Madeleine 29.01.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Gratulacje Jeśli znaleźliście projekt, który spełnia Wasze oczekiwania - to robienie indywidualnego jest troszkę fanaberią. A tak jesteście sporo czasu do przodu (i pieniędzy też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.01.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Gratuluję!Wybrany projekt to wielki krok naprzód!Rozumiem, że teraz ruszacie z pomocą magika z papierologią?Trzymam kciuki żeby szybko i bezboleśnie poszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.01.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 i za organizowanie środków finansowych :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 30.01.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Gratuluję wyboru! Szybko się uwineliście Bardzo ładna bryła, ciekawa, ale nie przekombinowana. No to teraz papierologia i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.01.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 i za organizowanie środków finansowych :/ akurat jestem na tym etapie i stwierdzam... nic miłego. Bankowe wymogi, procedury i pomysły jak utruć życie klientowi zaskakują bezmiarem innowacji, idiotyzmu i oderwania od rzeczywistości budowlanej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.01.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Gratuluję wyboru! Szybko się uwineliście Bardzo ładna bryła, ciekawa, ale nie przekombinowana. No to teraz papierologia i do roboty Cieszę się, że Ci się podoba, szczególnie, ze sama budujesz piękny dom, więc "się znasz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.01.2011 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 akurat jestem na tym etapie i stwierdzam... nic miłego. Bankowe wymogi, procedury i pomysły jak utruć życie klientowi zaskakują bezmiarem innowacji, idiotyzmu i oderwania od rzeczywistości budowlanej... na razie musimy zorganizować "wkład własny" a tu na rynku nieruchomości zastój i nikt nie rwie się do naszej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 31.01.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Tataraku gratuluję oszłamiających postępów!A Pan Magik jak za tak szeroki pakiet usług bierze tanio:) Jeśli jest dobry nie zastanawiać się dwa razy:)A do tego miodu łyżka dziegciu - nie chcę być starą ciotką zrzędą, ale czy aby Magik nie obiecuje zbyt wiele?Jak to mówił kierownik produkcji filmu w Zmiennikach "rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę poczekać"?Chyba jednak z tym PNB w marcu to Wam trochę zbyt wiele naobiecywał... Ale dobrze, dobrze nie kraczę, trzymam kciuki, aby wszystko ruszyło z kopyta i szło jak torpeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 sąsiadom załatwił błyskawicznie, a w sumie nam się specjalnie nie spieszy. btw, Magik sam stwierdził, że jest "bajecznie tani" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 31.01.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 My również mieliśmy pozwolenie na budowę w ciągu nie całych 2 miesięcy.Wszystko zależy od tego kto załatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.02.2011 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 gratulacje co do wyborów i postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.02.2011 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dzięki, Spireo A teraz się zaczynają od nowa dylematy. Na początek - w projekcie jest ocieplenie 15 cm styropianem jakimśtam. Trzeba jakoś policzyć, czy zwiększać. Ściany w projekcie są z betonu komórkowego, a my chcemy z ceramiki poryzowanej - porothermu czy czegoś w tym stylu. Może to rzutuje? Muszę poszukać odpowiednich cyferek i sprawdzić. A mam strasznego lenia liczbowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.02.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Tatarak - kalkulator termoorganiki. To powinno Ci wystarczyć. Jest też wątek 15 czy 20 cm styropianu. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167628-15-czy-20-cm-styropianuMożesz dać np. 15 cm szarego zamiast 20 cm zwykłego, ale jak liczyłam to i tak szary wychodzi drożej. U nas np. o 20 cm zdecydowały rolety - mają być integro i tylko przy 20cm schowają się pod elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.02.2011 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) Spireo, jesteś nieoceniona Ten kalkulator jest świetny. Policzyłam sobie i wyszło mi, co następuje: dla ściany dwuwarstwowej z ceramiki poryzowanej o grubości 25 cm z zaprawą zwykłą (U = 1,1738) styropian o lambda 0,042 grubości 15 cm daje U przegrody = 0,2261 styropian o lambda 0,042 grubości 20 cm daje U przegrody = 0,1781 styropian o lambda 0,038 grubości 15 cm daje U przegrody = 0,2084 styropian o lambda 0,038 grubości 20 cm daje U przegrody = 0,1635 styropian o lambda 0,032 grubości 10 cm daje U przegrody = 0,2576 styropian o lambda 0,032 grubości 15 cm daje U przegrody = 0,1853 styropian o lambda 0,032 grubości 20 cm daje U przegrody = 0,1447 muszę sobie to wydrukować, ściągnąć jakiś cennik (ten pierwszy styro to STANDARD fasada, drugi GOLD fasada, a trzeci PLATINUM fasada), obliczyć circa powierzchnię ścian... pozostałe elementy systemu ocieplania są pewnie mniej więcej porównywalne, nie licząc kołków, które muszą być dłuższe przy grubszym ociepleniu. o czymś zapomniałam? Edytowane 1 Lutego 2011 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.02.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 01.02.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) Czesc, dawno nie zaglądałam do Ciebie, nie byłam świadoma problemów... Najważniejsze, że trafiliście na projekt - wygląda super! Do dzieła! Edytowane 1 Lutego 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.02.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 O, jakie fajne wyliczenia...Też mi się przydadzą. Tzn. przestanę truć małżonowi w sprawie jego fanaberii styropianowych. Zażyczył sobie 20 cm szarego - platinium i powiedział, że nie popuści, a mnie było szkoda kasy... ale może jednak warto, bo jednak trochę różnicy jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 01.02.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Projekt obejrzalam tylko prze chwiluńskę ale podoba mi się - wizualnie zmieniłabym na pewno elewacje bo jakoś tak smutno wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2011 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 O, jakie fajne wyliczenia... Też mi się przydadzą. Tzn. przestanę truć małżonowi w sprawie jego fanaberii styropianowych. Zażyczył sobie 20 cm szarego - platinium i powiedział, że nie popuści, a mnie było szkoda kasy... ale może jednak warto, bo jednak trochę różnicy jest... Myszko, na tym wątku zalinkowanym przez Spireę jest żywa dyskusja, z której wynika, że lepiej dać grubiej gorszego/tańszego niż cieniej droższego - ale Was to chyba nie dotyczy, skoro chcecie dać grubo lepszego jeszcze będę dziś o tym pisać, bo wczoraj czytałam pasjonujący artykuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2011 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Projekt obejrzalam tylko prze chwiluńskę ale podoba mi się - wizualnie zmieniłabym na pewno elewacje bo jakoś tak smutno wygląda... cieszę się, że Ci się podoba Na pewno nie będziemy robić aż tak ciemnej tej elewacji - pewnie dwa kolory zostaną, ale jaśniejsze. no i mamy zgryz, bo dawno dawno temu, kiedy całkiem inaczej wyobrażaliśmy sobie nasz dom i byliśmy przekonani, że musimy mieć czerwony dach, zakładaliśmy okna w kolorze jasnego drewna. ponieważ wszystko się pozmieniało, dach ma być grafitowy, drzwi i brama białe - jak w wizualizacji - a okna? białe? szare? help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts