Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Good :D

Tak sobie myślę o tym co Ci popękało przy murłacie. Czy to aby nie jest normalna konsekwencja, że dom troszkę osiada?

U nas nic nie popękało i nie pęka dotąd,ale myśmy budowali ze sporymi przerwami. Czasem robota stała pół roku, a surowy zamknięty czekał na ciąg dalszy prawie 10 miesięcy.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może odczekaj troszkę. Pamiętam, że myśmy się martwili, że wsio u nas tak powoli idzie, a nasz budowlaniec pocieszał, że właśnie objawią sie takie różne duperelki zanim będzie wykańczanie.

Jak i Twój mówi, że normalka, to na pewno nic groźnego.

Pestka - już nie bardzo mam co czekać ;) wykończeniówka w toku!!! normalnie cieszę się tak, jak kiedy wyszliśmy z zera, albo i bardziej, bo wtedy ważyły się losy naszego kredytu i franek szalał, więc byłam śmiertelnie zestresowana.

Spirea - ano właśnie, wiadomo, dlaczego Ci ta szczytowa popękała? cena raczej ok - za 2 sztuki (180 cm i 200 cm) powinnam się zmieścić w 2 k.

mignęliście mi przy wejściu na magazyn. Nie zaczepiałam, bo miałam 15 min na skompletowanie na magazynie mebli, wrócenie po lampę, skasowanie i odebranie dziecka przed 21 z Bielańczyka :)

Bardzo dobry pomysł. Ostatnio stwierdziłam, że żałuję, że tego nie zrobiłam. U nas byłaby tylko klapa w ścianie, bo pralnia po drugiej stronie.

a ja do A. mówiłam, rozglądaj się, czy gdzieś nie wpadniemy na Spireę, bo podobno ostatnio jest tu codziennie :D też się spieszyliśmy, żeby jeszcze zdążyć po jakieś dłuto do Obi - A. zaczął budować dla Juniora domek na drzewie.

U nas pralnia jest przez ścianę z górną łazienką, więc wymyśliliśmy tak, że w ściankę wbudujemy korpus od szafki i od strony łazienki damy takie same drzwiczki jak meble łazienkowe (póki co ma być szary godmorgon ;)). żeby nie było głupich żartów z podglądaniem z pralni (jak nam dziecko wejdzie w etap głupich żartów), to od strony pralni będą drugie drzwiczki - które będzie można zamknąć od strony łazienki.

mamy dwa duże drzewa owocowe (jabłoń i wiśnię) i ten domek powstanie na własnej konstrukcji między nimi*. wczoraj powstały fundamenty. projekt był dołączony do ostatniego muratora, ale A. go zmodyfikował (powiększył metraż). podloga będzie na wys. 1,5 m i o powierzchni 2,4m x 2,6m.

* ze względów bezpieczeństwa, bo to stare drzewa, i dla ich zdrowia :) ale domek będzie skryty miedzy ich koronami :)