Tatarak 01.04.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 O widzisz, to tego jeszcze nie wiedziałam. W każdym radzie dziurka na termostat już zatynkowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 01.04.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Nawiązując do Twoich ostatnich wpisów w dzienniku oraz do klasyki filmu pt.:"Seksmisja" Esiak donosi, Esiak radzi, Esiak . . . nigdy Cię nie zdradzi Pozytywnego, Wielkiego Tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.04.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 mój mąż się śmieje, że moje hasło brzmi: "Forum wie, Forum radzi, Forum nigdy Cię nie zdradzi" :D nawzajem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.04.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 I będzie mieszkał w dobrze zbudowanym domu, co mu oszczędzi kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.04.2012 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Grubość ocieplenia 30 cm nie wiem, czym się różni wełna skalna od mineralnej w OZC mamy założoną lambdę 0,035 i postaramy się dać co najmniej taką folia - jeszcze nie wiem... płyty pojedynczo - wykonawca odradza marketowe profile - nie mam pojęcia doradzisz coś bardziej bezpośrednio? wychodząc naprzeciw Twojej prośby, piszę kilka swoich skromnych uwag co do zabudowy poddasza, które być może w mniejszym lub wiekszym stopniu będą dla Ciebie użyteczne: jako wełnę proponuje Isover SuperMAta o wsp. 0,032 wystarczy, w zależności od grubości krokwi, dać 15+10 lub 18+5 - do niedawna bardzo dobra oferta była na www.henko.com.pl, wszelakie folie paroizolacyjne dostaniesz na www.folnet.pl - tam również proponuje zakupić taśmy dwustronne, butylowe, jeśli zdecydujesz się folię z ekranem aluminiowym to proponuje rozważyć folię o gr.140 i o jak najniższym wsp. Sd - trzeba też dokupić taśmę aluminiową do jej łączenia, co do płyt to Knaufa może utrafić na promo w OBI - zarówno zwykłą jak i zieloną - proponowałbym również zobaczyć czy format 2x1,2 nie będzie korzystniejszy przy zakupie od formatu 2,6x1,2 a przynajmniej rozważyć częściowe zakupy obydwu formatów - chodzi o jak najmniejszą ilość odpadów, co do położenia pojedynczej zamiast podwójnej na przekładkę to kwestia wg mnie do przemyślenia profile,wszelkie szpachle w dobrej cenie i jakości kupisz u Samira jeśli ma odpowiedź bedzie dla Ciebie przydatna to ok, jeśli nie to sorki za zaśmiecanie wątku. Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.04.2012 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Esiak, brama garażowa to jest moja pięta achillesowa.. jeszcze uszczelki mam porównywać! jeśli można coś zasugerować, to proponuje zaprosić jednego, drugiego, trzeciego "magika" na pomiar do siebie i temat stanie się z miejsca łatwiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.04.2012 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Wojgoc, na miejscu Tatarak bym cię „trzepnęła” Wyzwierzęcasz się Szkoda, że my nie mieliśmy takich użytecznych doradców jak są tu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.04.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 wychodząc naprzeciw Twojej prośby, piszę kilka swoich skromnych uwag co do zabudowy poddasza, które być może w mniejszym lub wiekszym stopniu będą dla Ciebie użyteczne: jako wełnę proponuje Isover SuperMAta o wsp. 0,032 wystarczy, w zależności od grubości krokwi, dać 15+10 lub 18+5 - do niedawna bardzo dobra oferta była na www.henko.com.pl, jak ja kupowałam wełnę, henko nie miał już najtańszej oferty. ps. jaki grzeczny ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.04.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 ... ps. jaki grzeczny ton Wojgoc uklepany Nastrosz się troszkę, bo nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.04.2012 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ciekawe, czy Wojtek tak długo wytrzyma... No więc, ślę podziękowania za Twe rady i przy okazji, czy możesz się podzielić wiedzą na temat: - tą taśmą butylową to co się łaczy? bo rozumiem, że aluminiowa jest to folii paroizolacyjnej? - jakiej produkcji profile są dobre? te co je Samir mam to co one są za marka? - a jakie płyty są dobre? Rozłożył nas wiosenny wirus, dziecko na szczęście coraz lepiej, ja wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.04.2012 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 przy okazji henko ma adres: http://pph-henko.pl/, pod tym podanym przez Wojtka jest piekarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.04.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 przy okazji henko ma adres: http://pph-henko.pl/, pod tym podanym przez Wojtka jest piekarnia przepraszam za wprowadzenie w błąd - nie było to moją intencją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.04.2012 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Wojtek, dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.04.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Tatarak, on się zaparł Ciekawe jak długo ma zamiar takiego sztywniaka udawać. Wojgoc, jak zbyt długo będziesz taki, to się nam znudzisz Zero oryginalności. Ja wolę Ciebie w wersji „na ostro” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.04.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ciekawe, czy Wojtek tak długo wytrzyma... No więc, ślę podziękowania za Twe rady i przy okazji, czy możesz się podzielić wiedzą na temat: - tą taśmą butylową to co się łaczy? bo rozumiem, że aluminiowa jest to folii paroizolacyjnej? - jakiej produkcji profile są dobre? te co je Samir mam to co one są za marka? - a jakie płyty są dobre? taśma butylowa służy do przyklejania folii przy np. murowanych kominach taśma aluminiowa służy do łączenia folii z ekranem aluminiowym - jesli pod podłogówkę nie kupujesz płyt styropianowych z naklejoną folią (strrrrasznie drogie) tylko zwykły styro podłogowy i folię do pogłogówki to wtedy ta taśma też zastosowanie, nie jestem specem od profili, ale Regipsa są ok - poza samymi profilami będziesz potrzebowała różne wieszaki, podwiesia, łaczenia krzyzowe i kilka tysięcy wkrętów do regipsów, nie wiem co teraz ma Samir w ofercie - ja kupowałem profile Knaufa i były ok co do płyt to panuje opinia, ze Knauf, ale i te z LM czy Casto od Norgipsa są przyzwoite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.04.2012 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 a ja to wolę, jak człowiek wie, że do czarnego garnituru białe skarpetki nie bardzo, ale już na kort tenisowy mogą być... lub że jak komuś radzi, co zrobić, to może megawprost, ale jak recenzuje coś już zrobionego, to nieco delikatności nie zawadzi. no ale to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.04.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Tatarak, on się zaparł Ciekawe jak długo ma zamiar takiego sztywniaka udawać. Wojgoc, jak zbyt długo będziesz taki, to się nam znudzisz Zero oryginalności. Ja wolę Ciebie w wersji „na ostro” mnie korci by na innym watku odpisać, ze pod murłatę to najlepiej położyć reklamówki z Tesco - efekt taki sam jak zwykła folia, ale za to są gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.04.2012 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 oj, to by mogło zostać źle odebrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.04.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Tatarak, on się zaparł Ciekawe jak długo ma zamiar takiego sztywniaka udawać. korzonki mnie rozbolały - nie mogę się zginać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.04.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 oj, to by mogło zostać źle odebrane niech kładzie co chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts