salik 14.05.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Tatarak - Ty możesz pewnie spróbować ściągnąć Westfire'a z Niemiec, tylko pytanie kto Ci to zamontuje i jak potem z jakąś gwarancją...W Częstochowie jest zdaje się centrala Tapisu, czy gdzieś niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.05.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Tataraku, ja w sprawie elewacji. Jestem oczywiście za wersją z czapeczką, czyli 4.Fajna jest też 2.Pytanie nurtujące do obu: czy to szare obmalowanie wokół drzwi wejściowych specjalnie jest takie "niedokończone" z prawej strony, czy to jakiś cień padający, czy fantazja inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 14.05.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Pytanie nurtujące do obu: czy to szare obmalowanie wokół drzwi wejściowych specjalnie jest takie "niedokończone" z prawej strony, czy to jakiś cień padający, czy fantazja inna? myślę, że to jeszcze pozostałość po moich szybkich zmianach na oryginalnym projekcie Tam jest biała wnęka którą trzeba było na nowo odtworzyć aby wstawić inne węższe drzwi i jak widać średnio udana symulacja cienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 15.05.2012 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 mnie sie podoba 1 wersja ( a czym rozni sie od 2 ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Wyczytałam wczoraj w mądrej prasie, że badania psychologiczne dowodzą, że im trudniej jest podjąć jakąś decyzję (np o zakupach, bo na przykład na rynku jest dużo wariantów danego produktu), tym wydaje się nam ona ważniejsza, chociaż nie jest. ale poświecamy jej wówczas więcej czasu... i wydaje nam się jeszcze ważniejsza, i jeszcze ważniejsza, i jeszcze ważniejsza.... a zatem folia StopAir, czy jak jej tam została zakupiona Pestko - dziękuję i tak Bacardi - widziałam ten domek, fajny tylko to już by chyba trzeba od razu przemyśleć kolor z wszystkich czterech stron, prawda? Salik - ano właśnie, chyba z gwarancją byłoby najmniej ciekawie Moorela - dzięki za oddanie głosu a mnie ta czapeczka coś nie bardzo pasi... to już prędzej 2. A drzwi wejściowe są w takim podcieniu, stąd to "obmalowanie" Aksamitka - o ja bez koszyczka! (znacie ten kawał?) - dwa razy wkleiłam tę samą (jeśli chodzi o południową-tarasową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 A nikomu się nie podoba totalna biel? czyli werjsa 1 od wejścia i 5 od ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.05.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 mnie też ta czapeczka się nie widzi. Jakoś "przyciska" dom do ziemi. Mimo ogólnej lekkości, staje się przycięzkawy.Mi chyba najbardziej odpowiada pierwsza wersja. U was jest trochę tych załamań i one same - właśnie cieniami- uatrakcyjnią wygląd. U nas od początku naciskałam na A., aby kombinował z elewacją (jeszcze przed zamówieniem indywidualnego)., bo niby to ozywi, urozmaici prostą bryłę stodoły. Potem dostaliśmy projekt elewacji już od projektantki z tą czerwienią dookoła garażu. Przez długi czas byłam zachwycona. Potem zaczęłam powątpiewać, czy to się nie znudzi. Potem już zadziałay skutki ekonomiczne - dach z blachy wyszedłby krocie. Teraz jestem bardzo zadowolona, że bryła będzie biała (czy w złamanej bieli). Stąd moja propozycja.Jeśli już, to robiłabym coś w miarę wyważonego - zobacz elewację Salika/Sheenaz lub Olgusieniunieczki. Olga ma podobnie jak Ty - prostą bryłę domu i z przodu garaż. W wizualce w kolorze jest tylko bryła garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.05.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 A nikomu się nie podoba totalna biel? czyli werjsa 1 od wejścia i 5 od ogrodu? pisałyśmy w tym samym czasie, tylko mi ktoś z pracy przeszkodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.05.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Ja bym zaznaczyła bryłę garażu (szara) i wnękę w elewacji ogrodowej (szara). Reszta biała... chociaż najlepiej dla bryły robi jej poziome "przecięcie" na ciemniejszy kolor od dołu, czyli nr3 od ogrodu... ale może nie bordo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 a jeszcze dodam, że mój mąż i nasz kb uważają, że bryła jest zbyt wyciągnieta w górę i ta "czapeczka" ma ją optycznie "docisnąć", czy jakoś tak. ja lubię projekty z wątku "nowoczesne stodoły", gdzie takie wyciągnięcie jest normą i mnie nie razi, ale może mają rację. natomiast zaakcentowanie na szaro samej wnęki od ogrodu jeszcze by pogłębiło ten efekt wyciągnięcia. chyba... kurczątko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Tatarak, może odwróć kolorystykę, więcej szarego na dół, a białe do góry. też lubię „stodoły” i jakbym teraz budowała.... EH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 hm, może, nie widzę tego, ale musimy machnąć wizkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 I jeszcze .... a drewna na elewacji, albo kamienia nie chcesz. Szary kamień – duża płaszczyzna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 niee, kamienia nie, drewno... jak już to myśleliśmy o Salikowym rodeo, ale chyba jednak nie. raczej konsekwentnie "aluminium i szkło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macada 15.05.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Tatarak, a zastanawialiście się na bramą Normstahl, może cenowo wyjdzie drożej o ok.200 zł ale jakość jest ok i ciekawe okleiny, szczególnie do nowoczesnego projektu. Może być gładka lub brilliant (taką mamy), zamówienie, wycena i termin realizacji - wszystkie te etapy poszły bez zastrzeżeń. Zamawialiśmy na ul. Stalowej. Ręczna obsługa bramy, bo napęd nie ma jeszcze zasilania, nie stanowi dla mnie żadnego problemu. Jak byłabyś zainteresowana to zapraszam Dzięki za namiary na wylewkarza, raczej będziemy korzystać z jego usług. Miłego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 A płyty szarego betonu? Np. takie cóś Elkaminodom, płyta Elewacyjna 107x54 "Surowy Beton" Płyta przeznaczona do wewnątrz i na zewnątrz budynków. Wymiary 107cm x 54 cm. Grubość ok 1,5 cm. Dostępne w wersji porowatej i gładkiej. Cena: 82,80 PLN szt Patrz jaki boski domek – drewno (listwy z prześwitami) + szare panele ze zmodyfikowanego betonu (Cembonit) Tu masz więcej fotek http://www.archiweb.cz/buildings.php?action=show&id=2598 Ja kocham drewno ale beton lu szary kamień płytowy z białym tez super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Pestko, primo - budżet, secundo - A. nie cierpi "betonu". Czyli nie kombinujemy materiałami, tylko kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.05.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Pestko, primo - budżet, secundo - A. nie cierpi "betonu". Czyli nie kombinujemy materiałami, tylko kolorami Tak jak napisałam w poprzednim swoim poście - kolor ciemniejszy - na dole i tylko na dole... na górze masz płaszczyznę ciemnego dachu... stworzą się pasy, które obniżą i rozciągną w poziomie optycznie dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 czyli takie coś? załóżmy, że to wszystko szarości, bo już nie mam czasu zmieniać koloru wnęki z tej dziwnej zieleni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.05.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Tak:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts