Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tataraczku, to są panele grodzeniowe ze stali niskowęglowej. Dostępne nawet w marketach budowlanych. Są w wersji powlekanej i nie.

A furtka fajna, choć ja wolałabym, w kolorze młodych listków brzozy, albo słonecznie żółtą. Zależy co Ci bardziej pasuje. Możesz nawet powtórzyć kolor frontów kuchennych :) . To miałoby swój smaczek

Spirea - dam Ci znać, jakby co :) jeszcze się zastanawiam nad wymiarami. Szerokość to chyba metr, a wysokość? 1,4 m? jakie ogrodzenie byś do tego widziała? też chcesz takie, jak na obrazku?

Pestka - nie, te panele mają prostokątne "oczka", a w tym ogrodzeniu są kwadratowe. Natomiast te wspierające je łuki są chyba z gietych prętów zbrojeniowych. Forum zmniejsza fotki, na swoim komputerku widzę wyraźniej wszystkie elementy i wierz mi na słowo - to je to :)

Kolor furtki chyba by nam pasował srebrny ocynk, ale śniedzieje z czasem, więc może w kolorze bramy garażowej?

Co do koloru frontów w kuchni - już o tym pisałam tu i ówdzie, że (chyba) pod presją odpowiedzialności za decyzję oraz wycen od kuchniarzy, A. zaczął sie skłaniać do kuchni ikeowej w kolorze biel/jasne drewno. ale czas pokaże, co z tego wszystkiego wyjdzie.

w każdym razie jak dziś powiedziałam ślusarzowi, że chcialabym się przeprowadzić tej jesieni, to uznał mnie za wielką optymistkę ;)

oglądałam znowu wczoraj kuchnie ikeowe w internecie. niech mi ktoś powie, jakiego koloru w naturze jest

Sofielund jasnoszary?

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/faktum-sza-p-zlew--drz-__0129522_PE283565_S4.JPG

to wg mnie sosna jakby bielona, kupujemy kuchnię w IKEI, ale biały abstrakt, widziałam te fronty

Nieco contemporary kitchens :)

Zrobiłam ogląd tryndów kuchennych i wyszło mi, że coraz mniej jest kuchni z dużymi płaszczyznami koloru. Raczej używa się go jako akcentu. Pojawiło się coś co nazwałabym :) „mimikra w kuchni”. Np. blat powtarza podłogę - jest tego samego koloru. Druga kombinacja to ściana–podłoga. Nie mówiąc już o tworzeniu pudełek podłoga–ściana–sufit. Albo szafki dokładnie w kolorze ściany :D

Poza tym dolano do kolorów śmietanki – są rozbielone, albo złamane szarym. Szary w ogóle króluje we wszelkich odcieniach.

Oczywiście najpierw fotki-inspirantki, które mi się podobają

contemporary-kitchen-01.jpg contemporary-kitchen-02.jpg Contemporary-Kitchen-03.jpg contemporary-kitchen-04.jpg contemporary-kitchen-05.jpg

pestka płodnym jest znajdywaczem

co do elewacji - biały najlepszym tłem; nie jestem za cięciem głównej bryły na pseudoczęści - a wprowadzenie szarości np. jako poziomego pasa przy krawędzi dachu, byłoby takim manewrem

lubię formy czyste i wyraziste

koloruj bryły jako takie, w całości, hough