Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rzecz w tym, że mąż ma urlop i chce w tym czasie trochę "pobudować", więc jak panowie zrobią sufit z kg, to on wtedy może montować schodki, tak?

Spirea - aaa bo tam nie masz gładzi? super, to jeszcze od razu mi daj znac, jaką farbą tam malowaliście, bo to podobno też może mieć znaczenie.

Tatarak, poszukam wieczorem zdjęć. Powinnam mieć chyba fotki z tego okresu. Ale było raczej tak, jak napisał Salik. Na pewno płyty kg przyszły po zamontowanych schodach, bo były do nich dopasowywane.

Farba w garderobie to zwykły dekoral, a w pralni taka do wilgotnych pomieszczeń Scala coś tam. W pralni wygląda ściana lepiej, bo ta farba ma jakąś specjalną konsystencję. To samo mam w spiżarni - tynk c-w i sufit obniżony z kg.

miał być Dekoral, bo tam wszystko będzie zabudowane, więc nie było sensu dawać lepszą farbę. A czym w końcu malował, to nie wiem.

Wiem, mówił, że jest bardzo gęsta.

Obejrzałam zdjęcia i nie mam jednak schodów przed płytami. Wydaje mi się jedynie, ze u mnie zmieściły się na szerokość między jetkami.

Tatarak, patrzyłam dzisiaj i jest różnica, ale widoczna dla mnie dopiero jak podeszłam i to przy skosie. Na górze nie widzę tego. Inna sprawa, że to są pomieszczenia bez okien, a światło w nich to na razie łysa niezbyt mocna żarówka. Kiedy musisz zdecydować o tym?

to ja proponuję, żebyś przyjechała i zobaczyła :)

Kuchnia jest zrobiona w połowie. Na gwałt zamówiłam wczoraj zmywarkę o 14 i dzisiaj była już o 10 na miejscu. Okazało się jednak, że ważniejszy był piekarnik. W sklepie stacjonarnym musiałabym dopłacić ok. 200 zł, więc rozłożyliśmy montaż na dwa razy. Na razie mamy zabudowę pod oknem bez blatu.

Wygląda bardzo fajnie, chociaż trzeba po montażu doczyścić stal :) Wszędzie slady po macaniu przy dokręcaniu itp. Pan wyjaśnił, że w Ikei nic nie widać, bo codziennie rano idzie ekipa i sprząta ;) Ale u siebie ma takie fronty w dwóch miejscach i jest ok (tzn. żona codziennie przeciera ściereczką ;)).

Na zdjęciach każdy front jest inny, bo blacha świeci. W każdym razie nawet fajnie, że przyjechała inna ekipa, bo obrobią nam blat. Jak dokupimy więc resztę, to przyjadą i zamontują.