Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też myślę, że siatka lepsza. U mnie nie wiele jest płyt gipsowych W łazience wnęka z rurami jest zakryta płytą. Na łączeniu jej ze ścianą zastosowano coś takiego jakby flizelinę. Rok później była już szczelina na prawie całej długości tego łączenia. Mój sam to zerwał i zastosował siatkę. Jak pamiętam to ją przyklejał na łączeniu a potem nałożył gładź. Mogłam coś pomylić, ale siatka tam jest na pewno.

jednak podziękowałam panom od gładzi na łączenia płyt, bo jakoś nie wyobrażam sobie sprawdzania na każdym etapie, czy używają akurat tego, co powinni, a taka wpadka na starcie źle wróży :( dobrze, że się wcześniej nie pożegnałam z hukiem z poprzednim wykonawcą, tylko go trzymałam w odwodzie i teraz jakby nigdy nic dogrywamy szczegóły rozpoczęcia robót ;) jakie to jest wyczerpujące duchowo...

Spirea - to mnie wychodzi, że wszystko masz zrobione tym, czym należy

Wojgoc - a ja od tego pożegnanego dostałam w zetawieniu "siatka czyli bandaż" ;)

Sylwerson - muszę podpytać, czy "ten mój" miał z tą taśmą tuff do czynienia, bo jakby się miał u mnie uczyć, to to jest droga zabawka :( najwyżej będzie siatka.

Tatarak brama garażowa poprostu eksra. Chciałem się zapytać czy instalacje wodną macie z rurek plastikowych typu pex czy miedziane? Ktoś mi powiedział, że jak instalator powie mi że będzie mi chciał robić instalacje do wod i do kaloryforów z miedzi to znaczy ze mam go sobie podarować i znaleść kogoś kto robi w pexie. Co o tym sądzicie ?

Witaj, Vip :) cieszę się, że Ci się podoba brama. my mamy w nowym domu inst wod z rur PE, nie pex. Rozmawiałam z kilkoma osobami, które mają instalację z rur PE i naprawdę nie znam żadnych przeciwskazań A w obecnym domu mam instalacje z miedzi - ma już z 8 lat i też nie ma z nią żadnych problemów. Znasz jakieś konkretne zarzuty wobec miedzi lub PE? bo czasami krążą takie "inwestorskie legendy" ;)

Tatarak, jeszcze raz dziękuję za wykonawców schodów :) Jestem bardzo z nich zadowolona :)

Panowie zapoznali się też od razu z wykończeniowcem.

Mam jeszcze prośbę, czy możesz mi podesłać rysunek Waszej balustrady na portfenetry? Szukałam w dzienniku i nie znalazłam.

Hej - nie ma za co, cieszę się, że się sprawdzili. Teraz powinni ostro brać się za naszą nierdzewkę :) Rysunku barierki nie mam w dzienniku, podeślę Ci na maila. p.s. czy tylko mnie forum zbzikowała? nie mogę formatować tekstu, wstawiać emotikonów ani normalnie dodawać zdjęć :( sprawdzałam ustawienia, zmieniałam, resetowałam - wszystko na nic :(

Tia.

To mi przypomina nasze przeboje z tynkarzami.

Polecani, reklamują się na forum i w ogóle och-ach.

A jak przyszło co do czego to ściany krzywe, z gniazdek tynk odpada, poprzecinane przewody itd.

Dopiero później się okazało że sporo spraw 'niewygodnych klientów' nie trafia nigdy na forum, bo właściciel firmy dogaduje się z klientem żeby nie psuł opinii na forum....

Hej - nie ma za co, cieszę się, że się sprawdzili. Teraz powinni ostro brać się za naszą nierdzewkę :) Rysunku barierki nie mam w dzienniku, podeślę Ci na maila. p.s. czy tylko mnie forum zbzikowała? nie mogę formatować tekstu, wstawiać emotikonów ani normalnie dodawać zdjęć :( sprawdzałam ustawienia, zmieniałam, resetowałam - wszystko na nic :(

Tatarak, zobacz czy w ustawieniach forum, w opcjach zaawansowanych masz ustawione tak:

forum2.jpg