Tatarak 18.07.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 gości mi przyjechali, dziękuję za wszysktie odpowiedzi - muszę je wieczorem postudiować i jutro będziemy ratować sytuację. cmok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.07.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Pytalas: robimy gladz we wszystkich strategicznych pomieszczeniach na parterze, górę zrobiliśmy sami tam było mniej metrów Na 8 rano mam mieć materiał dobrze ze wcześniej kupiłam folie grunt to pana trochę zajmie zanim dowioze mu gladz mam nadzieje ze się wyrobie Podoba mi się Twoja ekipa elewatorow podeslij info;) ustawie się w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Wysłałam wczoraj zdjęcia źle dociętych krokwi wykonawcy - sam robił projekt z uwzględnieniem grubości styro i wszystko miało być dograne co do milimetra, więc miałam nadzieję, że chociaż oddzwoni z dobrą radą.... a gdzie tam Mąż próbował przyciąć krokwie wyrzynarką lub piłką ręczną, ale drewno jest "mocno zażywiczone" , ergo twarde, a poza tym trafił na gwoździa, poszły iskry i dał spokój. Panowie elewatorzy wstępnie sugerowali przycięcie krokwi piłą łańcuchową, ale po iskrach wycofali swoją propozycję. Schodząc z rusztowań przypomnieli tylko mężowi, że "na jutro to musi jakoś być"... Kiedy parę godzin później przyjechałam po A. na budowę krokwie z jednej strony (tam gdzie są rusztowania) były już przycięte. "tylko mnie nie pytaj, czym to zrobiłem, bo się załamiesz". oczywiście spytałam. więc mogę rozpisać konkurs - czym A. przyciął krokwie? (którym nie dawała rady wyrzynarka, piła ręczna do drewna, a zdaniem elewatorów - nie dałaby też rady piła łańcuchowa - to tak dla ułatwienia). U nas te krokwie były o tyle źle przycięte, że dolna krawędź chowała się pod styro, tylko górna wystawała takim fatalnym trójkącikiem. mąż ma foto w komórce - ale zgram i pokażę w dzienniku dla potomności. Spirea - jeszcze raz dziękuję za linki do zdjęć w dziennikach Acha, elewatorzy powiedzieli, że nie pamiętają, kiedy ostatnio ocieplali dom z prostymi ścianami i bardzo fajnie im się u nas pracuje, właśnie dlatego, ze ściany są proste - wszędzie trzymają piony i w ogóle. Czyli murarze zasłużyli na pochwałę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.07.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Tatarak, elewację robicie na gotowo, czy tylko styro+siatka+klej? Ja mam chyba jakąś cofkę ostatnio, ale nie pamiętam który wariant elewacji wygrał Czym przycinał? Nożykiem do tapet? Nie mam zielonego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.07.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Acha, u mnie z krokwiami będzie to samo... już to wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 robimy na gotowo - tynk już zapłacony. nożyk do tapet mnie rozbroił czymś większym i bardziej wielofunkcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.07.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Czym przycinał? Nożykiem do tapet? Nie mam zielonego... :lol2: Teraz już wiem dlaczego noszę taki w torebce. Nigdy nie wiadomo kiedy trzeba będzie przyciąć krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Podoba mi się Twoja ekipa elewatorow podeslij info;) ustawie się w kolejce Kaśka, jeszcze się wstrzymaj. Dziś szef gdzieś wyskoczył i od razu A. "przyłapał" jednego pracownika na fuszerce - jakimś kombinowanym doklejaniu kawałków i łataniu pianką przy styku z wełną. Doszliśmy do wniosku, że ekipa najlepiej pracuje, jak sie ją ma na oku. W przyszłym tygodniu A. wraca do pracy i chyba ja będę musiała objąć wartę Podeślę Ci namiary, jak skończą, obfotografuję i dojdziesz do wniosku, że chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.07.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Tatarak, a jaki wzięliście styropian? W sprawie krokwi: może jakieś ogrodnicze sprawy, np. sekator elektryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 neographite - lambda 033 elewator mówi, że "krzywy nie bardziej niż inne" ogrodnicze nie, ale podoba mi się Twoje kreatywne podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.07.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Chciałam zauważyć, że tylko ja tak dzielnie walczę w sprawie krokwi i zasługuję przynajmniej na nagrodę za sam udział, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 póki co, w ramach nagrody możesz liczyć na moje serdeczne gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Stawiam na kombinację: drewno – piłą do drewna, a przy gwoździu – szlifierka kątowa z tarczą do cięcia ale musiało być bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 end ze łyner yyyyyzzz PESTKA! po całości ciął fleksem. drewno twarde jak cholera, ręcznie by do soboty nie zdążył, wyrzynarka nie bardzo miała dojście no i te gwoździe są raczej niewidoczne, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.07.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Ale "gupi" konkurs... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 "nie płacz, kupie ci chechłacz" jak mnie onegdaj pocieszał świagier. Uprzedzam, że nie mam pojęcia, co to chechłacz/hehłacz.... poza tym, że rym do "nie płacz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dzielny Chłop nie ma co Tatarak pozwolę sobie wkleić u ciebie link do wątku Anny-Marii3 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177297-I-budujemy-Projekt-indywidualny&p=5461796&viewfull=1#post5461796 Ania sprzedaje swój bardzo interesujący architektonicznie dom i ma przedmioty, które wcześniej nabyła, a teraz musi się ich pozbyć. Wklejam więc, bo Ciebie ruch, a trzeba dziewczynie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 nie ma sprawy może mnie też coś wpadnie w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Lampę pokazała Ania wspaniałą. A ja pomyślałam o wolno stojącej armaturze do Twojej wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.07.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 w dobrej cenie unifloot jest w Leroy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts