Spirea 06.07.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 jeśli będziecie brać częściowy montaż, to weźcie montaż tych z szufladami. Nasz zestaw montowali od ok. 8.30 do 14. Ok. 1,5h trwała sama regulacja frontów szuflad. Nasz problem z godmorgonem wynikał ze zbyt nisko umiejscowionych zaworków z wodą i zbyt krótkich przewodów baterii i zestawu odpływowego. To chyba Ty mnie odwodziłaś od szafek z lustrzanym frontem Ja właśnie się zbieram do Ikei A co ci tynkarze nabroili? Spłycili wnękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.07.2012 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 1) jeśli będziecie brać częściowy montaż, to weźcie montaż tych z szufladami. Nasz zestaw montowali od ok. 8.30 do 14. Ok. 1,5h trwała sama regulacja frontów szuflad. 2) Nasz problem z godmorgonem wynikał ze zbyt nisko umiejscowionych zaworków z wodą i zbyt krótkich przewodów baterii i zestawu odpływowego. 3) To chyba Ty mnie odwodziłaś od szafek z lustrzanym frontem 4) Ja właśnie się zbieram do Ikei 5) A co ci tynkarze nabroili? Spłycili wnękę? 1. dokładnie ten kawałek mam na myśli, bo tam trzeba będzie wyregulować "długość" zbiegajacych się "ścian" 2. a nie można było przedłużyć wężyków, czy coś? bo trochę nie rozumiem 3. ale u mnie to nie będzie szafka nad umywalką (tam bym w życiu nie dała), tylko w zabudowie nad wc po przeciwnej stronie. muszę się do dziewczyn uśmiechnąć o jakąś wizualizację tych moich pomysłów, bo sama nie dam rady, a normalnie nie wiem, czy mnie p. Krzysiek zrozumie. Chociaż muszę powiedziec, ze jestem na razie pozytywnie zaskoczona tym, jak łatwo dogadujemy różne drobiazgi (np przy ściankach działowych). 4. a to dopytaj o te cokoły - czy będą nowości 5. spłycili! tę na lewo od wejścia do kuchni - jak uszytą pod wysoką zabudowę. murarze zrobili ok, a tynkarze jakimś cudem ją spłycili. trzeba się będzie ratować jakimiś doklejankami z kg chyba. muszę temat postawić przed panem K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.07.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 zmiana katalogu nie oznacza zmany cen w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.07.2012 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 jak patrzę w katalog sprzed kilku lat, to niektóre ceny spadają, ale niektóre niestety rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Bo to zależy od tego czy znajdą tańszego producenta, jaki jest popyt na dany produkt i... czy produkują w kraju w którym sprzedają. Ja małam od zawsze (teraz też) materace Sułtan IKEA. Jeszcze zanim IKEA pojawiła się u nas, robiły je dla nich Swarzędzkie Fabryki Mebli. Kupowałam u nich w 1987 wyposażenie mojego ursynowskiego mieszkania i przy okazji zobaczyłam te materace. Nie wiem, czy pamiętasz, ale na początku jak otworzyli IKEĘ w Polsce (chyba warszawska była pierwsza), to materace były duuuu...żo tańsze. Były produkowane u nas, ot co:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Czytałam Twój ostatni wpis w dzienniku i wpadłam na ten sam pomysł co do narożników ścian. Skoro nie chcecie gipsować tych wapiennych tynków i nie można nie mieć tych łączeń, to trzeba uczynić z nich atut. To może dać fajny efekt – gładkie ramki wokół płaszczyzny ściany. Różnica faktur, ale przemyślana. Czy ja Ci wklejałam stronę Leftovers? To a propos malunków na meblach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.07.2012 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 znam tę stronę leftovers - można się zainspirować, chociaż wolałabym nie dawać w pokoju pięciolatka aż tak mrocznych elementow wystarczy klasyczny Jack Rackman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 No pewnie, bo to strasznie mroczne. Czytałam, że robią te malunki aerografem:o Ja bym się nie podjęła takiej techniki, ale efekt super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.07.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Pestko, mam prośbę - czy mogłabyś przenieść te posty o rzutnikach/powiekszalnikach z dziennika do komentarzy? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 (edytowane) Robi się. W ogóle je usunę, bo to taki wtręt niepotrzebny:rolleyes: Już Tataraczku, SORRY jeszcze raz:) za grasowanie w dzienniku. Edytowane 7 Lipca 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.07.2012 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 a Ty się już odkopałaś z robotą? czy przerwę sobie robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Gorąc taki, że nawet komputer pracuje powoli Wypuszczam pliki do druku i w przerwach zaglądam na forum. Mam nadzieje, że już koniec dziś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 09.07.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Antifingerprint to powłoka fabryczna. Czyli już jest jak kupujesz. Tutaj informacja prasowa "Bosch, jako lider na rynku zmywarek, ma w swojej ofercie produkty dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników. Zmywarka SGS 45E08EU posiada front pokryty specjalną powłoką AntiFingerprint. Ta specjalna warstwa lakieru chroni urządzenia ze stali szlachetnej przed nieestetycznymi odciskami palców, które naturalnie zostają na powierzchni po każdym dotknięciu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.07.2012 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 no to mam jasność - szkoda, że się nie da tym "posmarować" chałupniczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 09.07.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Wiesz, nie poddawaj się Może są jakieś preparaty przeciwodciskowe. Ale ja się nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.07.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 ojtam, nieługo się wyprowadzam od mojej starej zmywarki, a w nowej kuchni nie powtórzę tego błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.07.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 no to mam jasność - szkoda, że się nie da tym "posmarować" chałupniczo Zrób wywiad. Pracowałam jakiś czas w pracowni konserwacji i miałam do czynienia z metalami. Pamiętam, że używałam lakierów zabezpieczających przed patynowaniem się powierzchni. Pokrywa się nimi także srebro, bo po palcach zostają pięknie wytrawione linie papilarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.07.2012 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 jakbym robiła taką kuchnię jak Spirea, to by mi się opłacało, a dla jednej zmywarki, ktorą wkrótce sprzedam razem z domem? szkoda czasu Jak stoisz z czasem, Koleżanko? bo bym miała do Ciebie interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Teraz siedzę w moim ekstra zapuszczonym ogrodzie, ale wieczorkiem siadam do kompa. Kończę wreszcie malunki Basiowe i Julianny. :lol2:Ustawiaj się w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.07.2012 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 trzecia!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts