pestka56 09.03.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Wyślę Ci mailem. Sam pokażesz jak będziesz chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Tatarak, ciągle myślisz o daszku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.03.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 no tak, ale to prawie nie jest zauważalne; jeszcze jak przysłonisz czesciowo zasłonami. hmm, a bede przyslaniał? mam zaluzje, wiec moze zaslony beda tylkoozdoba okien...ma być inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 hmm, a bede przyslaniał? mam zaluzje, wiec moze zaslony beda tylkoozdoba okien...ma być inaczej? Wojgoc, a ten kto Ci montował parapety, nie powiedział, że są zbyt wąskie, żeby pod nimi schować grzejniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.03.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) tak ma być - wystaja 6cm ponad sciane a grzejnik ma 7,5cm od sciany - nikt w planie nie ma chowac grzejników za drewniana kratownicą.długo zastanawialiśmy nad szer.parapetów - maja po 32,5cm. gdybym chcial zrobic jak na zamieszczonej fotce to mialyby po 45cm.Poza tym grzejniki sa wspomaganiem ogrzewania - patrz kominek z plaszczem wodnym. cala chata jest w elektrycznej podlogowce Edytowane 9 Marca 2012 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 OK. Niepotrzebnie tę fotkę wrzuciłam. Chodziło mi o to, że grzejnik wystający poza obrys parapetu tworzy taki schodek. Kiedyś robiło się pod parapetem wnękę, żeby tego uniknąć. Ja bym schodka nie chciała.Grzejników na ścianach w ogóle nie lubię. Ale u mnie też są i patrzę na nie z lekkim obrzydeniem. Myślę, jakby tu przynajmniej na lato pozbyć się tego widoku. Parapety specjanie mam poszerzone i odstają od ściany o jakieś 3 cm dalej niż grzejniki. Dlatego zwróciłam uwagę na Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.03.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 szerokość parapetów to swiadoma decyzja - nam akurat wiszace grzejniki sa obojetne i nie wplywaja na takie czy inne samopoczucie.co innego wykończenie kominka - tu trzeba bedzie się przespać kilka nocy z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.03.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 No, co Wy Mam czuć się poobijana czy żartujecie? strzelam, że żartują uszy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.03.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 To prawda, że kanały elastyczne są cichsze, ale u mnie na 3 biegu słychać lekki szum w salonie tylko pod nimi i to jak jest cicho Gosia, a jaki macie sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.03.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 niekoniecznie trzeba je tu umieszczać i zasmiecać Tatarakowy watek aleojtam, dawajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.03.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Tatarak, ciągle myślisz o daszku ? [ATTACH=CONFIG]105546[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]105547[/ATTACH] nie, daszek już został definitywnie wykreślony z planów po kreatywnej dyskusji w trakcie wizji lokalnej z mężem i ślusarzami. gdzieś o tym było w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2012 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 aleojtam, dawajcie Wojgoc wprawdzie niezbyt chętny ku temu, ale... oto jego schody w wersji drewnianej a'la pestka. Jedna wersja ze szklaną balustradą i druga z kutych prętów. Kamienia, czyli stosownej madury póki co nie znalazłam, więc na razie tyle. (klikamy, żeby powiększyć) Na koniec cudeńko znalezione w necie – schody z drewnianymi trepami a podstopnicami z podświetlanego onyxu Kto mnie nauczy jak wstawiać fotki, żeby od razu były duże, a nie przeglądówki powiększające się po kliknięciu, PLEASE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.03.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Pestka:[\img]http://adres/do/zdjęcia.jpg[\/img]Musisz usunąć obydwa znaki \ (i zostawić w drugim nawiasie klamrowym / na początku) Ostatnio było burzliwie w temacie religii, tutaj kwiatek z lokalnego okołowrocławskiego podwórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 12.03.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Gosia, a jaki macie sterownik? elektroniczny E2/E3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ja głosuję na schody w wersji nr 2. Gosia - a my weźmiemy chyba takie pokrętełko, bo ja nie lubię elektroniki. no chyba, że to ma jakieś mega funkcje i warto? Salik, szkoda słów "Siostra katechetka wykazała się najprawdopodobniej nadmierną gorliwością." a jak powszechnie wiadomo niewiele jest rzeczy gorszych niż nadmierna gorliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 12.03.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Elektroniczny wyświetla temperaturę zewn, wewn i z GWC, informacja o zabrudzeniu filtra, komunikaty awarii, no i możesz sobie zaprogramować kiedy jak centralę. Poczytaj sobie dokładnie tutaj: http://jan-gaz.com.pl/rekuperatory_0_Dane_techniczne w sekcji sterowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 12.03.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Mi też się podobają schody nr 2, Pestka fajne te wizualki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Elektroniczny wyświetla temperaturę zewn, wewn i z GWC, informacja o zabrudzeniu filtra, komunikaty awarii, no i możesz sobie zaprogramować kiedy jak centralę. Poczytaj sobie dokładnie tutaj: http://jan-gaz.com.pl/rekuperatory_0_Dane_techniczne w sekcji sterowanie. no to faktycznie, jak mówił Piczman, za rok będę szukać po domu instrukcji obsługi albo i wcześniej. czyli może jednak wybierzemy E1, jak Awo. Gosiu, a jaki GWC planujecie? Rurowy, żwirowy? u Was chyba woda wysoko, dobrze pamiętam? bo Piczman robi glikolowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 12.03.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 U nas będzie rurowy, wg instrukcji Suspensera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 no to faktycznie kontrolowanie temp powietrza z gwc ma sens. przy glikolowym zasada jest inna, więc sensu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts