++ONYX_stairs.jpg

Kto mnie nauczy jak wstawiać fotki, żeby od razu były duże, a nie przeglądówki powiększające się po kliknięciu, PLEASE :)

Ja głosuję na schody w wersji nr 2.

Gosia - a my weźmiemy chyba takie pokrętełko, bo ja nie lubię elektroniki. no chyba, że to ma jakieś mega funkcje i warto?

Salik, szkoda słów "Siostra katechetka wykazała się najprawdopodobniej nadmierną gorliwością." a jak powszechnie wiadomo niewiele jest rzeczy gorszych niż nadmierna gorliwość :(

Elektroniczny wyświetla temperaturę zewn, wewn i z GWC, informacja o zabrudzeniu filtra, komunikaty awarii, no i możesz sobie zaprogramować kiedy jak centralę. Poczytaj sobie dokładnie tutaj: http://jan-gaz.com.pl/rekuperatory_0_Dane_techniczne w sekcji sterowanie.

no to faktycznie, jak mówił Piczman, za rok będę szukać po domu instrukcji obsługi ;) albo i wcześniej. czyli może jednak wybierzemy E1, jak Awo.

Gosiu, a jaki GWC planujecie? Rurowy, żwirowy? u Was chyba woda wysoko, dobrze pamiętam? bo Piczman robi glikolowe.