Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam tak od połowy wysokości baterii

a z klejem to problem może być (a właściwie były kiedyś kiedy nie było specjalnych klei do luster i kleiło się czym popadnie) że po jakimś czasie będzie "przebijał" aktualnie te kleje są jakieś takie super i nie słyszałam żeby ktoś narzekał

Kaśka, nad umywalką masz kafle? ja właśnie kafli nie chcę - tylko samo lustro - od blatu pod umywalką, żeby nie chlapać na ścianę.

wykończeniowiec sugeruje, że ten klej miałby przeżreć tynk i odpaść, a nie zniszczyć samo lustro, ale może faktycznie ma doświadczenie z jakimiś przedpotopowymi klejami.

A ja wam powiem ze jak przyjdzie porzadny grad to czy blacha powlekana czy tc to wszystko diabli wezma- u nas ostatnio spadl grad wielkosci pilek golfowych( pomijam ze mamy auto potrzaskane rynny w obecnym domu do wymiany a wkolo sasiedzi naprawiaja dachy) i nasze ogniomury ktore sa zakonczone blacha tc prezentuja sie naprawde kiepsko:( wglebien jak w sitku i nic czlowiek na to nie poradzi

mi to bez różnicy czy moi będą chlapać lustro czy na kafle :(

do lustra są specjalne kleje np.z firmy den braven

może problem jest w tym że nie umie przykleić wybadaj delikatnie temat może jeszcze nie kleił

ale na kaflach nie bedzie widac wody osadu z mydla i kamienia tak jak na lustrze- wedlug mnie estetycznie super ale funkcjonalnie to jeden z najgorszych pomyslow

Oj, bajki o lustrach :rolleyes:

U mojej mamy od 14 lat lustro wisi nad umywalką klejone do ściany i jest git.

A ściereczki Jana Niezbędnego, albo Viledy samą ciepłą wodą czyszczą bosko, bez wycierania do suchego.

Tatarak, ja Ci to lustro wstawiłam już od samego blatu. Ani mi się waż zmieniać:wiggle:

Kaśka - mnie też bez różnicy, czy będą chlapać na lustro czy na kafle, ale tam nie będzie kafli, więc niech chlapią na lustro :)

Wojgoc - no będę miała te zacieki, ale mam nawet na lustrze powieszonym wyżej - wystarczy, że ktoryś z panów raz zęby umyje, ja nie wiem, chyba się schylać nie lubią ;) a z kamienia nie będzie osadów, bo montujemy zmiękczacz wody, mind you :)

Koktajl - gradu może nie będzie, a jakieś upały na pewno się trafią. strach ryzykować, że mi w pierwsze lato skwar zrobi z parapetów fale dunaju :(

Tatarak, ja Ci to lustro wstawiłam już od samego blatu. Ani mi się waż zmieniać:wiggle:

ani Ci się ważę :)

jak Ci idzie? bo ja już miałam w nocy sen, że skończyłaś, ale okazało się, że łazienka wyszła brzydka i nie chciałaś pokazać, żeby mi nie było przykro

rozumiesz? pełna schiza :rolleyes:

a Panie nie chlapią??? :eek:

No skąd!!! :D.

Mała jak zachlapie to myje mi i lustro i kran i zlew (oczywiście nie jestem uszczęśliwiona ;). Chłopaki już powoli są przyuczani do powycierania lustra po sobie. A tak naprawdę to Małż codziennie się goli i to jemu najbardziej zależy na czystości lustra więc ... jak jest brudne to je sobie musi wyczyścić :D.

Tatarku to zdjęcie z dziennika z lustrem masz od Gumisiowej,ja bedę kliła lustro i też od blatu,a jakiej szerokości masz blat ?ja robię 60 cm więc umywalkę trochę odstawię od lustra.

Wojgoc powiem ci jak to z nami kobietami jest.Czasami zakładamy szpilki i nie dlatego ,że są wygodne ,tylko ładne.I często również takie podejście decyduje o wyborze lustra do blatu.

Tatarku rozwiń o co z tą złą obróbką okien panów od elewacji chodziło-może i ja mam źle

pytasz o szerokość blatu czy jego głębokość? jeszcze się z tym nie ogarnęłam do końca :(

co od okien - odchyliliśmy profile przyokienne i okazało się, że w wielu miejscach styropian jest zbyt mocno "sfrezowany" i są szpary miedzy nim a murem. gdyby tylko założyli na styro siatkę z klejem, ściana przy oknach miałaby - na chłopski rozum - słabsze parametry. ustaliliśmy, że przed założeniem kleju, okna zostaną zabepieczone folią, wszystkie profile zostaną elegancko podpiankowane i dopiero po naszym odbiorze panowie zaczną zaciągać styro klejem. dobrze, że A. to wychwycił, bo ja bym się bała, że jak zacznę odchybalć te profile, to jeszcze coś popsuję, a to jednak trzeba sięgać, gdzie wzrok nie sięga...