Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ależ tu dyskusja wre:)

Co do okien się nie wypowiem, białe mi się nie bardzo podobają, szare za to bardzo, więc może szare....

Na pewno szare okna nie będą się gryzły z wewnętrznymi drzwiami i białymi listwami przypodłogowymi.

Co do parapetu w kuchi to ja nie mam równo z blatem tylko wyższy. Nie mogłam się zdecydować, ciągle zmieniałam zdanie i w końcu zadecydował małżonek stwierdziwszy, że mniej się będzie chlapało ze zlewu pod oknem na okno jesli parapet będzie wyżej.

Ot, męska logika ;)

A teraz chyba mi to rozwiązanie odpowiada. Blat planuję granitowy a parapet sobie zrobię dla odmiany drewnany zbliżony do frontów mebli kuchennych.

Myszonik, a co dasz na scianę nad blatem?

dobre pytanie:)

nie wiem....

tej ściany pomiędzy blatem a parapetem nie będzie zbyt dużo i chyba nie będzie jej za bardzo widać, ale wydaje mi się, że dam tam dokładnie to samo co na resztę ściany nad blatem czyli pewnie jakieś kafle.

Chodzą mi po głowie mugaty

http://magiawnetrza.pl/vives-mugat-mugat-vainilla-10x20-p-6405.html?sStore=5d323460e24dde6cd663af6edce7056c

Pięknie wyglądają w kuchni u monah z grafitową fugą...

Efilo, dzięki jeszcze raz za foto rury :) Czy Ty masz dach płaski czy z jakimś spadkiem? Żeby mi znowu Magik nie zaczął, że takiej rury nie można na spadku wystawić. (Ostatnio mnie przekonywał, że nie można kozy podłączyć pod rurę o średnicy 150, jak w projekcie, więc już sobie wydrukowałam dane techniczne ze strony producenta, zeby mu pokazać przy następnej okazji, że owszem można).

BTW, po zwiedzeniu Twojej galerii pozbyłam się dylematów - okna będą białe :)

dobre pytanie:)

nie wiem....

tej ściany pomiędzy blatem a parapetem nie będzie zbyt dużo i chyba nie będzie jej za bardzo widać, ale wydaje mi się, że dam tam dokładnie to samo co na resztę ściany nad blatem czyli pewnie jakieś kafle.

Chodzą mi po głowie mugaty

http://magiawnetrza.pl/vives-mugat-mugat-vainilla-10x20-p-6405.html?sStore=5d323460e24dde6cd663af6edce7056c

Pięknie wyglądają w kuchni u monah z grafitową fugą...

no ładne cacko, tylko ja się zawsze boję w kuchni takich niepłaskich powierzchni. ale do Twojej stylistyki domu powinny doskonale pasować :)

Ja mam okna drewniane - parapet będzie na równi z blatem w kuchni - bardziej ze względu na to że chcieliśmy dopasować wysokość blatu do naszego wzrostu. No i wyszło, że blat się z parapetem zlicuje.

Powinniście zastanowić się na jakiej wysokości będzie blat w kuchni i do tego dopasować inna decyzje - czy na równi z parapetem, na jakiej wysokości okno itp.

Poza tym według mnie to białe okna pasują do każdego rodzaju parapetu.

w projekcie mamy okno na 85 cm, czyli na poziomie typowym dla blatów dla niewysokich, do jakich się zaliczamy. okna kuchenne znajdują się na elewacjach, na których pozostałe okna są do ziemi lub wyższej kondygnacji, więc ich podniesienie o 10 cm nie powinno rzutować na wygląd zewn., dlatego na razie zastanawiamy się, czy bardziej nam odpowiada, żeby blat łączył się z parapetem, czy nie.

znajdę w Twoim dzienniku zdjęcie z oknem kuchennym na gotowo? lecę sprawdzić :)