pestka56 01.04.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Moja Droga, nie z moim mężem:lol2: U niego wszystko musi nabrać mocy urzędowej, więc podjęcie decyzji trwa czasami kilka lat:-) Juz się do tego przyzwyczaiłam i niektóre rzeczy załatwiam za jego plecami i On nawet nie zauważa, ale wymiana blatu.... sama rozumiesz,że musi być dobrze przemyślany:-))) U mnie to samo , „....... jaki jest każdy widzi”. Zmiana to wróg publiczny nr jeden, ale stosuję podchody i politykę drobnych kroczków. Jakoś sie da wyżyć. Ale, ale oglądałaś w TV ? Chodzi reklama jakiegoś banku. Kobieta wchodzi do kuchni z kotem na rękach. Na podłodze leży pies. Pani rozgląda się z niesmakiem, zerka na męża zaczytanego w gazecie i... wypuszcza kota, po czym cichutko zmyka drzwi. W kuchni pełna demolka, a kot na żyrandolu. Wpada mąż. Ona mówi – No, to teraz już musimy zrobić ten remont. Może jak przyjdzie co do czego i blat Ci się znudzi, uszkodź go znacząco. Tnij na nim mięsko, upuść coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.04.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Oj, Wojgoc, niedobrze Ty tak z własnego doświadczenia ? Tzn. Twoja Pani to trenuje na Tobie, bo inaczej ani, ani ... skad taki wniosek???, ze mną nie ma takich problemów, zwlaszcza przy zmianie auta na wygodniejsze:D to tylko rada, jak ominąć "urzędniczy charakter" męża Magdy34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.04.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Może ten Twój pomysł z folią do oklejania nie taki zły. Są teraz takie termokurczliwe, którymi okleja się całe samochody. Możesz mieć przez tydzień czarne matowe porsche, a potem jadowicie żółte, albo w kropki. Wszystko się da „przemalować” w ten sposób. Na dodatek jak zdejmujesz, to nie uszkadza powierzchni pod spodem. A dodatkowo chroni lakier na bryczce przed zarysowaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 01.04.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 to trzeba blat stopniowo obklejać innym kolorem i po pewnym czasie wymieniasz na nowy, a On nawet nie zauważy zmiany:yes: No nie, to już u mnie by nie przeszło:D Ja nie cierpię prowizorek:D w realu zmiany nie zauważysz Cieszy mnie to, ale tutaj też już nie cukruj:D A urzędniczy charakter to wada wrodzona, można jednak wykorzystać pewne luki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 01.04.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 U mnie to samo , „....... jaki jest każdy widzi”. Zmiana to wróg publiczny nr jeden, ale stosuję podchody i politykę drobnych kroczków. Jakoś sie da wyżyć. Ale, ale oglądałaś w TV ? Chodzi reklama jakiegoś banku. Kobieta wchodzi do kuchni z kotem na rękach. Na podłodze leży pies. Pani rozgląda się z niesmakiem, zerka na męża zaczytanego w gazecie i... wypuszcza kota, po czym cichutko zmyka drzwi. W kuchni pełna demolka, a kot na żyrandolu. Wpada mąż. Ona mówi – No, to teraz już musimy zrobić ten remont. Może jak przyjdzie co do czego i blat Ci się znudzi, uszkodź go znacząco. Tnij na nim mięsko, upuść coś Ja tak właśnie działam pestko, drobnymi kroczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.04.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ja tak właśnie działam pestko, drobnymi kroczkami. Nie ma jak kobieca mądrość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.04.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ja tak właśnie działam pestko, drobnymi kroczkami. i temu tyle lat Ci to zajmuje:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.04.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 i temu tyle lat Ci to zajmuje:yes: Cicha woda da sobie radę zawsze i wszędzie, a Ty nawet nie zauważysz jak prędko „...Nie zdążysz nawet zabezpieczyć się, bo nie zna nikt metody, jak się ustrzec cichej wody” – to spiewał facet I TO jest to dzięki czemu kobiety i mężczyźni nie skaczą sobie do oczu. Drobne kroczki mogą być niezwykle szybkie, zwłaszcza na wysokich obcasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.04.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Khb - u nas będzie akcja "ziemia" na większą skalę, od razu z kopaniem studni i gwc, ale przymierzamy się do niej jak pies do jeża... Magda - a mnie taki Wojtek-słodziak nawet pasuje Pestka - kuchnia na razie czeka na swoją kolej. fajna ta fotka z różowym blatem - bardzo energetyzujące wnętrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.04.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 cze;) czy serio p. Mietek chory? ja mam tą wnękę od bramy garażowej poprostu otynkowaną (można by to oczywiście okleić styro ale trzebaby mieć spory zapas żeby po ociepleni zmieściło się autko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.04.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Kaśka, serio - spadł z drabiny u kogoś na budowie no właśnie u mnie ta brama dość wąska - muszę to kazać otynkować - ale tynkiem wewnętrznym czy tym zewnętrznym, co będzie na elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.04.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 wełnę skalną ale tylko w płytach robi jeszcze knaufw płytach też robi isoverursa, schwenk, maty isoveru, swisspor to wełny szklane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.04.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Esiak, dzięki baaaaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.04.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 co do bramy to zależy jakie będą grube jej uszczelki...po montażu będzie widać czy da radę dać styro 2-3cm czy tylko tynk... uszczelki nie powinny być zasłonięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.04.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Esiak, brama garażowa to jest moja pięta achillesowa.. jeszcze uszczelki mam porównywać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.04.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Esiak, brama garażowa to jest moja pięta achillesowa.. jeszcze uszczelki mam porównywać! nie, to wyjdzie przy montażu bramy, bo rozumiem, że otwór masz standard i nie ma sensu zamawiać mniejszej bramy o parę cm po to aby ocieplić ościeża - bo wtedy robi się już cena za taką wymiarową bramę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.04.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 ok, to Twoim zdaniem teraz powinnam kazać to otynkować, czy zostawić jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.04.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 a robisz już elewacje..? zasiadkuje, zaklei i położy ci tynk ekipa od elewacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.04.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 a co do pc i podłogówki to tylko sterownik pogodowy pasuje, ale np taki z opcją pomiaru temp. pokojowej i w zależności od niej dostosowujący krzywą grzania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts