Moorela 23.07.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Tatarak, nie mam pojęcia z tą grubością. Były gięte z arkuszy. Z tego, co widzę na stronie Rheinzink, to mają blachę o grubości od 0,65 do 1 mm. Spirea, możesz mi podeslac namiar na Twojego "blacharza"? Thank you from the mountain, jak mawia mój kolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.07.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 ja mam tak od połowy wysokości baterii a z klejem to problem może być (a właściwie były kiedyś kiedy nie było specjalnych klei do luster i kleiło się czym popadnie) że po jakimś czasie będzie "przebijał" aktualnie te kleje są jakieś takie super i nie słyszałam żeby ktoś narzekał Kaśka, nad umywalką masz kafle? ja właśnie kafli nie chcę - tylko samo lustro - od blatu pod umywalką, żeby nie chlapać na ścianę. wykończeniowiec sugeruje, że ten klej miałby przeżreć tynk i odpaść, a nie zniszczyć samo lustro, ale może faktycznie ma doświadczenie z jakimiś przedpotopowymi klejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 23.07.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 mi to bez różnicy czy moi będą chlapać na lustro czy na kafle do lustra są specjalne kleje np.z firmy den braven może problem jest w tym że nie umie przykleić wybadaj delikatnie temat może jeszcze nie kleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.07.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 ja właśnie kafli nie chcę - tylko samo lustro - od blatu pod umywalką, żeby nie chlapać na ścianę. to będziesz miała wieczne zacieki na lustrze przy blacie:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 23.07.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 A ja wam powiem ze jak przyjdzie porzadny grad to czy blacha powlekana czy tc to wszystko diabli wezma- u nas ostatnio spadl grad wielkosci pilek golfowych( pomijam ze mamy auto potrzaskane rynny w obecnym domu do wymiany a wkolo sasiedzi naprawiaja dachy) i nasze ogniomury ktore sa zakonczone blacha tc prezentuja sie naprawde kiepsko:( wglebien jak w sitku i nic czlowiek na to nie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 23.07.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ze względów estetycznych - lustro od blatu, ale ze względów praktycznych na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 23.07.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 mi to bez różnicy czy moi będą chlapać lustro czy na kafle do lustra są specjalne kleje np.z firmy den braven może problem jest w tym że nie umie przykleić wybadaj delikatnie temat może jeszcze nie kleił ale na kaflach nie bedzie widac wody osadu z mydla i kamienia tak jak na lustrze- wedlug mnie estetycznie super ale funkcjonalnie to jeden z najgorszych pomyslow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.07.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Oj, bajki o lustrach U mojej mamy od 14 lat lustro wisi nad umywalką klejone do ściany i jest git. A ściereczki Jana Niezbędnego, albo Viledy samą ciepłą wodą czyszczą bosko, bez wycierania do suchego. Tatarak, ja Ci to lustro wstawiłam już od samego blatu. Ani mi się waż zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.07.2012 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Kaśka - mnie też bez różnicy, czy będą chlapać na lustro czy na kafle, ale tam nie będzie kafli, więc niech chlapią na lustro Wojgoc - no będę miała te zacieki, ale mam nawet na lustrze powieszonym wyżej - wystarczy, że ktoryś z panów raz zęby umyje, ja nie wiem, chyba się schylać nie lubią a z kamienia nie będzie osadów, bo montujemy zmiękczacz wody, mind you Koktajl - gradu może nie będzie, a jakieś upały na pewno się trafią. strach ryzykować, że mi w pierwsze lato skwar zrobi z parapetów fale dunaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.07.2012 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Tatarak, ja Ci to lustro wstawiłam już od samego blatu. Ani mi się waż zmieniać ani Ci się ważę jak Ci idzie? bo ja już miałam w nocy sen, że skończyłaś, ale okazało się, że łazienka wyszła brzydka i nie chciałaś pokazać, żeby mi nie było przykro rozumiesz? pełna schiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.07.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Spokojnie, idzie powoli, ale będzie ładnie Wojgoc, fajny... Ciekawe, czy On sprząta te zacieki, czy tylko je robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.07.2012 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ciekawe, czy On sprząta te zacieki, czy tylko je robi no jakoś mam wrażenie, że głównie to je dostrzega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.07.2012 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Spokojnie, idzie powoli, ale będzie ładnie cytując klasyka: "tak mi mów, tak mi dobrze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.07.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ja mam lustro od brzegu umywalki. Nie jest strasznie. PO Panach oczywiście trzeba czasami lustro przetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.07.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ja mam lustro od brzegu umywalki. Nie jest strasznie. PO Panach oczywiście trzeba czasami lustro przetrzeć. a Panie nie chlapią??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.07.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 a Panie nie chlapią??? No skąd!!! . Mała jak zachlapie to myje mi i lustro i kran i zlew (oczywiście nie jestem uszczęśliwiona . Chłopaki już powoli są przyuczani do powycierania lustra po sobie. A tak naprawdę to Małż codziennie się goli i to jemu najbardziej zależy na czystości lustra więc ... jak jest brudne to je sobie musi wyczyścić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.07.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 a Panie nie chlapią??? Panie po sobie wycierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.07.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Tatarku to zdjęcie z dziennika z lustrem masz od Gumisiowej,ja bedę kliła lustro i też od blatu,a jakiej szerokości masz blat ?ja robię 60 cm więc umywalkę trochę odstawię od lustra.Wojgoc powiem ci jak to z nami kobietami jest.Czasami zakładamy szpilki i nie dlatego ,że są wygodne ,tylko ładne.I często również takie podejście decyduje o wyborze lustra do blatu. Tatarku rozwiń o co z tą złą obróbką okien panów od elewacji chodziło-może i ja mam źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.07.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 pytasz o szerokość blatu czy jego głębokość? jeszcze się z tym nie ogarnęłam do końca co od okien - odchyliliśmy profile przyokienne i okazało się, że w wielu miejscach styropian jest zbyt mocno "sfrezowany" i są szpary miedzy nim a murem. gdyby tylko założyli na styro siatkę z klejem, ściana przy oknach miałaby - na chłopski rozum - słabsze parametry. ustaliliśmy, że przed założeniem kleju, okna zostaną zabepieczone folią, wszystkie profile zostaną elegancko podpiankowane i dopiero po naszym odbiorze panowie zaczną zaciągać styro klejem. dobrze, że A. to wychwycił, bo ja bym się bała, że jak zacznę odchybalć te profile, to jeszcze coś popsuję, a to jednak trzeba sięgać, gdzie wzrok nie sięga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.07.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dziewczyny albo za głośno słucham muzy albo nie wiem co - ni cholerki nie wiem o czym Wy piszecie o tych oknach i elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts