Tatarak 16.07.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 mówiłam już, że jesteś nieoceniona? to mówię i ponownie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.07.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 yyy chyba tak, nie ma sprawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.07.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 U nas parapety zewnętrzne wchodzą trochę w styropian (na ok. 1-2cm). Tatarak - czyli nie chcesz mieć żadnego połączenie ścian KG ze ścianą murowaną?Jesteś świadoma, że tam non-stop będzie Ci pękać farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 to miejsce ma być akrylowane. rozmawialiśmy z wykonawcą i w sumie to już nie wiem. Na przykład ściany działowe z kg stoją na tej listwie dylatacyjnej i on tłumaczy, że między innym po to, by mogły jakoś samodzielnie "pracować". myślę, że jak mi młody trzepnie drzwiami w takiej ściance, to czym by nie było połączenie zrobione i tak może pęknąć. masz może fotkę samego narożnika parapetu? jak ta zaślepka wchodzi w styro? patrzyłam w Waszym dzienniku, ale nie trafiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.07.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 U nas nie ma zaślepki - mamy parapety wyprofilowane w jednym kawałku.Wyszperam coś i podeślę Ci na priva. Co do ściany - akryl akrylem, ale IMHO przy takim połączeniu 2 materiałów będzie problem, jeśli nie będzie tam taśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 aaa to pewnie masz t-c jak Spirea? -ona też ma wyprofilowane bez zaślepki. jak damy taśmę, to mam znowu kłopot z różnicą faktur. z naszych eksperymentów wynika, że różnica będzie widoczna chyba, że wszędzie polecimy taśmą malarską... wykonawca mówi, że nie będzie pękało. a zauważ, że taśmy ma nie być tam, gdzie ściany się schodzą pod kątem prostym - nie wiem, czy to zrozumiale opisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.07.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 No tak, ale właśnie przez to że tam nie będzie taśmy, będziesz tam ciągle miała szpary i pęknięcia farby w tym miejscu, bo ściany będą pracowały.Nie, mamy parametry stalowe malowane na kolor RAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Przemek - i naprawdę taśma jest na tyle silna, że się nie rozrywa,a te płaszczyzny nie pracują tak bardzo? już głupia jestem fotka parapetów byłaby mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 A jeszcze jedno - może akurat wiecie - jeśli na tę ścianę z krzywymi tynkami chcę dać tapetę strukturalną, to ona zakryje nierówności? macie jakieś doświadczenia? czy lepiej rzucić gładź? chyba lepiej... i tak chcemy dać tę ścianę w innym kolorze.... może ja uściślę: chodzi o ścianę przy schodach (nie mam żadnej sensownej foty w tej chwili) - tynkarze ją spartolili, (pewnie by tłumaczyli, że jest najwyższa i wymagająca ), a ma być reprezentacyjna. od początku chciałam ją jakoś fajnie wyeksponować, a nie bardzo się nadaje na wieszanie obrazów (można zahaczyć ramieniem, wchodząc po schodach itp.). rozważałam farby strukturalne, ale nie chciałabym, aby ściana konkurowała ze stalową konstrukcją schodów, które mają być (oby!) takim klejnocikiem przestrzeni dziennej. aktualnie mam taki pomysł, żeby tę scianę wygładzić i pomalować na jasnoszary (reszta będzie w łamanej bieli) i nakleić na nią mapę świata z białych literek - można ją ładnie dopasować do spadku schodów, co jest dodatkowym atutem. i teraz jak równać tę ścianę? - czy dać tapetę, która ma delikatną strukturę i nadaje się do malowania. a na tapetę przykleić mapę? czy lepiej położyć "normalną" gładź - skoro i tak będzie mieć inny kolor niż ściany obok, to niech ma inną strukturę. bo całości nie wygładzę, choćbym miała pęc (i już nawet nie o samą kasę chodzi, ale nie cierpię gładzi, no co ja poradzę... na jednym kawałku jeszcze przeboleję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 17.07.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Tatarak, tu zdjęcia jakies, z dziennika. coś tam zobaczysz: Nam mowili, zeby parapetów nie kończyć tymi plastikowymi zaslepkami, bo ona przy ciemnych oknach jako pierwsze się odbarwiają i to później paskudnie wygląda. http://sal.pl/dom/okno-polnocne-profile.jpg http://sal.pl/dom/parapet-zewnetrzny.jpg I zdjecie parapetu przed montazem: http://sal.pl/dom/parapet2.jpg I przy okazji - podziwiam Pestkowe wizualki. Niesamowite są. Byłabym gotowa wszystko kupić od ręki z nich, żeby mieć taki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Rób gładź. To wprawdzie sporo pracy i kurzu przy polerowaniu, ale do schodów lepiej będzie pasować. Tapeta, chyba, że wzorzysta gładka, nie ukryje nierówności. Każda tapeta może nawet gorzej się kłaść, naciągać. Poza tym na strukturalnej jeszcze światło może zaszkodzić.Gładź bezpieczniejsza. A tapetę zawsze możesz położyć jak byś nie była usatysfakcjonowana gładzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Pestka - dokładnie do takich wnioskó doszliśmy 15 minut temu podczas rozmowy z wykonawcą wróciłam teraz z budowy. Sheenaz - dziękuję za fotki mam nadzieję, że moje pomysły na Pestkowej wizualizacji też będą tak dobrze wyglądać. no a później w realu.... bo jak nie, to bu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 17.07.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 a jak myślisz czemu ja w ostatnim momencie robię jednak tą cholerną gładź (przecież nie z czystego masochizmu;)) odwlekałam tą oczywistą oczywistość ale nie ma takiej farby żebym była po pomalowaniu zadowolona i jeszcze w tym tygodniu pokonam bestię przy pomocy p.Grzesia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Kaśka, no domyślam się, że to nie czcza fanaberia... i robisz cały dom w tej gładzi? bo ja ciągle wierzę, że staniemy na jednej ścianie Edytowane 17 Lipca 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Słuchajcie, jakąś sensowną hurtownię z mojej strony miasta potrzebuję, bo Renowa mnie wystawiła (uniflota mają w workach po 5 kg, itp. ), sbb od wczoraj nie ma czasu nawet mi powiedzieć, ile uniflot u nich kosztuje; mbs nie wie, czy im się opłaca takie małe zamówienie do mnie wozić (w końcu ja płacę za transport, nie?), nosz jakaś masakra... w mojej małej hurtowni ulubionej profile mają badziewiaste.... a ja tu potrzebuję front robót wykończeniowcom zapewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 17.07.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 nie wiem czy blisko ale najlepiej zaopatrzony jest budinpol ul. traktatowa z ta jedną ściana jesteś optymistką zrób test kup farbę "docelową" i pomaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Kaśka, a masz tam nr do jakiegoś handlowca? bo te co na stronie odpowiadają "abonent czasowo wyłączony" bosz, nie wiem, jaką chcę farbę docelową... nie strasz w ogóle to gdzie ja mam malować, jak wszędzie płyty, narożniki, styropian i pandemonium?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Tataraczku, ciągnę Cię za stópkę z przestworzy na ziemię. Tynk jaki by nie był wspaniały, to jeśli nie chcesz kłaść na niego jakichś cudów typu firma FOX Decorator, bez gładzi się nie obędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Pestka, mnie generalnie chodzi tylko o to, żeby ściany były równe, nie muszą być super gładkie - nawet nie powinny. Ta nad schodami nie jest, więc ją wygładzimy i pomalujemy na inny kolor. zastanawiam, się nad kolorami od Efilo - Kabe Aquatex 10020 (śmietankowy) i 11660 (szary) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Pestka - a doczytałaś, że właśnie na tej ścianie zrobimy gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts