Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sylwerson - część zestawienia mamy z projektu, a że podłogówkę robimy sami, to głupio hydraulika prosić, żeby zestawienie zestawiał ;)

Esiak - na razie wzięłam 1750 tych klipsów. do takera to drogiego są :( ale nic - dostawa błyskawiczna, więc jak będzie widać, że ich szybko ubywa, to się dokupi.

Byliśmy dziś obejrzeć robotę jednego kandydata do ociepleń... niby nie najgorzej, ale obróbka jednego okna tak schrzaniona, że pożal się boże... btw kołkowaliście styro? bo w literaturze stoi, że do 8 m wys. sciany nie trzeba, kb mówi, że trzeba, więszkość wykonawców tak samo, i tylko ten, że na domkach jednor. nie kołkują. a u Was jak?

My nie kołkowaliśmy, było za to porządnie klejone.

Ciepłe kołki kosztują sporo (szczególnie z długimi trzpieniami do ocieplenia 20cm), do tego zatyczki styropianowe są, ale jakoś im nie ufam.

Można też tak jak na forum - ktoś wycinał otwornicą z resztek styropianu :)

Przyklej sobie kawałek styropianu do ściany (ale na porządny klej) i spróbuj to potem oderwać :)

ja kołkowałam (nie żeby osobiscie;)) kołki z metalowym trzpieniem, listwa startowa, ocieplenie bardzo porządnie zrobione równo, tak twierdzą nawet inni budowlańcy którzy za zwyczaj obszczekują poprzedników:), szczeliny piankowane tej piany to też poszły kosmiczne ilości nie mam jeszcze ostatecznego tynku w kolorze

zresztą jak poczytasz o "systemach elewacyjnych" i utracie gwarancji na materiał jeśli nie zrobisz krok po kroku to dużego pola działania nie ma oczywiście można inaczej

jednej rzeczy chyba nie mam (muszę zrobić odkrywkę)i nie wiem czy jest potrzebna w rogach nad oknami drzwiami 2 warstwa siatki wklejona na ukos (ma tak ktoś czy to fanaberia) pytam tak z ciekawości bo to jest jeszcze do poprawienia jakby co:)

Edytowane przez Kaśka73

Salik - cały system (w każdym razie kleje i siatki i chyba tynki) z jednego systemu. Kreisel to jest raczej fuj, z tego co czytałam. Ceresit - jest trochę na forum, niby dobry, ale nie aż tak jak Kabe. Ty masz w końcu Caparol, prawda?

Kaśka - a jaki Ty masz system? dasz namiary na swoich fachowców?

My mamy Caparola, bo wyszedł nam w cenach tańszych produktów (porównując kupno materiału i robocizny osobnej ekipy, w stosunku do kompleksowej usługi pt. materiał+robocizna z inną ekipą).

Zresztą po przygodzie z tynkami wewnętrznymi, raczej się już nie zdecyduję nigdy na ekipę materiał+robocizna w jednej cenie.

dziękuję :)

a styro - momentami jak łowickie wycinanki... ;) jest trochę rur i peszli do omijania. czasu nie mam za bardzo, bo tyły w pracy zawodowej nadrabiam. mężowi co chwila wyskakują zajęcia dodatkowe i normalnie... w moich planach byliśmy już dużo bardziej zaawansowani, ale nic to - przynajmniej będzie porządnie i dokładnie :)

Witaj

Na hasło "płaski dach" reaguje błyskawicznie ;) super, że są jeszcze takie ekipy, które można bez mrugnięcia okiem pochwalić i polecić innym.

A będą jakieś zdjęcia tego daszku ?

Bo ja jestem żywo zainteresowana :) a w zasadzie nawet bardziej, ze względu na dobre wykonawstwo. już niedługo z duszą na ramieniu będę doglądać swoich dachowców.