Tatarak 20.03.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 w sumie gałązki są bardzo roślinne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.03.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 opcja podstopni z onyxu odpada ze wzgledów technicznych - nie da rady na tym etapie ładnie tego zrobić, by miec mozliwość wymiany przepalonego węża ledowego. poza tym nie znajdę takich bloków onyksowych by w miare równomierne 'uslojenie' wystepowalo na calym biegu. fajnie wyglada wersja kamiennych z elementami drewna na czubie - ale nie wiem jak z praktycznego punktu widzenia. natomiast nie znalazlem wersji najbardziej prawdopodobnej w wykonaniu, o której pisalem pestce:( - stopnie z madury a podstopnie z drewna jatoba. madura rzecz jasna gold a jatoba czerwono-brązowa. Bo czerwona po kilku latach lekko zbrązowieje. barierki szklane to nie w tym domu - wg mnie po prostu nie pasują. temat kominka zostanie ponownie rozwazony przy najblizszej inspekcji na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.03.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 w sumie gałązki są bardzo roślinne zwlaszcza takie cieniutkie. a gdzie znalazlas te roslinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.03.2012 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 na googlu wpisałam sobie na grafice chyba haslo secesyjne barierki czy coś podobnego i wśród różnego badziewia takie mi wyskoczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.03.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 aha,czy tynki robi Ci ekipa Gosi1611?robisz z gotowych zapraw czy kręcą na budowie?jaka rubość Ci wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.03.2012 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 tak, ekipa od Gosi, robią z Doliny Nidy oczywiście grubość wychodzi od 1,5 do 2 cm, w jednym miejscu wyszlo 2,5 do 3 cm - tak gdzieś na 3 m2 ściany działowej. już się ładnie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.03.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 normalny sabat nad moimi schodami:D:D:D - jam troche zajety, ale skomentuje to co tu bylo o nich napisane za dni pare:yes: Sabat BARDZO praktyczny Wojgoc, dorysuję Ci jeszcze te z Madurą na stopniach. Dobrze, że wiem już, że ona gold, bo na parapecie na fotce taka bardziej brązowa. Balustradę puściłam tym razem tylko szklaną, bo rysowałam ze względu na schody, a barierkę zrobiłam we wcześniejszej wersji. Mam cały zbiór różnistych balustrad i parę linków. Znalazłam jak szukałam poprzednio. Ale to późno wieczorem wrzucę. Zmykam do ogródka. Wiatr okropny, ale mam rozłożone zabezpieczanie desek do obudowy warzywnika. Truskawki w niedzielę wszystkie wykopałam i przygotowałam sadzonki - nie mogą czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.03.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 nie chciał cięzkiego wzoru, a ten jest całkiem, całkiem:yes: Ale gałązki nadal mi sie podobają Ja jeszcze popracuję nad Twoimi barierkami z różnymi motywami. Trzeba zobaczyć na konkretnych schodach co jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.03.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Tatarak, jeśli chodzi o te wytyczne do dobrego projektu podłogówki, to wydaje mi się, że weryfikacja projektu po tym, że rurki są co 10-15 cm nie jest właściwa. Odległości między rurkami dopasowuje się przecież do zapotrzebowania na ciepło dla danego pomieszczenia. Takie podejście, że rurki co 10-15, to mają instalatorzy, co to wszystko chcą zrobić na oko, bo tyle lat praktyki i było dobrze.U nas odległości są zróżnicowane w zależności od pomieszczenia. W jednym mam co 10 cm, w innym co 15, jeszcze gdzie indziej co 20, na antresoli co 30, a w garderobie w ogóle nie mam. Wszystko jest jednak wynikiem wyliczeń w oparciu o konkretne dane. Masz zresztą tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.03.2012 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 toteż nie wpadam w panikę - muszę sobie tylko popatrzeć, jak wygląda w każdym pomieszczeniu zapotrzebowanie na ciepło i czy w tych, gdzie są porownywalne mam w miarę podobne wielkości grzejnika (czyli długości rurki).ale fajnie wiedziec, że nie nie tylko ja mam te odległości zróżnicowane. pamiętasz może, czy miałaś różne średnice rurek w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.03.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 miałam wszędzie takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 21.03.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 u nas rurki tez roznie w zaleznosci od pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.03.2012 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Aksamitka - ale różne średnice czy różne długości pętli masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 21.03.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 rozne dlugosci, srednica rur 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.03.2012 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 a jaką masz najdłuższą pętlę? A. wyczytał w jakichś normach, że przy tej średnicy pętle nie powinny przekraczać 70 mb, a u nas są 2 dłuższe. jeszcze postudiujemy i będziemy pisać do Asolta w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 21.03.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 najdluzsze mam 4petle po 100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.03.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 no to jeszcze dłuższe niż nasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.03.2012 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Tatarak - o ile pamiętam robisz glikolowe GWC?Jeśli tak, to pamiętaj że ono pójdzie na 99% pod jakimikolwiek mediami.Inaczej będziesz miała później niezłe jazdy z próbą wkopania rurki fi32 na głębokości 1.5-2 metrów, pod istniejącymi mediami... (patrz koparka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.03.2012 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Kwestie długości pętli zostały wyjaśnione - z obliczeń jakichś przepływów itp. wychodzi, że wszystko powinno zagrać. Salik - przyłącza mamy, że tak powiem, na południe od domu, a GWC chcę puścić na północ - tak żeby nic się nie krzyżowało. jeszcze mam sieć, ciekawe jak długo :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 23.03.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Tatarak - obejrzyj foty w galerii albo te w dziale "kolekcje" - maja bakłażanowe fronty ładne http://www.strefakuchni.com.pl/kuchnie-wfm/1/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts