pestka56 12.03.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Schody takie same, tylko oprawa kolorystyczna różna. Ciekawe co powie W. Ja mu jeszcze posłałam więcej fotek i propozycji balustrad. Mam nadzieję, że mają oboje nad czym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.03.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 widzę, ze już co niektorzy mają swoje typy...wersja z ecru jest najbardziej zblizona oczekiwaniom Inwestorów - bedziemy pracować nad szczególami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.03.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Tatarak, dzięki za wpis o sterowaniu. Jak jeszcze zrozumiesz o co chodzi z tą krzywą grzewczą i jak ją ustawić, to też napisz Ja podchodziłam do tematu i na razie się poddałam. Wojtek, balustrada z metaloplastyką. Z ciekawości zobaczyłabym schody w tej madurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.03.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Krzywą grzewczą się ustawia na czuje, a później ewentualnie reguluje parametry Najlepiej poczytać jakiś wątek dotyczące własnego urządzenia, bo często i gęsto krzywa grzewcza działa różnie w zależności od implementacji danego producenta. Natomiast to co Tatarak napisała o termostatach to jest dokładnie to co kiedyś pisaliśmy u nas w komentarzach przy okazji dyskusji o podłogówce. I jeden z powodów dla których nie montowaliśmy termostatów (bezwładność podłogówki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Wojgoc, postaram sie zrobić, to o co prosisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 ...Wojtek, balustrada z metaloplastyką. Z ciekawości zobaczyłabym schody w tej madurze. Będą i w madurze, ale muszę znaleźć odpowiednią fotkę kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Mi też się podobają schody nr 2, Pestka fajne te wizualki. Dzięki Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Tatarak, ja w sprawie opoczno metalic silver A co myślisz o takim pomyśle, żeby opoczno dać wewnątrz tej czerwonej ramki. Poza nią wszystko lśniąco białe z dużych, nawet bardzo dużych płytek. Wtedy te szafki z lakierowanych białymi frontami nad sedesikiem schować równo z powierzchnią ściany. Świetnie by było gdyby te fronty miały dokładnie rozmiary białych kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Pestka: [\img]http://adres/do/zdjęcia.jpg[\/img] Musisz usunąć obydwa znaki \ (i zostawić w drugim nawiasie klamrowym / na początku)... Dzięki Salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Spirea, jeśli ja dobrze rozumiem to, co czytam i co mi Piczman tłumaczył, to krzywa to jest hm algorytm, na podstawie którego kocioł/pompa ustala różnicę między temp zewn z pogodówki a temp zasilania podłogówki. I ustawia się ją metodą prób i błędów dla każdego domu, ponieważ każdy ma własne straty ciepła, zyski bytowe itp. On mi tłumaczył tak, że np masz zakres krzywej od 1 do 16 (zależy od urządzenia). Zadajesz krzywą 1 i czekasz kilka dni. Okazuje się, że w domu masz np 18 stopni, czyli za zimno. To podkręcasz krzywą na 3 i czekasz kilka dni. Temperatura dobija na przykład do 23 - za gorąco. Skręcasz do 2. Czekasz kilka dni. Robi się 20,5 a chcesz ciut cieplej, więc dajesz np krzywą 2,25 (zależy jaki jest skok urządzenia, może być np. 2,5) i znowu czekasz kilka dni. I masz 21. Po każdorazowej zmianie krzywej trzeba trochę odczekać ze względu na bezwładność systemu i - tak jak pisze Salik - jest to w pewnym stopniu działanie intuicyjne. Ale podobno można sobie wysterować system całkiem precyzyjnie. Salik - i niewykluczone, że ja to nawet czytałam, ale wiesz - trzeba dojść do pewnego etapu, przeczytać z obłędem w oczach (nic nie rozumiejąc ) kilka tekstów, pogadać z cierpliwym człowiekiem i wreszcie się dochodzi do jakiejś wiedzy Pestka - niewykluczone, że efekt byłby ciekawy, ale to nie moja bajka. Ja kocham kąty proste, żadne skośne podziały nie wchodzą w grę w każdym razie dzięki za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Tak mi się narzuciło, bo kabina w rogu.A może wyłóż całą przestrzeń kabiny – obie ściany i podłogę, a resztę biel totalna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 na podłodzę właśnie po to nie będzie brodzika, żeby nie było żadnych podziałów optycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Prześpij to jeszcze kilka razy Wiem o co chodzi z tym brakiem brodzika, ale obawiam się, że nie wyjdzie dobrze jeśli zostawisz tylko na ścianie to opoczno. Mój argument za wyłożeniem narożnika – powstanie optycznie bryła, prostopadłościan. Opoczno tylko na ścianach, to może dać efekt przypadkowości. Myślę, że trzeba by to dobrze zwizualizować, najlepiej w czymś takim jak Google Sketchup, który umożliwia oglądanie projektu pod różnymi kątami w 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.03.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Cholera - co do sterowania podłogówką sobie tak pozwalam. Czekam własnie na projekt sterowania, który hydraulik robi, na święty nigdy chyba. Żadnej krzywej nie braliśmy pod uwagę, bo chcemy mieć temp. w różnych pomieszczeniach ustawianą niezależnie. Jak przy krzywej można bardziej wygrzać łazienkę np?(przecież w łaźni musi być ze 24st., żeby po wyjściu z wanny nie dostać dreszczy a przy tej temp. w reszcie pomieszczeń ześwirowalibyśmy wskutek udaru mózgu ) W dodatku zewnętrzny czujnik temperatury u nas byłby oszukiwany po tysiąckroć, gdziekolwiek by go nie umieścić - bo albo mam wietrzne zakamary od północy chłodnej, albo wygrzane na maxa południowe ściany. Bezwładność naszej podłogi nie jest taka straszna - anhydryt bardzo szybko reaguje i czujniki regulatorów wewn, nie powinny mieć kłopotów. Sadzę, że to też będzie troszkę metodą prób i błędów rozkminiane, ale jakoś bardziej do mnie przemawia niż zdanie się na jeden poziom temp. w całym domu. Skądinąnd, Tatarak, myślimy równolegle o tych samych rzeczach, co jest dość dziwne, zważywszy na jak różnych etapach budowy jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.03.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Sylwerson - poszczególne pętle się ustawia rotametrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.03.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Salik - właśnie to miałam napisać Sylwerson - rotametrami się jeszcze steruje. No i zagęszczeniem rurek. Poza tym jakby tak może dobrze tę krzywą ustawić, to pewnie by się nie dała oszukiwać, chociaż cholera ją wie Też mnie zastanawia, że idziemy jednym tropem. Pewnie to jest jedyny słuszny trop i dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 13.03.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 pytanie wieczoru: do szczęśliwych posiadaczy okien typu portfenetr czyli takich jak na balkon, ale bez balkonu - jakie wysokie macie/będziecie mieć barierki przy tych oknach. Licząc od poziomu podłogi na parterze/poddaszu? mam dwa takie okna= będą barierki 110 wysokie (taki jest podobno standartowy wymiar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.03.2012 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 o! i nareszcie ktoś odpowiedział tak nam właśnie zasugerował ślusarz, chociaż jego projektu wynika o kilka mm mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.03.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Też mnie zastanawia, że idziemy jednym tropem. Pewnie to jest jedyny słuszny trop i dlatego macie sie ku sobie i tyle:hug: - w budowlanym znaczeniu rzecz jasna:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.03.2012 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 pytanie wieczoru: do szczęśliwych posiadaczy okien typu portfenetr czyli takich jak na balkon, ale bez balkonu - jakie wysokie macie/będziecie mieć barierki przy tych oknach. Licząc od poziomu podłogi na parterze/poddaszu? mam dwa takie okna= będą barierki 110 wysokie (taki jest podobno standartowy wymiar) też mam takie okna i barierki chcę na metrze uwiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts