Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jaka to instrukcja bo jestem ciekawa,czy mam dobrze?

ja mam wykonawcę po Spirei (pani E.), więc on wiedział - zobacz fotkę w dzienniku moim i Spirei, chodzi o górną i dolną obudowę - z takimi załamaniami, żeby było przy oknie grubiej wełny.

Kaśka - będziemy mieć ten parapet wywinięty i wchodzący w styro na ok 2 cm z każdej strony

Taraczku, nie panikuj z tymi parapetami. Dziewczyny już to przećwiczyły i mają dobrze.

Te cięcia możesz zabezpieczyć przecież farbą – na pewno są jakieś specjalne. Coś jak do malowania starej glazury, albo renowacji wanny. Skoro to jest możliwe, to i blachę zabezpieczysz. Ja mam na dachu blachodachówkę. Też ją cięli i jakoś zabezpieczali, choć nie wiem czym i nie kogo spytać. Ale szlag jej jakoś nie bierze. Z parapetami nie pomogę, bo mam z płytek klinkierowych.

Taśmę rozprężną mam za to na dachu przećwiczoną. Kupowaliśmy tu http://folnet.pl/grupa/tasmy/tasmy-rozprezne Pamiętam, bo się uparłam, żeby w koszach założyli.

Aaaaa, gdzie Ty masz mieć tę taśmę przy parapetach ?

Poczytałam w tym Ładnym Domu i już wiem.

Zrob wywiad na temat tych taśm, bo gazety czasem się strasznie wymądrzają i przesadzają. Z tą taśmą dziwne, że dalej piszą o innych materiałach, ale nie podają jakich. A taśma proszę bardzo. Niedopowiedzenia budzą mój niepokój.

Edytowane przez pestka56

Parapety już zapłacone i wygięte, więc ich nie oddam - mogę tylko być dobrej myśli.

Podpowiesz mi, które dziewczyny takie mają od dłuższego czasu? to polecę pogadać

Farbę kupimy i zabezpieczymy cięcia sami - to żadna filozofia. Myślę, że ta taśma rozprężna jest b. zasadna przy tych oknach, które nie mają wcięcia na montaż parapetu - u nas łącznie 5 sztuk. podjedziemy jutro do jakiego markietu i obadamy temat. lecę wkleić fotki do dziennika :)