Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pytalas: robimy gladz we wszystkich strategicznych pomieszczeniach na parterze, górę zrobiliśmy sami tam było mniej metrów

Na 8 rano mam mieć materiał dobrze ze wcześniej kupiłam folie grunt to pana trochę zajmie zanim dowioze mu gladz mam nadzieje ze się wyrobie

Podoba mi się Twoja ekipa elewatorow podeslij info;) ustawie się w kolejce

Wysłałam wczoraj zdjęcia źle dociętych krokwi wykonawcy - sam robił projekt z uwzględnieniem grubości styro i wszystko miało być dograne co do milimetra, więc miałam nadzieję, że chociaż oddzwoni z dobrą radą.... a gdzie tam :(

Mąż próbował przyciąć krokwie wyrzynarką lub piłką ręczną, ale drewno jest "mocno zażywiczone" , ergo twarde, a poza tym trafił na gwoździa, poszły iskry i dał spokój. Panowie elewatorzy wstępnie sugerowali przycięcie krokwi piłą łańcuchową, ale po iskrach wycofali swoją propozycję. Schodząc z rusztowań przypomnieli tylko mężowi, że "na jutro to musi jakoś być"... Kiedy parę godzin później przyjechałam po A. na budowę krokwie z jednej strony (tam gdzie są rusztowania) były już przycięte. "tylko mnie nie pytaj, czym to zrobiłem, bo się załamiesz". oczywiście spytałam. więc mogę rozpisać konkurs - czym A. przyciął krokwie? (którym nie dawała rady wyrzynarka, piła ręczna do drewna, a zdaniem elewatorów - nie dałaby też rady piła łańcuchowa - to tak dla ułatwienia).

U nas te krokwie były o tyle źle przycięte, że dolna krawędź chowała się pod styro, tylko górna wystawała takim fatalnym trójkącikiem. mąż ma foto w komórce - ale zgram i pokażę w dzienniku dla potomności.

Spirea - jeszcze raz dziękuję za linki do zdjęć w dziennikach :)

Acha, elewatorzy powiedzieli, że nie pamiętają, kiedy ostatnio ocieplali dom z prostymi ścianami i bardzo fajnie im się u nas pracuje, właśnie dlatego, ze ściany są proste - wszędzie trzymają piony i w ogóle. Czyli murarze zasłużyli na pochwałę.

Podoba mi się Twoja ekipa elewatorow podeslij info;) ustawie się w kolejce

Kaśka, jeszcze się wstrzymaj. Dziś szef gdzieś wyskoczył i od razu A. "przyłapał" jednego pracownika na fuszerce - jakimś kombinowanym doklejaniu kawałków i łataniu pianką przy styku z wełną. Doszliśmy do wniosku, że ekipa najlepiej pracuje, jak sie ją ma na oku. W przyszłym tygodniu A. wraca do pracy i chyba ja będę musiała objąć wartę :(

Podeślę Ci namiary, jak skończą, obfotografuję i dojdziesz do wniosku, że chcesz. :x

Dzielny Chłop :yes: nie ma co :D

Tatarak pozwolę sobie wkleić u ciebie link do wątku Anny-Marii3

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177297-I-budujemy-Projekt-indywidualny&p=5461796&viewfull=1#post5461796

Ania sprzedaje swój bardzo interesujący architektonicznie dom i ma przedmioty, które wcześniej nabyła, a teraz musi się ich pozbyć.

Wklejam więc, bo Ciebie ruch, a trzeba dziewczynie pomóc :yes: