Tatarak 14.05.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Spirea, dzięki za głos dobrze zrozumiałaś, ale jak oglądałam na folnecie, to nie widzę tam żadnej aluminiowej nie zbrojonej. pamiętasz, co masz dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Chyba wyrzuciłam z zakładek tą pęcherzykową folię. Będę szukać dalej. Na razie znalazłam na folnecie info http://folnet.pl/grupa/folie-paroizolacyjne/paroizolacje-termoizolacyjne Ale to, jak pamiętam wygląd, nie bardzo mi pasuje. W każdym razie te Alufoxy i Ondutermy też warte rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) Tataraczku, dużo osób do Ciebie zagląda, więc wrzucę tu ciekawą informację. W US i nie tylko są od kilku lat pokrycia dachowe, które w trochę inny sposób niż znane mam dotąd umożliwiają korzystanie z energii słonecznej. Pierwsza widoczna różnica, to wygląd jak normalna dachówka, albo blachodachówka http://www.springwise.com/eco_sustainability/solepowertile/ Jest takich informacji w necie znacznie więcej. To jako zaczepka. Może kogoś zainteresuje, albo potraktujmy to jako wiedzą przyszłościową, bo przecież pokrycia dachowe też czasem z różnych powodów się zmienia – warto wiedzieć Ot, masz efekt mojego grzebania w zasobach Edytowane 14 Maja 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.05.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 czytałam o tych foliach odbijających ciepło na wątkach o poddaszach i wychodzi mi, że są sensowne wtedy, gdy zadba się o szczeliny wentylacyjne z każdej strony, czyli warunkiem ich skuteczności jest absoutna dyscyplina wykonawcza = trzeba by stać przy wykonawcy i pilnować, czy wszędzie jest 2 cm od folii. jak znam zycie, to się nie upilnuje, trzeba by robić samemu, a jednak nastawiając się na przeprowadzkę w tym roku nie możemy brać tej opcji pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Tatarak, ja jeszcze poszukam, bo tamto było coś inneg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.05.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 ja brałam AlumnX z Icopala. Kupowałam na allegro razem ze schodami na strych. Pan mówił mi wtedy, że najlepsze, to ma Dorken, ale cena jest wysoka. Jako najlepszą zależność jakośc/cena dał mi tego Icopala. I co do schodów, to przy rozmiarze sprawdź ile masz miejsca między krokwiami i jętkami na ich zamontowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.05.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Tataraku, dzięki za posta o daszkach płaskich, miałam pisać do ciebie i tak na priva :] Dzwoniliśmy już do Pana Cięciwy, zapowiada się nieźle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.05.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 I koniecznie mu powiedz, że ja go poleciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.05.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 No ba! Od razu tak rozmowa została zaczęta!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.05.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 i bardzo dobrze dla niego to też informacja, że zależy Ci na jakości roboty, tak jak nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 14.05.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 tataraku, z kolorami i elewacją najlepiej sobie na szybko zwizualizować, IMHO antracyt będzie lepiej pasować. A jeśli już jasna, to raczej złamana szarością, będzie praktyczniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.05.2012 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Bacardi! o zdolna bestio dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.05.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 ja tak nie umiem w jakim programie to zrobiłeś/zrobiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.05.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Tatarak - Westfire'a bierzemy od regionalnego przedstawiciela Tapisu (z Legionowa, http://www.tapis.pl) Niestety oni mają taką politykę cenową że sprzedawca dostaje dolę od dystrybutora, więc nie udało nam się wynegocjować żadnego rabatu Co do schodów - my mamy ciepłe schody Roto, o ile pamiętam były cieplejsze niż Fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.05.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Tatarak, jaki rabat dostałaś na "moje" drzwi? W procentach może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.05.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Chyba Pan handlowiec miał słaby dzień, bo w ogóle potraktował nas nieco per noga i zrobił nam tę wycenę tak, że musiałam ją sobie zapisać osobiście na ulotce, bo się nie pofatygował o pisemne zestawienie - policzył coś na kalkulatorze, w pierwszej wersji wyszło mu chyba ok. 6k, potem te 400 mniej, ale raz że po impro byłam tak wściekła i zmęczona, że nie miałam już ochoty na szczegóły, a dwa, że chyba jednak AFB nie jest naszym faworytem... może to się dało wyczuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.05.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Salik - dzięki, to my pewnie będziemy mieć tak samo z dystrybutorem z Cz-wy, z którym wstępnie rozmawialiśmy czy ta firm ma monopol na tę markę? niedobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Tatarak, elewacja od strony garażu – wg. mnie 4 albo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Tataraczku, znalazłam http://isobooster.pl/?gclid=CJGjyJC8gLACFUVc3wodhD5wTw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 14.05.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Cieszę się że mogłem zainspirować, teraz czas na sweethome 3d i sketchup z elewacji frontowej IMO w stylu 2,4,7 lub wariacja... można coś pościągać z pracowni Domy z Wizją, np. projekt "Prosty", podobna bryła, tegalit na dachu... http://www.projektyzwizja.pl/projekt-domu/prosty2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts