Tatarak 19.07.2012 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Lampę pokazała Ania wspaniałą. A ja pomyślałam o wolno stojącej armaturze do Twojej wanny muszę uważać, żeby A. nie wypatrzył, bo ja nie lubię lamp stojących. ani stojącej armatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.07.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Twój A. to wręcz MacGyver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 UPS, to może usunę ten wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 nie usuwaj, może ktoś inny się natknie i zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2012 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Twój A. to wręcz MacGyver jak każdy A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 „A” jak ALFA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.07.2012 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Tatarak, jeśli to, co wystaje miało być przycięte, to Wygląda już bardzo fajnie Widzę, że obróbkę okien masz tak jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.07.2012 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 przy oknach podałam instrukcję "proszę zrobić tak, jak u pani E. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.07.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 przy oknach podałam instrukcję "proszę zrobić tak, jak u pani E. " jaka to instrukcja bo jestem ciekawa,czy mam dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.07.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Tataraczku co do parapetów to technicznie się nie znam wizualnie ładniejsze te lekko wpuszczone po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.07.2012 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 jaka to instrukcja bo jestem ciekawa,czy mam dobrze? ja mam wykonawcę po Spirei (pani E.), więc on wiedział - zobacz fotkę w dzienniku moim i Spirei, chodzi o górną i dolną obudowę - z takimi załamaniami, żeby było przy oknie grubiej wełny. Kaśka - będziemy mieć ten parapet wywinięty i wchodzący w styro na ok 2 cm z każdej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.07.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Tatarak, jeśli to, co wystaje miało być przycięte, to . z tym że przycinał przed założeniem styro - na fotce była płyta tylko przyłożona, żeby było widać, ile i gdzie krokiew wystaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.07.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Basia - chodzi o to że górny i dolny glif w połaciówkach muszą być otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.07.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Tataraczku co do parapetów to będzie b. ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.07.2012 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Salik - masz jakoś zabezpieczone przed korozją krawędzie swoich parapetów? Kaśka - oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.07.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Tatarak - nie mam pojęcia.Całość była malowana proszkowo w firmie w której je kupiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.07.2012 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 aaaa to Wasze są z "górnej półki" - nasze z blachy powlekanej, czyli pewnie muszę te cięcia jakoś zabezpieczyć... dobrze, że mnie Barbara uświadomiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.07.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 (edytowane) Taraczku, nie panikuj z tymi parapetami. Dziewczyny już to przećwiczyły i mają dobrze. Te cięcia możesz zabezpieczyć przecież farbą – na pewno są jakieś specjalne. Coś jak do malowania starej glazury, albo renowacji wanny. Skoro to jest możliwe, to i blachę zabezpieczysz. Ja mam na dachu blachodachówkę. Też ją cięli i jakoś zabezpieczali, choć nie wiem czym i nie kogo spytać. Ale szlag jej jakoś nie bierze. Z parapetami nie pomogę, bo mam z płytek klinkierowych. Taśmę rozprężną mam za to na dachu przećwiczoną. Kupowaliśmy tu http://folnet.pl/grupa/tasmy/tasmy-rozprezne Pamiętam, bo się uparłam, żeby w koszach założyli. Aaaaa, gdzie Ty masz mieć tę taśmę przy parapetach ? Poczytałam w tym Ładnym Domu i już wiem. Zrob wywiad na temat tych taśm, bo gazety czasem się strasznie wymądrzają i przesadzają. Z tą taśmą dziwne, że dalej piszą o innych materiałach, ale nie podają jakich. A taśma proszę bardzo. Niedopowiedzenia budzą mój niepokój. Edytowane 20 Lipca 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.07.2012 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Parapety już zapłacone i wygięte, więc ich nie oddam - mogę tylko być dobrej myśli. Podpowiesz mi, które dziewczyny takie mają od dłuższego czasu? to polecę pogadać Farbę kupimy i zabezpieczymy cięcia sami - to żadna filozofia. Myślę, że ta taśma rozprężna jest b. zasadna przy tych oknach, które nie mają wcięcia na montaż parapetu - u nas łącznie 5 sztuk. podjedziemy jutro do jakiego markietu i obadamy temat. lecę wkleić fotki do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.07.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 No to mi się udało. Pisząc o dziewczynach myślałam o Spirei. Dopiero teraz doczytałam dokładnie jak jest u niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts