Tatarak 08.05.2012 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dzięki przyznam się, że mój mąż - który tak naprawdę ogarnąl temat solo, bo ja byłam od podawania, przynoszenia i pilnowania projektu - zaimponował mi OGROMNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 08.05.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) Tatarak, jestem pod wrażeniem ze sami ułożyliście podłogówkę, tez chciałam sama ale mąż uparł sie ze nie damy rady ( zapłacimy za 110m2 podłogówki( 20cm styropianu) +wyjścia na kaloryfery -12 926 zl z wylewkami w domu i garażu- tu 10cm styropianu ) Edytowane 8 Maja 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Aksamitko - mój mąż się nauczył rozkładania rurek na youtubie, dużo też czytaliśmy (na forum i stronach producentów systemów podłogowych), zamówiliśmy projekt, przeliczyliśmy kasę i to nas przekonało, że warto chociaż spróbować. fakt, że trzeba trochę siły (rurki są jednak ciężkie w tych zwojach po 200 mb), dobrych chęci, urlopu, pomyślunku (żeby tak robić pętle z poszczególnych zwojów, żeby nie zabrakło 2 m rurki przed rozdzielaczem i zostało jak najmniej ścinków) - ale to naprawdę nie jest robota dla ludzi po MIT może jeszcze przekonasz swojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 acha, ja też myślałam, że nie damy rady, ale przekonał mnie przykład BetyGrety i Ttaszta. że o Netbecie nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 08.05.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 nie, juz po ptokach bo podpisałam umowe kompleksową na PC i podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.05.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Tatarak, myśmy też sami kładli i podłogówkę w łazienkach i kuchni i rurki do centralnego. Fachowiec tylko podłączał wsio do pieca i uruchamiał. Ale łapki to potem miałam jak nie przymierzając Pudzian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Aksamitka - to faktycznie przepadło Pestka - też jesteście dzielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.05.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Ech, my tak stale odkąd wydaliśmy całe zasoby i na każdą duperel trzeba zapracować. Ale kocham mój dom, ogród i chyba kocham te kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 drzwi zewnętrzne wałkuję. ładne:http://www.erkado.pl/?lang=pl&page=zewnetrzne&id=28 wiecie coś o tej marce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 08.05.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 niestety, ja nie znam tej firmymy planujemy CAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 08.05.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 ech, uśmiechnięta z tej budowy wracałam dzień w dzień - jak gupia hej Tataraczku ja z budowy wracam raczej z myślą "nie mogę się doczekać kiedy tu wrócę" a kolejny tydzień wlecze się wtedy jak "flaki z olejem"; do naszej budowy mamy ponad 30 km, i trzeba przejechać przez caaały Poznań żeby dojechać ; a przed EURO przejechać przez Poznań i okolice to jest jakaś maasakra :: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Aksamitka - mam właśnie wycenę na CALa - między innymi... zaraz opiszę w dzienniku. masakra jakaś. KHB - doskonale Cię rozumiem, myśmy szukali działki właśnie niedaleko domu i teraz jak czasami jeździłam po 2-3 razy dziennie (na przykład podlać strop) to myślę, że to był setny pomysł. a i miejsce nam pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 08.05.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 ach - brawo! ja się nie mogę czymś takim pochwalić, choć miałam chwile, że chciałam robić to sama ale było dużo ale to co teraz bierzecie na warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Sylwia - dzięki teraz: - drzwi i bramę musimy zamówić. - w sobotę impregnowanie jastrychu - mamy go polać z konewki gruntem Uni-grunt w ilości 0.5 l na 1 m2 - można by zrobić wylewkę na podest przy drzwiach wejściowych/jakieś schodki tam wyjdą - trzeba dopracować koncepcję elewacji i zgromadzić materiały na zabudowę kg/ocieplenie poddasza i elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.05.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Tatarak - gratuluję zakończenia układania podłogówki Co do drzwi zewnętrznych to trochę Ci wsadzę kij w mrowisko... Upewnij się że chcesz drzwi otwierane na zewnątrz z elektrozaczepem. W szczególności poczytaj o wnioskach mazo (o ile nie pokręciłem). My po prezentacji zamka rolkowego, elektrozaczepu i całości związanych z tym problemów, z wielkim bólem serca zrezygnowaliśmy z pochwytu i poszliśmy w klasyczną klamkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.05.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Monika, ją Ci już chyba pisałam kiedyś o drzwiach zewnetrznych Weissnera, my się na nie podpalilismy, tylko coś mita cenanie pasuje. Weissner robi drzwi w opcjach 55, 68 i 88 mm i jak wycenialismy 68 mm to było to coś koło 6 tyś, więc Twoja cena dla 88 mm jakby za niska (no chyba, że to kwestia dodatków). Ale generalnie Weissnerki najfajniejsze dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 08.05.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Kurcze ale fajnie machnęliście tę podłogówkę. Jak przyjdzie odpowiednia pora to też spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Moorela - classic standard to są właśnie te 88 mm, tych najcieńszych już w ogóle nie produkują. Miloszk - spróbuj, koniecznie Salik - a możesz jakoś streścić wnioski? bo mi ta cholerna wyszukiwarka forumowa nic nie wypluwa sensownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.05.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Moorela - http://weissner.com.pl/p/1/10/drzwi-zewnetrzne-drewniane-model-34-weissner-drzwi-kolekcja-classic-standard.html tu są te "nasze" Salik - mnie osobiście ten elektrozaczep w ogóle się nie podoba, ale ten model ma tylko dwie opcje: albo antaba z elektrozaczepem, albo klamka. antaba łaaadna jest. ale... no właśnie. ja na 10 prób otwarcia elektrozaczepu w salonie odniosłam ze 3 sukcesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.05.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 W skrócie - elektrozaczep+pochwyt/antaba+drzwi otwierane na zewnątrz+zamek rolkowy, to spory problem samootwierających się drzwi.Zamek rolkowy jest za słaby aby utrzymać drzwi w miejscu (nawet pomimo elektrozaczepu), drzwi potrafią się same otwierać w najmniej odpowiednim momencie, rozwiązaniem producentów jest... zastosowanie siłownika domykającego drzwi.Tylko wtedy od środka drzwi wyglądają jak wejście do bloku osiedlowego z lat 70...Zerknij w dziennik mazo - to chyba ona nie dalej jak 2-3 miesiące temu pisała właśnie o tym problemie (acz jest sporo takich przypadków na forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts