Tatarak 13.07.2012 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie: szukam sensownej szafki pod umywalkę nablatową w kolorze jasnego drewna, na nóżkach, z "zamkniętymi" szufladami (w sensie nie widać bałaganu w środku), o GLEBOKOŚCI 40 cm i szerokości max 70 cm czy ja dobrze sobie wyobrażam, że przy takiej szafce to krawędź umywalki nablatowej o kształcie miski może sobie wystawać za krawędź szafki? Dolna łazienka nam się nieco skurczy, bo dojdzie do niej przedścianka, w której musimy schować: 1) mieszacz do podtynkowej kludi do prysznica, 2) odpływ ścienny do prysznica, 3) stelaż do wc, 4) szafkę nad wc. W związku z powyższym szerokość łazienki wyniesie maks 160 cm i w tej szerokości będą naprzeciw siebie wc (o głębokości ok. 50cm) i umywalka. jak damy szafkę 50 cm, to miedzy tymi sprzętami zostanie raptem 60 cm luzu. Uważam, że warto zawalczyć o dodatkowe 10 cm, ale w Ikei nie znalazłam sensownych płytkich szafek pod umywalkę Edytowane 13 Lipca 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.07.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Kaśka, nie mam za bardzo pomysłu z czego innego mogłyby być te moje parapety, okna mam w okeinie Winchester, więc myślałam, że parapety fajnie będą pasować jakieś jasnoszare... Tylko z czego? A widziałaś szafki podblatowe IdealStandard? Jasne one chyba nie są, ale wyglądają fajnie, no i nie wiem jak z ceną, jadę dopiero w pon na rozpoznanie. Edytowane 13 Lipca 2012 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Wojtek ale troszkę im ekipa urosła i pewnie sie da:) a pytanie o kuchnie ....? z tego co zrozumialem wchodzą we dwójkę. Co do kuchni, to chce się spotkać w przyszlym tygodniu z Panem polecanym przez Magdę 34 - u mnie Ikea odpada bo nie robi szafek naroznych, a jak sam przerobie szafki zakupione u nich to trace gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 13.07.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 szafki to ja szukam i szukam i chyba zrobie na zamówienie szafki pod umywalki nablatowe albo są ogromne a ja tak jak u Ciebie mam mało miejsca i potrzebują takiej 40max albo zrobione z płyty wiórowej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Tatarak, nie mam za bardzo pomysłu z czego innego mogłyby być te moje parapety, okna mam w okeinie Winchester, więc myślałam, że parapety fajnie będą pasować jakieś jasnoszare... Tylko z czego? moze z granitu? by bylo taniej mogą być z chińskiego granitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.07.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Chińskiego granitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 hmm,ja bedę z tego robił schody i parapety zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.07.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Nie słyszałam o tym wcześniej, muszę zapoznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.07.2012 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Tatarak, do tej wysokiej, bialej zabudowy to jakąś drabinke dla siebie zamontujesz? złośliwa bestio, otóż imaginuj sobie, że na górnych półkach będę trzymać rzeczy rzadko używane. i w razie potrzeby będę wskakiwać na stołeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.07.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Tatarak wysłałam Ci priva ps. Tataraczku jaką masz stawkę za mkw gładzi? odpisałam 11/m2 - jeśli dobrze pamiętam, ale ja gładź robię tylko na suficie antresoli (czyli na tej kładce od spodu), bo tam musimy boki obrobić przed schodami i wywalić narożniki osadzone przez niepoczytalnych tynkarzy całość nam się nie zmieści w budżęcie, więc mam nadzieję, że tynki po malowaniu nie wyjdą strasznie. jeśli wyjdą, to będę musiała nauczyć się znimi żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.07.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 złośliwa bestio, otóż imaginuj sobie, że na górnych półkach będę trzymać rzeczy rzadko używane. i w razie potrzeby będę wskakiwać na stołeczek Moja bratowa ma w kuchni taką dwustopniową drabinkę z Ikei i daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.07.2012 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 u mnie Ikea odpada bo nie robi szafek naroznych, a jak sam przerobie szafki zakupione u nich to trace gwarancję no jak nie robi, jak robi. ja mam dwa narożniki i w obu będą szafki z ikei przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 złośliwa bestio, otóż imaginuj sobie, że na górnych półkach będę trzymać rzeczy rzadko używane. i w razie potrzeby będę wskakiwać na stołeczek masz na mysli stołeczek barowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 no jak nie robi, jak robi. ja mam dwa narożniki i w obu będą szafki z ikei przecież. robi szafki narożne pod katem 90 stopni, nie robi szafek trapezowych czy rombowych - a ja takowe mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.07.2012 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 A widziałaś szafki podblatowe IdealStandard? Jasne one chyba nie są, ale wyglądają fajnie, no i nie wiem jak z ceną, jadę dopiero w pon na rozpoznanie. [ATTACH=CONFIG]124957[/ATTACH] Moorela, fajne, dzięki. idę szukać w jakimś sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.07.2012 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 robi szafki narożne pod katem 90 stopni, nie robi szafek trapezowych czy rombowych - a ja takowe mam aaaa to fakt, a bardzo Ci na takiej zależy? bo ja osobiscie teraz taką mam i uważam ją za nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Nie słyszałam o tym wcześniej, muszę zapoznać. mozesz to zobaczyc od strony Podwala przy nowej Renomie - tylko, że tam jest plomieniowany by ludziska konczyn w zimie nie łamali. i taki plomieniowany robie u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 aaaa to fakt, a bardzo Ci na takiej zależy? bo ja osobiscie teraz taką mam i uważam ją za nieporozumienie. ja musze szafki dostosowac do ukladu scian w kuchni a nie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.07.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Moorela, fajne, dzięki. idę szukać w jakimś sklepie Na pewno w Bimsie mają Ideal Standard, ale czy szafki? - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.07.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 tylko, że tam jest plomieniowany by ludziska konczyn w zimie nie łamali. i taki plomieniowany robie u siebie Planujecie tańczyć na parapetach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts