wojgoc 04.04.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 [quote=Tatarak;5308337Idę pod kołdrę. Wczoraj miałam gorączkę po raz pierwszy od 6 lat! czad! chciało sie być w mini to teraz masz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.04.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 wojgoc - "pic or it didn't happen!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2012 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 zakładam, że Wojgoc pije do mojego występu w mini w hurtowni budowlanej w ubiegłym tygodniu... niestety, nie było przy tym paparazzich jakie rury na podłogówkę, bo przecież nie mogę wracać do łóżka, nie ustaliwszy tak ważkiej kwestii. Wavin będzie dobry? pex-al-pex czy ten jakiś PERT-AL-PE - różnica w cenie w zasadzie pomijalna, co lepsze i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.04.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Wavin może być, nie kupuj żadnej chińskiej tandety z Allegro. Pex-Al-Pex Myślałem że może wojgoc ma jakieś zdjęcia z ukrycia albo coś... A teraz zarzucił ciekawy temat o poranku, a wygląda że nic z tego nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2012 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 na grupie wrocławskiej depozytariuszem "moich" zdjęć to była onegdaj Madeleine... ech, namieszała chłopakom w głowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2012 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 czyli np coś takiego będzie git: http://allegro.pl/rura-pex-alupex-wavin-fi-16-super-jakosc-cena-i2224554481.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.04.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Ej no, tak się nie robi Ja tu pracować muszę, a nie szukać teraz tysięcy wiadomości na grupie wrocławskiej, napisanych przez Madeleine Możesz wysłać na priva, obiecuję że nie wstawię na forum (a przynajmniej nie w Twoich komentarzach) Tak - powinno być ok. Tylko przy odbiorze rozpakujcie całość i obejrzyjcie dokładnie szpule od środka i na zewnątrz. Do nas 2 szpule dotarły z wgnieceniami. Ewentualnie umówcie się ze sprzedawcą że jeśli coś wyjdzie przy układaniu, to on przyjmie zwrot (czasami uszkodzenie widać dopiero przy rozwijaniu szpuli). Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.04.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Wavin Tigris Alupex PE-X/Al/PE jak najbardziej... dobra jakość, dobra cena, gwarancja 10 lat na system... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.04.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Kaśka - to Ty jesteś "gorsza" ode mnie?! w jakim celu dokładnie te szpary piankowałaś? żeby nie wiało? a ile masz styro na elewacji? no żeby nie wiało;) styro mam tylko 12cm ale + 38 porotherm na zaprawie ciepłochronnej ile masz zamiar dać styro??? Idę pod kołdrę. Wczoraj miałam gorączkę po raz pierwszy od 6 lat! czad! no to się załatwiłaś, jeszcze raz zdrowia zyczę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.04.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Matko, buduję chyba straszny bubel - nie mam piasku między rurkami, nie mam styropianu akustycznego, nie oglądałam zwojów rur podłogówki przed położeniem. Powinnam swego czasu spędzać na forum 2x więcej czasu. Niestety nie wiem, za co wtedy budowałabym dom. W każdym razie co jakiś czas obiecuję sobie spisanie rzeczy, których nie zrobiłam, a by mieć na wypadek budowy drugiego domu. A nuż się przyda. Przy tym pozostaje mi chyba nie czytać i nie denerwować się. Ale to nie jest łatwe. Ostatnio przeczytałam wpis Awo o ociepleniu szczytów od góry i niestety przypomniała mi się nasza sytuacja i to, że nie było jak tego ocieplić. Cały dzień miałam schrzaniony, bo byłam zestresowana. Co jakiś czas zastanawiałam się, czemu właściwie chodzę podenerwowana i po chwili uświadamiałam sobie, że chodzi o te szczyty. Chyba zaczyna mi odbijać. Tatarak, i zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.04.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Spirea - nie panikuj My też nie mamy styropianu akustycznego, między rurkami mamy perlit, nie piasek Szczytów nie mamy ocieplonych, zobaczymy jak będzie po pierwszej zimie. I doskonale rozumiem Twoje wspomnienie czasu praca/budowa I tak jesteś w niezłej sytuacji, bo macie tzw. wolny zawód - pociesz się że inni muszą na 8h chodzić do biura każdego dnia Głowa do góry - będzie dobrze A Tatarak chyba się faktycznie rozłożyła - więc życzę dużo zdrowia, szczególnie że ciepło idzie i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.04.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) czasami mam wrażenie że niektóre osoby na forum trochę się dowartościowują jak wynajdą jakąś "usterkę" u innej osoby i ją biczują co to się nie stanie i dlaczego też mam nie ocieplone szczyty;) już nie pamiętam kto ale wróżył mi straszne rzeczy aż miałam doła ja starałam się pilnować budowy ile się da (też jestem wolnym strzelcem)ale nie dasię stać nad każdym budowlańcem jak mi przeszło to wysnułam teorię że jesteśmy największym mostkiem termicznym i wogóle nie powinniśmy mieszkać żeby domku nie popsuć tyklko po co się budować:) Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2012 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Wstałam na chwilę, bo mnie hurtownia obudziła Salik - a Ty byś chciał pstryk! i fotka, co? tu nie polaroid wpisz sobie guglu "modelka blond wygięta w plenerze (ale ubrana!)", to Ci mniej więcej wyskoczy to, co Madeleine powiesiła na grupie Esiak - jakieś specjalistyczne narzędzia są do tego potrzebne? oprócz kalibratora? Kaśka - u nas 20 cm styro, ale ściany z pustaka 24 cm na zwykłej zaprawie. Szału nie ma Spirea - oddychaj do torebki! masz piękny i porządnie wybudowany dom, a nie żaden bubel na wykresie inwestorów, na którym jeden koniec wyznaczają "totalni paranoicy", a drugi "totalni luzacy" i tak wypadasz dużo bliżej pierwszej skrajnej. ja Cię przeskoczyłam tylko dzięki izolacji basenowej, no ale cóż - postęp! wracam spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2012 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 czasami mam wrażenie że niektóre osoby na forum trochę się dowartościowują jak wynajdą jakąś "usterkę" u innej osoby i ją biczują co to się nie stanie i dlaczego też mam nie ocieplone szczyty;) już nie pamiętam kto ale wróżył mi straszne rzeczy aż miałam doła ja starałam się pilnować budowy ile się da (też jestem wolnym strzelcem)ale nie dasię stać nad każdym budowlańcem jak mi przeszło to wysnułam teorię że jesteśmy największym mostkiem termicznym i wogóle nie powinniśmy mieszkać żeby domku nie popsuć tyklko po co się budować:) święte słowa, chociaż raczej jesteśmy grzejnikami niskotemperaturowymi z bardzo marnym COP a można spytać, jaką profesję reprezentujesz, Kaśka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.04.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 A co ja mam powiedzieć, jak mój dom był budowany bez wspomagania forumowego Ileż to ja żabek musiałam łyknąć i kto wie co jeszcze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.04.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Eeee, to tamto zdjęcie to już gdzieś widziałem Oszukaństwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2012 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Pestka: "och joooo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.04.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Esiak - jakieś specjalistyczne narzędzia są do tego potrzebne? oprócz kalibratora? a sama chcesz rurki kłaść...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2012 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Esiak - nie, z mężem z rozdzielaczami nam pomoże fachowiec. nie święci garnki lepią (chociaż akurat to lepienie garnków to trudne jest). Salik - oszukaństwo nie oszukaństwo, ale miło popatrzeć a ja aż tak fotogeniczna nie jestem, żebyś miał żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.04.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Pestka: "och joooo" Ech, bo doła mam. Roboty za dużo i upierdliwa okropnie. Jeszcze nawet na zakupach świątecznych nie byłam. Moja piękna szylkretowa kocica poszła w tango 2 noce temu i martwię się czy w ogóle wróci. Jakoś mi pod górkę Dobrze, że wszystkie jesienne poprawki na dachu się sprawdziły i skoro już pada, to niech sobie pada WRESZCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts