Tatarak 14.04.2012 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 o to chyba parę kursów musieliście zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.04.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Mamy pojemny bagażnik w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 16.04.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Tataraku - a czy hydraulik by Ci nie mógł zrobić takiego zestawienia ilościowo-materiałowego do podłogówki? albo i nawet zakupów tematycznych? ja to wygodna kobieta jestem - wszystko kupował mój hydrauliczny mistrz (i nie-mistrz, jak czasem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.04.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 klipsów 1500 na 1000m pexa, to wypada mocowanie co 66cm... tworząc meandry czy inne ślimaki to chyba trza by częściej przypinać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.04.2012 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Sylwerson - część zestawienia mamy z projektu, a że podłogówkę robimy sami, to głupio hydraulika prosić, żeby zestawienie zestawiał Esiak - na razie wzięłam 1750 tych klipsów. do takera to drogiego są ale nic - dostawa błyskawiczna, więc jak będzie widać, że ich szybko ubywa, to się dokupi. Byliśmy dziś obejrzeć robotę jednego kandydata do ociepleń... niby nie najgorzej, ale obróbka jednego okna tak schrzaniona, że pożal się boże... btw kołkowaliście styro? bo w literaturze stoi, że do 8 m wys. sciany nie trzeba, kb mówi, że trzeba, więszkość wykonawców tak samo, i tylko ten, że na domkach jednor. nie kołkują. a u Was jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.04.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 My nie kołkowaliśmy, było za to porządnie klejone. Ciepłe kołki kosztują sporo (szczególnie z długimi trzpieniami do ocieplenia 20cm), do tego zatyczki styropianowe są, ale jakoś im nie ufam. Można też tak jak na forum - ktoś wycinał otwornicą z resztek styropianu Przyklej sobie kawałek styropianu do ściany (ale na porządny klej) i spróbuj to potem oderwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.04.2012 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Ceresit jest porządny? jak dotąd wszyscy wykonawcy (w liczbie 3) go polecają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.04.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Znaczy bierzesz cały system z tej firmy?Coś mi się kołacze że Ceresit chyba był w grupie średniej, ale może mi się z Kreiselem pomyliło...Szukałaś już na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 17.04.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) ja kołkowałam (nie żeby osobiscie;)) kołki z metalowym trzpieniem, listwa startowa, ocieplenie bardzo porządnie zrobione równo, tak twierdzą nawet inni budowlańcy którzy za zwyczaj obszczekują poprzedników:), szczeliny piankowane tej piany to też poszły kosmiczne ilości nie mam jeszcze ostatecznego tynku w kolorzezresztą jak poczytasz o "systemach elewacyjnych" i utracie gwarancji na materiał jeśli nie zrobisz krok po kroku to dużego pola działania nie ma oczywiście można inaczejjednej rzeczy chyba nie mam (muszę zrobić odkrywkę)i nie wiem czy jest potrzebna w rogach nad oknami drzwiami 2 warstwa siatki wklejona na ukos (ma tak ktoś czy to fanaberia) pytam tak z ciekawości bo to jest jeszcze do poprawienia jakby co:) Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.04.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Salik - cały system (w każdym razie kleje i siatki i chyba tynki) z jednego systemu. Kreisel to jest raczej fuj, z tego co czytałam. Ceresit - jest trochę na forum, niby dobry, ale nie aż tak jak Kabe. Ty masz w końcu Caparol, prawda? Kaśka - a jaki Ty masz system? dasz namiary na swoich fachowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.04.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 My mamy Caparola, bo wyszedł nam w cenach tańszych produktów (porównując kupno materiału i robocizny osobnej ekipy, w stosunku do kompleksowej usługi pt. materiał+robocizna z inną ekipą).Zresztą po przygodzie z tynkami wewnętrznymi, raczej się już nie zdecyduję nigdy na ekipę materiał+robocizna w jednej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.04.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 my też kołkowaliśmy, zaślepki ze styro były wycinane i uszczelnianie pianką...co do kleju to my mieliśmy cały system caparola...ceresit - jak mówi salik - średnia półka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 17.04.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 pamiętam że styro to termoorganika a kleje nie wiemnamiar do ekipy 515 157 024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.04.2012 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 hm, zadzwoniłam i pan mi powiedział, że on się za bardzo ociepleniami nie zajmuje obiecał, że wieczorem da mi namiary na kolegę, ktory robi ocieplenia. bu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 17.04.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 faktem jest że oni budują od podstaw, ale robią wszystkokurcze może ma dużo zleceń na budowy szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 20.04.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 hej, pisałaś o projekcie prac geologicznych - cięzko znaleźc Vi info na ten temat bo to nowy przepis Prawa Geologicznego i Górniczego. jakbys potrzebowała by Ci to ktoś zrobił fachowo i nie drogo to polecam: Wojciech: 609 691 291 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.04.2012 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Hej, Mila - nasz projekt już się robi i powinien być w tym tygodniu złożony w starostwie, ale dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.04.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 gratulacje z okazji daszku I jak miło przeczytać o dobrych wykonawcach A jak tam styropian na podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.04.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 dziękuję a styro - momentami jak łowickie wycinanki... jest trochę rur i peszli do omijania. czasu nie mam za bardzo, bo tyły w pracy zawodowej nadrabiam. mężowi co chwila wyskakują zajęcia dodatkowe i normalnie... w moich planach byliśmy już dużo bardziej zaawansowani, ale nic to - przynajmniej będzie porządnie i dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 24.04.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witaj Na hasło "płaski dach" reaguje błyskawicznie super, że są jeszcze takie ekipy, które można bez mrugnięcia okiem pochwalić i polecić innym. A będą jakieś zdjęcia tego daszku ? Bo ja jestem żywo zainteresowana a w zasadzie nawet bardziej, ze względu na dobre wykonawstwo. już niedługo z duszą na ramieniu będę doglądać swoich dachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts