Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie:

szukam sensownej szafki pod umywalkę nablatową w kolorze jasnego drewna, na nóżkach, z "zamkniętymi" szufladami (w sensie nie widać bałaganu w środku), o GLEBOKOŚCI 40 cm i szerokości max 70 cm

czy ja dobrze sobie wyobrażam, że przy takiej szafce to krawędź umywalki nablatowej o kształcie miski może sobie wystawać za krawędź szafki?

Dolna łazienka nam się nieco skurczy, bo dojdzie do niej przedścianka, w której musimy schować: 1) mieszacz do podtynkowej kludi do prysznica, 2) odpływ ścienny do prysznica, 3) stelaż do wc, 4) szafkę nad wc. W związku z powyższym szerokość łazienki wyniesie maks 160 cm i w tej szerokości będą naprzeciw siebie wc (o głębokości ok. 50cm) i umywalka. jak damy szafkę 50 cm, to miedzy tymi sprzętami zostanie raptem 60 cm luzu. Uważam, że warto zawalczyć o dodatkowe 10 cm, ale w Ikei nie znalazłam sensownych płytkich szafek pod umywalkę :(

Edytowane przez Tatarak

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaśka, nie mam za bardzo pomysłu z czego innego mogłyby być te moje parapety, okna mam w okeinie Winchester, więc myślałam, że parapety fajnie będą pasować jakieś jasnoszare... Tylko z czego?

A widziałaś szafki podblatowe IdealStandard? Jasne one chyba nie są, ale wyglądają fajnie, no i nie wiem jak z ceną, jadę dopiero w pon na rozpoznanie.

z9817922X,Umywalki-nablatowe-z-szafka-z-serii-Alessi-Onevolution.jpg

Edytowane przez Moorela

Wojtek ale troszkę im ekipa urosła i pewnie sie da:)

a pytanie o kuchnie ....?

z tego co zrozumialem wchodzą we dwójkę.

Co do kuchni, to chce się spotkać w przyszlym tygodniu z Panem polecanym przez Magdę 34 - u mnie Ikea odpada bo nie robi szafek naroznych, a jak sam przerobie szafki zakupione u nich to trace gwarancję

Tatarak wysłałam Ci priva

ps. Tataraczku jaką masz stawkę za mkw gładzi?

odpisałam

11/m2 - jeśli dobrze pamiętam, ale ja gładź robię tylko na suficie antresoli (czyli na tej kładce od spodu), bo tam musimy boki obrobić przed schodami i wywalić narożniki osadzone przez niepoczytalnych tynkarzy :( całość nam się nie zmieści w budżęcie, więc mam nadzieję, że tynki po malowaniu nie wyjdą strasznie. jeśli wyjdą, to będę musiała nauczyć się znimi żyć :(