Spirea 04.07.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Tatarak, jutro powinnam być na budowie i zobaczę jak u nas wygląda to łączenie w garderobie i pralni. Schody mieliśmy montowane przy zabudowie poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.07.2012 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 rzecz w tym, że mąż ma urlop i chce w tym czasie trochę "pobudować", więc jak panowie zrobią sufit z kg, to on wtedy może montować schodki, tak? Spirea - aaa bo tam nie masz gładzi? super, to jeszcze od razu mi daj znac, jaką farbą tam malowaliście, bo to podobno też może mieć znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.07.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Tatarak - nie tak.Z reguły na schody strychowe musisz zrobić wymian na profilach, więc trzeba je montować w trakcie wykonywania zabudowy KG, nie później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.07.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Wyłaz na strych montować po sufitach poddasza czy wcześniej? wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.07.2012 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 czyli musimy ustalić z wykonawcą dokładną wysokość sufitu i najlepiej już teraz wstawić te schody, a on niech sobie "obrabia" sufit wokół nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.07.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 wcześniej... cześć Tata! Adaś daje Wam się jeszcze wysypiać, czy już rządzi? nasze dziecko od tygodnia poza domem i tak się nie mogę "nanadrabiać" życiowych zaległości, że ciągle chodzę półśpiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.07.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Oj Monika, Monika. Tych schodów się nie da zamontować w powietrzu, musisz mieć wykonane rusztowanie poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.07.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 cześć Tata! Adaś daje Wam się jeszcze wysypiać, czy już rządzi? nasze dziecko od tygodnia poza domem i tak się nie mogę "nanadrabiać" życiowych zaległości, że ciągle chodzę półśpiąca no raczej się nie wysypiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.07.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Zgadzam się z Salikiem:), schody montuje się razem z zabudową poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Tatarak, poszukam wieczorem zdjęć. Powinnam mieć chyba fotki z tego okresu. Ale było raczej tak, jak napisał Salik. Na pewno płyty kg przyszły po zamontowanych schodach, bo były do nich dopasowywane.Farba w garderobie to zwykły dekoral, a w pralni taka do wilgotnych pomieszczeń Scala coś tam. W pralni wygląda ściana lepiej, bo ta farba ma jakąś specjalną konsystencję. To samo mam w spiżarni - tynk c-w i sufit obniżony z kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Tatarak, sprawdź farbu u Fluggera. Oni mają takie różne specjały jak farba do przemalowania kafelków. Może znajdzie się u nich coś co pokryje i wygładzi fakturę tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.07.2012 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Oj Monika, Monika. Tych schodów się nie da zamontować w powietrzu, musisz mieć wykonane rusztowanie poddasza a jętki nie wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 jeśli masz skrzynkę ze schodami dokładnie o wymiarach jakie masz między jętkami może i tak, ale u nas chyba coś tam jeszcze było robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.07.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 (edytowane) Tataraczku w galerii Rom-Kon są zdjęcia poglądowe jak montować schody Edytowane 4 Lipca 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.07.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 ok, już mamy wszystko obgadane z p. Krzyśkiem Spirea - jego zdaniem w garderobie też masz Parę, a w ogóle to narzekał, że się nią fatalnie maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 miał być Dekoral, bo tam wszystko będzie zabudowane, więc nie było sensu dawać lepszą farbę. A czym w końcu malował, to nie wiem.Wiem, mówił, że jest bardzo gęsta.Obejrzałam zdjęcia i nie mam jednak schodów przed płytami. Wydaje mi się jedynie, ze u mnie zmieściły się na szerokość między jetkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.07.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 a patrzyłaś może na te miejsca gdzie się łączą różne faktury i jaki jest efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.07.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Tatarak, patrzyłam dzisiaj i jest różnica, ale widoczna dla mnie dopiero jak podeszłam i to przy skosie. Na górze nie widzę tego. Inna sprawa, że to są pomieszczenia bez okien, a światło w nich to na razie łysa niezbyt mocna żarówka. Kiedy musisz zdecydować o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.07.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 jakoś po zawieszeniu płyt kg a przed szpachlowaniem - czyli pewnie z tydzień mam do namysłu. liczę na to, że Salik obejrzy swoje łączenia w bardziej oświetlonym miejscach i coś podpowie. jak kuchnia?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.07.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 to ja proponuję, żebyś przyjechała i zobaczyła Kuchnia jest zrobiona w połowie. Na gwałt zamówiłam wczoraj zmywarkę o 14 i dzisiaj była już o 10 na miejscu. Okazało się jednak, że ważniejszy był piekarnik. W sklepie stacjonarnym musiałabym dopłacić ok. 200 zł, więc rozłożyliśmy montaż na dwa razy. Na razie mamy zabudowę pod oknem bez blatu. Wygląda bardzo fajnie, chociaż trzeba po montażu doczyścić stal Wszędzie slady po macaniu przy dokręcaniu itp. Pan wyjaśnił, że w Ikei nic nie widać, bo codziennie rano idzie ekipa i sprząta Ale u siebie ma takie fronty w dwóch miejscach i jest ok (tzn. żona codziennie przeciera ściereczką ). Na zdjęciach każdy front jest inny, bo blacha świeci. W każdym razie nawet fajnie, że przyjechała inna ekipa, bo obrobią nam blat. Jak dokupimy więc resztę, to przyjadą i zamontują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts