Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stanowczo nadal, mimo tego co mówi Bacardi, szarym do dołu proszę. Wrażenia ciężkości nie będzie jeśli na elewacji, albo w pobliży znajdą się rośliny.

Białe pod dachem od południa dobrze robi. Nie masz okien u góry i dzięki tej bieli bryła robi się lżejsza.

Tył domu, to tył - trzeba tę ścianę bez okien jakoś przymaskować niezależnie czy będzie tam szare na dole, czy cała biała.

Mam podobny problem od płd-zach – 4 okna na wielkiej białej kwadratowej płaszczyźnie, a od płn-wsch żadnego, tylko skosy dachu garażowego.

Na tej zachodniej wymyśliłam, żeby od ziemi do dachu zrobić pionowo linki stalowe i po nich puścić winobluszcz. Powinno pomóc :)

widok od wejścia i elewacja zachodnia fajnie teraz wygląda z tym szarym na dole, ale elewacja północna zrobiła się przyciężkawa, poza bryłą garażu przydałoby się chyba więcej bieli...

no fakt, ale jakby ta szarość w ogóle była jaśniejsza? bo ona w zasadzie ma być jasna, tylko paint ma ograniczone możliwości.

Wiem, że nie zimozielony, ale się pięknie przebarwia jesienią i rośnie wysoko, a tam wysoko. Mam jeden posadzony na narożniku północnym. Ma drewnianą kratę. Obrósł ją całą i tylko kępieje z roku na rok bardziej, a do góry nie chce iść. Jakbym tak miała go ciągle podwiązywać do tych linek... brrrr :( Może kupię odmianę, która sama czepia się muru.

Nie to taka odmiana, nie ma przylg. W Warszawie cały bok Biblioteki Uniwersyteckiej od strony Wisły ma siatkę metalową, po której pnie się m.in. winobluszcz. Nic go nie rusza, co roku ładniejszy :)

ładnie z dwiema szarościami, zdecydowanie szare na dole z uwagi na ciężar optyczny

Podobne do Twoich aquaformów briluxy będę mieć, ale w salonie. mam tam 6 punktów każdy to żarówka 60. Chyba starczy, tak myślę. Zastanowił mnie ten opis, który tu dałaś, że służą do punktowego oświetlania wybranych obiektów. U nas będą wysoko, więc światło i tak się rozproszy, mam nadzieję.

No a mój mąż tylko szarość na górze i już. Ma to o tyle sens, że wtedy kolor jest ładne zestopniowany: niemal czarny dach, szary pas elewacji, biały pas elewacji. A przy białym górą wychodzą pasy: b. ciemny - biały - szary.

Poza tym ja bym jednak chciała więcej białego niż szarego... ale jeszcze pomyślę o tych 2 odcieniach szarości.

Dobrze, że kolor bramy już wybrany :)

Sylwia - a jaki masz duży ten salon? bo u nas część salonowa to tylko niecałe 20 m2 i mam tam jedno światło górne centralnie i 1 kinkiet. pewnie dojdzie jakaś lampa stojąca, a u Ciebie 6 na samym suficie!

Tatarak a ja dobrze widzę, że macie teraz drzwi z desek? Pytam bo małż chce kupować drzwi tymczasowe, a ja wolałabym nie.

A może coś takiego. Pomijając prostotę wykonania, to barn doors są na topie

Barn sliding door 5.jpg Barn sliding door-02.jpg 03-06-05019.jpg

Nie muszą być przesuwne. Można im zamontować zawiasy i framugę. Chodzi o sposób wykonania :)

Sylwia - a jaki masz duży ten salon? bo u nas część salonowa to tylko niecałe 20 m2 i mam tam jedno światło górne centralnie i 1 kinkiet. pewnie dojdzie jakaś lampa stojąca, a u Ciebie 6 na samym suficie!

30m2+jadalnia z własną lampą

No i będą podłogowe dwie oraz oświetlenie akwarium, co wieczorem bedzie nie bez znaczenia.

Tynki to chyba to do siebie mają, że idealnej płaszczyzny nie można uzyskać ;) U nas w łazience się garb objawił, albo raczej przełom, bo to cała ściana jest wybrzuszona od góry do dołu. I wnęka w kuchni tez się przewęziła jak u Ciebie.

Pokaż wybrane drzwi, pokaż!

ja tam myślę, że przy drzwiach tymczasowych, to się nie ma co napinać - jakie samoróbki wyjdą, takie będą dobre :)

chyba dziś pojadę osobiście sfinalizować umowę na drzwi, bo normalnie zachowanie pań z salonu wzbudza moją nieufność... już pomijam rozstrzał w wycenach z dnia na dzień, ale kwiatki typu "proszę wydrukować i podpisać umowę i odesłąć pocztą", w pliku stoi, że potwierdzam brak zastrzeżeń do warunków gwarancji na odwrocie umowy, ale tego odwrotu już nie dostałam do wglądu :mad: mnie to od razu pachnie "handlem końmi w wydaniu cygańskim" (bez obrazy dla Romów)