Spirea 16.03.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 wymiatasz Pestka moim zdaniem Madura odpada w porównaniu z drewnem. Ja co najwyżej zastanawiałabym się na puszczeniu schodów w tym samym odcieniu, co podłogi, ale może powinny się jednak odcinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.03.2012 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Pestka, a zrobiłabyś mi tak sprytnie wizualizacje tej mojej małej łazienki z Metaliciem? jeszcze nie teraz, tylko ja sobie poukładamy w głowie "ostatecznie", co i jak? Słuchajcie - ale trafiłam z tymi tynkami w pogodę (tfu, na psa urok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Proponowałam Wojtkowi np. zrobienie balustrady z kilku różnych pomysłów m.in. z takiego płotka: Chodziło mi o te pręty ustawione trochę lotosowo wewnątrz ramy. Ale wybrał ten inspirowany gałęziami drzewa: chyba właśnie dlatego, że jego dom ma dużo giętych linii. A mnie podobałaby się taka balustrada, choć może nie tak dosłownie powielająca kształt pałki wodnej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.03.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Tatarak, wkraczasz w super etap Z dnia na dzień zacznie to wszystko wyglądać jak dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.03.2012 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 właśnie dziś mówiłam, że z "budowy" robi się "dom" - dosłownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Jeszcze narysuję szaleństwo „with illuminated ONYX”. Taki onyx podoba się jego pani - wymyśliła, żeby obudować kominek. Ja jestem zwolenniczką używania w pomieszczeniu max 3 materiałów w sensie faktura i kolor. Więc np. W. mógłby mieć kominek, parapety, schody i kolumny obłożone madurą. I absolutnie jak już jest jeden kamień to nie dokładajmy drugiego z innej bajki. Ale de gustibus... Tatarak wszystko co chcesz narysuję. Poproszę Cię tylko o zdjęcia surowych wnętrz. To co ja robię wygląda bardziej naturalnie niż wizualizacje z programów 3D, bo ma perspektywę taką jaką widzi ludzkie oko, a nie program. Swoje wnętrza wszystkie tak sprawdzałam. Spirea, dzięki LUBIĘ jak mnie chwalą i lubię jak mogę pomóc Pokaż to wnętrze na fotce. Ale zrobiłabym ten sam kolor schodów i podłogi, tyle, że na krawędzi stopni dałabym cienki pasek drewniany, albo drewniane podstopnice. Daj te schody ([email protected]) to pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.03.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 ja bym widziała coś takiego:http://czasnawnetrze.pl/i/dz01MDAmaD01MDA=/949b02ee/708-schody3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.03.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Pestka, to ja się odezwę po weekendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 To najlepszy moment dla nas bab. Przednią zabawę zaczynasz i nagrodę za wszelkie cierpienia. A ja lecę rozbierać skrzynie w warzywniku, bo się rozwalają. Przekopać kompostownik i przewieść korę z obornikiem na wrzosowisko. Muszę jeszcze dalej pleść mój płot i zrobić porzadki na liliowcowej górce nad oczyszczalnią, ciachnąć róże pomarszczone i... sama już nie wiem co Jestem kupka szczęścia, bo ciepło i hajda do ogródka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 ja bym widziała coś takiego: http://czasnawnetrze.pl/i/dz01MDAmaD01MDA=/949b02ee/708-schody3.jpg W. nie chciał roślinnych, w tym sęk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.03.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Pestka, nie mam zdjęć - pisałam o schodach Wojgoca i podłodze, którą widziałam w trakcie zbiorowych odwiedzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) Pestka, nie mam zdjęć - pisałam o schodach Wojgoca i podłodze, którą widziałam w trakcie zbiorowych odwiedzin. Dobra pokażę o co chodzi na schodach Wojgoca. Wieczorem zrobię Pa lecę w grządki Edytowane 17 Marca 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.03.2012 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Byłam w ogródku Ręce do łokci mam jak po bitwie z moimi trzema kociskami. Pigwowce mnie nie oszczędzały Proszę oto następna porcja schodów dla Wojgoca: Pierwsze mają stopnie drewniane, podstopnice albo jak ściana, albo z tego co leży na podłodze. Drugie całe są z tego samego co leży na podłodze, ale stopnie są obramowane drewnem. Trzecie mają stopnie z jatoby, a podstopnice z podświetlanych slabów ONYXu. Slowem wiosenne szaleństwo na schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.03.2012 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 To najlepszy moment dla nas bab. Przednią zabawę zaczynasz i nagrodę za wszelkie cierpienia. no właśnie ja chyba jestem jakaś nietypowa... dużo bardziej mnie kręcił ten etap budowlony i obecnie kręci instalacyjny, niż typowa wykończeniówka. może to dlatego, że podoba mi się wiele rozwiązań, na które nie mam szans lub środków? To jak z tymi schodami - podoba mi się prosta wanga, a muszą być ząbki, bo inaczej zakręt wyjdzie paskudny. ale to chyba niejedyny powód - po prostu bardziej podoba mi się "budowanie" domu niż "urządzanie". nie chcę tego urządzania robić na raty, bo wiem,jak to wygląda w praktyce. dobrze, że mamy wybrane kafle na podłogi, ale reszta - od kolorów elewacji po kafle w łazienkach - to raczej mnie przeraża niż cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.03.2012 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Proszę oto następna porcja schodów dla Wojgoca najbardziej mi się podobają pierwsze. zdecydowanie te onyksy - zupełnie nie moja bajka. i może kwestia ustawień monitora, ale u mnie one są zielonkawe w odcieniu topielca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 19.03.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 są topielcow a onyks potrafi mieć i różowe, i czerwone zabrwienie - oglądałam taki jeden z myślą o wstawieniu dużego bloku na podest schodów w roli gigaobrazu, ale na oglądaniu się skończy - jest tak ozdobny, że do tego, co zaplanowałam, nie pasuje, a podporządkowanie mu całego parteru nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.03.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 no właśnie ja chyba jestem jakaś nietypowa... dużo bardziej mnie kręcił ten etap budowlony i obecnie kręci instalacyjny, niż typowa wykończeniówka. może to dlatego, że podoba mi się wiele rozwiązań, na które nie mam szans lub środków? To jak z tymi schodami - podoba mi się prosta wanga, a muszą być ząbki, bo inaczej zakręt wyjdzie paskudny. ale to chyba niejedyny powód - po prostu bardziej podoba mi się "budowanie" domu niż "urządzanie". nie chcę tego urządzania robić na raty, bo wiem,jak to wygląda w praktyce. dobrze, że mamy wybrane kafle na podłogi, ale reszta - od kolorów elewacji po kafle w łazienkach - to raczej mnie przeraża niż cieszy To też jest taki etap przez który się przechodzi. Jak w pracy grafika, który pierwszy raz usiadł do komputera. Masa możliwości i co tu wybrać. Robisz 10 layoutów jednej strony i w końcu żaden ci się nie podoba, brrrrrr Musisz wyciszyć chciejstwa i dać sobie czas na zastanowienie. Potem metodą eliminacji coś złapię Cię za serce i tego się trzymaj. Jak teraz szukasz fachowców i wiedzy, potem zaczniesz szukać rozwiązań wnętrzarskich. Zobaczysz, polubisz doprowadzanie domu do stanu „wymarzonego”. Urządzania nie da się robić inaczej niż na raty. Szybciej lub wolniej, ale na raty. Bo dom dojrzewa wraz z przedmiotami. Nabiera charakteru, ciepła. Żaden wnętrzarz tej naturalności nie stworzy tak, jak sama jesteś w stanie. Ja miałam - mimo graficznego doświadczenia – ten sam problem. Moja kuchnia najpierw miała być prowansalska w rozbielonych zieleniach, potem murowana z brązowymi drzwiczkami, wreszcie w bieli totalnej. Stanęło na zacieranym na kremowo naturalnym drewnie drzwiczek, dość ciemnym drewnianym blacie, białych kaflach a'la cegiełki przy płycie kuchenki i szarych płytkach w połączeniu z drewnem na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.03.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Mnie też najbardziej odpowiadają te pierwsze. Onyx znalazłam podświetlany taki właśnie żółtawy z zielonkawymi cieniami. Nie widziałam tego kamienia oko w oko, wie nie poprawiałam kolorów. Onyxy to też nie mój świat, zwłaszcza podświetlane. Jakoś mi tego dobra za dużo i kamień, i światło. W Egipcie od wieków robią kraty drewniano alabastrowe. Płytki alabastru są tak cienkie, że przebija przez nie światło świecy. Alabaster jest ecru z lekkim białym żyłkowaniem. To mi się podobało. Może ten onyx zbyt kolorowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.03.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 normalny sabat nad moimi schodami:D:D:D - jam troche zajety, ale skomentuje to co tu bylo o nich napisane za dni pare:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.03.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 W. nie chciał roślinnych, w tym sęk nie chciał cięzkiego wzoru, a ten jest całkiem, całkiem:yes: Ale gałązki nadal mi sie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts