pestka56 15.05.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 DOBRZE jest A z mojej beczki – jak byście kiedyś wpadli na pomysł i... kaska by też wpadła, to świetnie się nadaje do obłożenia elewacji czymś co się wam spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.05.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 od jaiej ramy Normstahl jest tylko o 200zł drozszy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 15.05.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 widok od wejścia i elewacja zachodnia fajnie teraz wygląda z tym szarym na dole, ale elewacja północna zrobiła się przyciężkawa, poza bryłą garażu przydałoby się chyba więcej bieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Stanowczo nadal, mimo tego co mówi Bacardi, szarym do dołu proszę. Wrażenia ciężkości nie będzie jeśli na elewacji, albo w pobliży znajdą się rośliny. Białe pod dachem od południa dobrze robi. Nie masz okien u góry i dzięki tej bieli bryła robi się lżejsza. Tył domu, to tył - trzeba tę ścianę bez okien jakoś przymaskować niezależnie czy będzie tam szare na dole, czy cała biała. Mam podobny problem od płd-zach – 4 okna na wielkiej białej kwadratowej płaszczyźnie, a od płn-wsch żadnego, tylko skosy dachu garażowego. Na tej zachodniej wymyśliłam, żeby od ziemi do dachu zrobić pionowo linki stalowe i po nich puścić winobluszcz. Powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Pestko, dzięki za oddanie głosu Co do Twojego pomysłu z linkami stalowymi - winobluszcz nie jest zimozielony, ale chyba i tak zimą kontakt pędów z zimną stalą może mieć zły wpływ na roślinę. może gdyby ta stal była powlekana - tak jak siatka ogrodzeniowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 widok od wejścia i elewacja zachodnia fajnie teraz wygląda z tym szarym na dole, ale elewacja północna zrobiła się przyciężkawa, poza bryłą garażu przydałoby się chyba więcej bieli... no fakt, ale jakby ta szarość w ogóle była jaśniejsza? bo ona w zasadzie ma być jasna, tylko paint ma ograniczone możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Wiem, że nie zimozielony, ale się pięknie przebarwia jesienią i rośnie wysoko, a tam wysoko. Mam jeden posadzony na narożniku północnym. Ma drewnianą kratę. Obrósł ją całą i tylko kępieje z roku na rok bardziej, a do góry nie chce iść. Jakbym tak miała go ciągle podwiązywać do tych linek... brrrr Może kupię odmianę, która sama czepia się muru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 winobluszcz raczej lubi słońce, może dlatego się nie pnie? wiem, że się pięknie przebarwia (mam ), ale zastanawiam się, czy mu kontakt z metalem nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Nie to taka odmiana, nie ma przylg. W Warszawie cały bok Biblioteki Uniwersyteckiej od strony Wisły ma siatkę metalową, po której pnie się m.in. winobluszcz. Nic go nie rusza, co roku ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.05.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 A dwa odcienie szarości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.05.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Rasia, fajnie, a podcień byś radziła zrobić też na szaro?i masz jakiś pomysł na południową elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.05.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Podcień wejściowy i wnękę w elewacji południowej zrobiłabym w jaśniejszym szarym tym co garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Rasia, dobre te Twoje pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 16.05.2012 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 ładnie z dwiema szarościami, zdecydowanie szare na dole z uwagi na ciężar optyczny Podobne do Twoich aquaformów briluxy będę mieć, ale w salonie. mam tam 6 punktów każdy to żarówka 60. Chyba starczy, tak myślę. Zastanowił mnie ten opis, który tu dałaś, że służą do punktowego oświetlania wybranych obiektów. U nas będą wysoko, więc światło i tak się rozproszy, mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.05.2012 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 No a mój mąż tylko szarość na górze i już. Ma to o tyle sens, że wtedy kolor jest ładne zestopniowany: niemal czarny dach, szary pas elewacji, biały pas elewacji. A przy białym górą wychodzą pasy: b. ciemny - biały - szary. Poza tym ja bym jednak chciała więcej białego niż szarego... ale jeszcze pomyślę o tych 2 odcieniach szarości. Dobrze, że kolor bramy już wybrany Sylwia - a jaki masz duży ten salon? bo u nas część salonowa to tylko niecałe 20 m2 i mam tam jedno światło górne centralnie i 1 kinkiet. pewnie dojdzie jakaś lampa stojąca, a u Ciebie 6 na samym suficie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.05.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Tatarak a ja dobrze widzę, że macie teraz drzwi z desek? Pytam bo małż chce kupować drzwi tymczasowe, a ja wolałabym nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.05.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Dobrze widzisz, mąż zbił, wykorzystał jakieś "zabytkowe" zawiasy, dokupiło się skobel i kłódkę i działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.05.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Tatarak a ja dobrze widzę, że macie teraz drzwi z desek? Pytam bo małż chce kupować drzwi tymczasowe, a ja wolałabym nie. A może coś takiego. Pomijając prostotę wykonania, to barn doors są na topie Nie muszą być przesuwne. Można im zamontować zawiasy i framugę. Chodzi o sposób wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 17.05.2012 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Sylwia - a jaki masz duży ten salon? bo u nas część salonowa to tylko niecałe 20 m2 i mam tam jedno światło górne centralnie i 1 kinkiet. pewnie dojdzie jakaś lampa stojąca, a u Ciebie 6 na samym suficie! 30m2+jadalnia z własną lampą No i będą podłogowe dwie oraz oświetlenie akwarium, co wieczorem bedzie nie bez znaczenia. Tynki to chyba to do siebie mają, że idealnej płaszczyzny nie można uzyskać U nas w łazience się garb objawił, albo raczej przełom, bo to cała ściana jest wybrzuszona od góry do dołu. I wnęka w kuchni tez się przewęziła jak u Ciebie. Pokaż wybrane drzwi, pokaż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.05.2012 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 ja tam myślę, że przy drzwiach tymczasowych, to się nie ma co napinać - jakie samoróbki wyjdą, takie będą dobre chyba dziś pojadę osobiście sfinalizować umowę na drzwi, bo normalnie zachowanie pań z salonu wzbudza moją nieufność... już pomijam rozstrzał w wycenach z dnia na dzień, ale kwiatki typu "proszę wydrukować i podpisać umowę i odesłąć pocztą", w pliku stoi, że potwierdzam brak zastrzeżeń do warunków gwarancji na odwrocie umowy, ale tego odwrotu już nie dostałam do wglądu mnie to od razu pachnie "handlem końmi w wydaniu cygańskim" (bez obrazy dla Romów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts