Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kocimięta - nie ma sprawy :) cieszę się, że Ci się podobają.

Aksamitka - mamy tam drzwi antywłamaniowe, bardzo porządne. mieliśmy je w starym mieszkaniu jako drzwi wejściowe z klatki schodowej, więc są też dość ciepłe no i faktycznie pancerne :) producenta ani dystrybutora niestety nie pamiętam.

Julianna - mam nadzieję, że efekt będzie taki, jaki sobie wymarzyliśmy :)

Tatarak - czyli macie 75m długości na GWC?

fi32 czy 25-ka?

Z tego co widzę na zdjęciach macie rurki położone jakieś pół metra od siebie?

Nam mówili żeby kłaść przynajmniej metr od siebie, bo rurka 'zbiera' około pół metra na boki.

Dlatego zresztą zrezygnowaliśmy z GWC, bo nie mieliśmy tyle miejsca na działce na zawijanie z rurkami (szczególnie mając stojący drugi dom na tej samej działce).

Tatarak, jak będę na tym etapie co Ty obecnie, zatrudnię Cię jako eksperta od łubinu,itp.bo jestem absolutnie zielona w tym temacie, choć swego czasu pracowałam w USA jako ekspert od "łidsów" ;)

Aaaaaa! Podziel się namiarem na "miszczów" koparkowych.

Edytowane przez Moorela

zrobiłam wg rady Madeleine, czyli wzięłam najniższą oferte, jaką udało mi sie uzyskać gdzie indziej i udałam się z nią do wkt, a tam po półgodzinnych negocjacjach uzyskałam bardzo fajną wycenę :) szacuję, że za wszystkie materiały od kleju do tynku (silikonowego) zapłacę ok. 8,2 k. a Ty w końcu jaki tynk będziesz kłaść? bolix czy caparol? i kiedy ostatnio dzwoniłaś do pana Radka? nie wiem, czy on wyjechał, czy tylko mnie unika? :( chyba nie, bo próbowałam dzwonić z różnych numerów. teraz już się włącza poczta głosowa i szukaj wiatru w polu.

i jak tam Twoje schody? masz już ustalony montaż??

z Panem Radkiem rozmawiałam wtedy, co dałaś mi numer. Nie mogłam podjechać na budowę, więc już nie umawiałam się na spotkanie. Będę jednak jeszcze do niego dzwonić. Nie wiem też jak z tynkiem. Chyba na razie zaklepię ekipę, a materiałem zajmę się potem.

Nie mam na razie wieści od ślusarza.