Madeleine 02.02.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 W ten weekend nie wiem, czy dam radę - mała jest chora i nie chcę jej ciągać do ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 W ten weekend nie wiem, czy dam radę - mała jest chora i nie chcę jej ciągać do ludzi jasna sprawa. Mój akurat zdrowy, ale kto wie, czy w sobotę jeszcze będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.02.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Ależ tu dyskusja wre:) Co do okien się nie wypowiem, białe mi się nie bardzo podobają, szare za to bardzo, więc może szare.... Na pewno szare okna nie będą się gryzły z wewnętrznymi drzwiami i białymi listwami przypodłogowymi. Co do parapetu w kuchi to ja nie mam równo z blatem tylko wyższy. Nie mogłam się zdecydować, ciągle zmieniałam zdanie i w końcu zadecydował małżonek stwierdziwszy, że mniej się będzie chlapało ze zlewu pod oknem na okno jesli parapet będzie wyżej. Ot, męska logika A teraz chyba mi to rozwiązanie odpowiada. Blat planuję granitowy a parapet sobie zrobię dla odmiany drewnany zbliżony do frontów mebli kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 dziewczyny, zdjęcia, macie jakieś zdjęcia z parapetem na poziomie blatu lub wyżej? a jak oglądałyście okna w sklepach, to czy białe nadal mają czarne uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Myszonik, a co dasz na scianę nad blatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.02.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 http://img828.imageshack.us/img828/910/p1030762.jpg http://img59.imageshack.us/img59/1968/p1030765d.jpg http://img710.imageshack.us/img710/7905/p1030775z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.02.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 sorki ze takie molochy mi wyszly p.s. ja pociągnęłam blat na okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 02.02.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 u MNIE TEZ blat pociagniety do okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 02.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 nie mam innego zdj ale tu cos widac http://lh4.ggpht.com/_j4uXOUVYyC8/TUmropLA4mI/AAAAAAAAAeI/-Q2KgHt0abU/s512/SNV35345.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 02.02.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 mhk, czy blat w miejscu gdzie jest parapet jest klejony, czy może był taki szeroki, że starczyło go jeszcze na parapet? Ładne mebelki - bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.02.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Myszonik, a co dasz na scianę nad blatem? dobre pytanie:) nie wiem.... tej ściany pomiędzy blatem a parapetem nie będzie zbyt dużo i chyba nie będzie jej za bardzo widać, ale wydaje mi się, że dam tam dokładnie to samo co na resztę ściany nad blatem czyli pewnie jakieś kafle. Chodzą mi po głowie mugaty http://magiawnetrza.pl/vives-mugat-mugat-vainilla-10x20-p-6405.html?sStore=5d323460e24dde6cd663af6edce7056c Pięknie wyglądają w kuchni u monah z grafitową fugą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 02.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 mhk, czy blat w miejscu gdzie jest parapet jest klejony, czy może był taki szeroki, że starczyło go jeszcze na parapet? Ładne mebelki - bardzo mi się podobają Nie jest z jednego kawałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.02.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Efilo, dzięki jeszcze raz za foto rury Czy Ty masz dach płaski czy z jakimś spadkiem? Żeby mi znowu Magik nie zaczął, że takiej rury nie można na spadku wystawić. (Ostatnio mnie przekonywał, że nie można kozy podłączyć pod rurę o średnicy 150, jak w projekcie, więc już sobie wydrukowałam dane techniczne ze strony producenta, zeby mu pokazać przy następnej okazji, że owszem można). BTW, po zwiedzeniu Twojej galerii pozbyłam się dylematów - okna będą białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.02.2011 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 mhk - bardzo dziękuję za mój odzew i foto blatoparapetu. ciągle się łamię, co z tym fantem, a chciałabym powiedzieć Magikowi, co ma narysować z tymi oknami, żeby już potem na etapie budowy nie mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.02.2011 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 dobre pytanie:) nie wiem.... tej ściany pomiędzy blatem a parapetem nie będzie zbyt dużo i chyba nie będzie jej za bardzo widać, ale wydaje mi się, że dam tam dokładnie to samo co na resztę ściany nad blatem czyli pewnie jakieś kafle. Chodzą mi po głowie mugaty http://magiawnetrza.pl/vives-mugat-mugat-vainilla-10x20-p-6405.html?sStore=5d323460e24dde6cd663af6edce7056c Pięknie wyglądają w kuchni u monah z grafitową fugą... no ładne cacko, tylko ja się zawsze boję w kuchni takich niepłaskich powierzchni. ale do Twojej stylistyki domu powinny doskonale pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.02.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 dach ma zdecydowanie spadek - i do tego spadku sie robi specjalny przepust - każda firma wykonujaca takie rury robi kołnierz na zamówienie dostosowany do stopnia nachylenia dachu i rodzaju dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.02.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 aaa tak - to się nazywa gotowa obróbka komina czy jakoś tak, to jestem w domu, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 03.02.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Ja mam okna drewniane - parapet będzie na równi z blatem w kuchni - bardziej ze względu na to że chcieliśmy dopasować wysokość blatu do naszego wzrostu. No i wyszło, że blat się z parapetem zlicuje. Powinniście zastanowić się na jakiej wysokości będzie blat w kuchni i do tego dopasować inna decyzje - czy na równi z parapetem, na jakiej wysokości okno itp. Poza tym według mnie to białe okna pasują do każdego rodzaju parapetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.02.2011 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 w projekcie mamy okno na 85 cm, czyli na poziomie typowym dla blatów dla niewysokich, do jakich się zaliczamy. okna kuchenne znajdują się na elewacjach, na których pozostałe okna są do ziemi lub wyższej kondygnacji, więc ich podniesienie o 10 cm nie powinno rzutować na wygląd zewn., dlatego na razie zastanawiamy się, czy bardziej nam odpowiada, żeby blat łączył się z parapetem, czy nie. znajdę w Twoim dzienniku zdjęcie z oknem kuchennym na gotowo? lecę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 03.02.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 W moim? Jeszcze nie mam kuchni zrobionej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts