Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sco-check - witam u siebie :) będą zdjęcia, tylko się ogarniemy, bo chwilowo to na nic nie mamy czasu. przegapiłam, jak była drabina na dachu, ale postaram się coś cyknąć i wrzucić.

Moorela - korzystaj, korzystaj :) rozumiem, że mąż zakochany w nowej córce i nie ma głowy do pierdół ;) btw, też będziemy miec stopnie o wys. 19 cm - łączę sie w bólu i nadziei, że da się z tym żyć ;)

Tataraczku i inni mili odwiedzający Westwing ma od dziś w ofercie w znacznie obniżonych cenach ciekawe krzesła https://www.westwing.pl/home.php?cat=1157

Z poliwęglanu w zestawach po 4 sztuki za 600 zł np. takie:

TR12SIE2-135-01.jpg

Edytowane przez pestka56

Khb - nie kojarzę teraz, o które zdjęcie chodzi, ale może inspiracja dotyczyła na przykład kształtu tarasu? bo palm raczej w ogrodzie nie przewiduję ;)

Kaśka - śnieżyć już powoli przestaje ;)

Spirea - ten śnieżek u nas taki bardziej syntetyczny, kuleczkowy, izolacyjny... też muszę opony na letnie wymienić!

Pestka - my na razie zabierzemy krzesła i stół z obecnego domku, ale dawaj inspirki, dawaj - jeśli nie mnie, to zawsze mogą się przydać komuś innemu. :)

Firanki ? Beee!

Roletki tak.

U mnie są cienkie półprzejrzyste roletki w łazience i sypialni, ale ściągnięte do góry. Za oknem zielono, zaraz będą kwitły wiśnie, a do najbliższego sąsiada ponad 100m. Po co zasłaniać? Mam zasłony, ale wiszą jako dekoracja po bokach okien.

Khb - coś musimy powiesić, bo zanim nam zieleń urośnie będziemy na widoku publicznym ;) w kuchni pewnie żaluzje poziome w jakimś kolorze pod antracytowe okna. w sypialni same zasłony. w gabinecie może jakąś roletę... w salonie myślałam nad takimi panelami przesuwanymi, tylko nie wiem, jak to się sprawdza.

z firan to mi się podobają takie całkiem gładkie i dłuuuugie.. niestety moja kocica uważa, że to doskonały materiał na ostrzenie pazurasów :( bo ja też kociara: szara PiPi kończy jesienią 7 lat, a szylkretowa Savka ma ok. 4 :D

nasz kocur to Amon- 4 lata

jeżeli chodzi o sąsiadów :

z przodu mama :), z prawej sad czereśniowy, z lewej sąsiad którego obsadzimy tujkami, więc jakaś zasłona na oknie tarasowym będzie (coś z IKEI) , z tyłu drzewa sąsiada mają ok. 8m tak, że spoko

jestem zwolenniczką dużej ilości światła w pomieszczeniach

a może coś takiego :lol2:

http://images42.fotosik.pl/319/d165955e79ed0e69med.jpg

Edytowane przez khb

Oj, Tatarak, masz szylkretową :) A moja szylkretowa Cizia nie wróciła dotąd :( Za to odwiedza nas okazyjnie dziki czarny Pirat w białych stringach.

Widziałam fotkę z żaluzjami poziomymi drewnianymi malowanymi na szaro. Pasowałyby do Twojego projektu Kuchni.

Jest taka strona dekoria.pl Mają pokaźny wybór tkanin, gotowe wyroby i szyją też na miarę.

Mają też przykładowe aranżacje np. taką http://www.dekoria.pl/arrangements/view/23

Można zamówić bezpłatne próbki 10 wybranych wzorów. Sprawdziłam – dobra jakość. W kolekcji jest ponad 50 tkanin i w każdej kilka-kilkanaście wzorów. Jest w czym wybierać.

Mają też w jakimś miejscu taką „przymierzalnię” online - wybierasz pomieszczenie i kombinujesz z różnymi wzorami np. na zasłony+fotel+poduszka. Całkiem niegłupie :)