Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

od jaiej ramy Normstahl jest tylko o 200zł drozszy?????

wyceny robiliśmy w listopadzie dla bram: Wiśniowski (3500/3800), Krispol (3540), Hormann (3900) i Normstahl g60 line (3700 - ręczny rygiel, 3 piloty), trafiliśmy na promocję :) Dla mnie wykończenie tej bramy jest najbardziej interesujące (tłoczenie, kaseton) :)

Spirea - u nas na górze to już prawie pewne, oglądałaś może te Ksantosy? bardzo jestem ciekawa, jak wyglądają na żywo. może będą mieć w Classen na wylocie z Wrocka?

Macada - u nas brama ma być gładka, bez żadnych przetłoczeń itp. po oględzinach hormana i krispola stwierdziliśmy, że nie jesteśmy w stanie wskazać żadnych różnic, oprócz cenowej i tego, że Krispol nieco głośniej chodzi, ale to dlatego, że w H. napęd jest na pasku, a w K. w standardzie na łacuchu. więc wymieniliśmy ten pasek na łancuch za 160 zł dopłaty i już. Już nie mam siły ani czasu dalej jeździć za tą bramą. Poza tym - stety? niestety? - zadecydowała postawa dilera. P. Mariusz przy problemie z zarysowanym oknem pokazał wysoką klasę i myślę, że skoro ma takie podejście, to na pewno nie sprzedaje kiepskiego towaru, bo by poszedł z torbami ;)

Tatarak, zupełnie inaczej wygląda jak wkleiłaś bryłę. Mnie się ta propozycja podoba. Nie wiem nawet, czy nie zrobiłabym ciemniejszego koloru tego garażu. Jest czysto, schludnie, bez przesady ani w jedną ani w drugą stronę. Kolory będziesz miała dookoła - mam tu na myśli Twój przyszły ogród. Poza tym pamiętaj, że dojdzie jeszcze markiza. Wydaje mi się, że lepiej zostawić jednolity kolor na elewacji. Jak będziesz robić pasy itp. to potem będziesz miała zgryz z markizą. Ale ja lubię proste :) Nie wiem, jak u Was to wygląda.

Moorela - a co stoi na przeszkodzie, żeby bramę zrobić w dokładnie takim kolorze jak drzwi? i jeden kolor odpadnie :) I nie zaśmiecasz - dobrze jest pogadać tu i ówdzie o tym i owym :)

Tatarak, wszystko przez Zbysia z firmy B. sprzedającej bramy. Otóż Zbysiu powiedział, że jak się ma bramę garażową od południa, to nie zaleca się montować bram w tak ciemnych kolorach, bo się brama w lecie wypaczy jak się nagrzeje i plaga nieszczęść na Ciebie spadnie... No i wydygalim. Choć mój P. stwierdził dzisiaj, że chyba zaryzykujemy (czym wziął na siebie odpowiedzialność za antracyt, któy ja i tak strasznie chciałam mieć ;)).

Popieram Morelę. Miałam nieszczęście w postaci metalowych brązowych drzwi od płd-wsch ;) Co ja się tego cholerstwa naszarpałam przed południem, tylko moje ręce wiedzą. Rozgrzewały się i nawet klucza w zamku przekręcić się nie dawało. Tylko siłą pomieszaną ze sposobem :(