Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wojgoc czas spróbować, czasami w TKmaxx można kupić szpilki na dużą nogę ,wejdź przymierz, pochodź i daj znać.A na dodatek zobaczysz jak Twoje nogi się wydłużą i łydki będą zgrabniejsze:lol:

Tataraku ja też nie zabardzo wiem o co chodzi z tymi oknami.

Czy o to ,że jak pierwsza płyta styro przy oknie jest klejona to masz szparę z powodu obwódki kleju i trzeba tam zapiankować najpierw,o co chodzi z tym fazowaniem.U mnie jeszcze nie ma siatki...

no to tak... jak macie przy oknie profil przyokienny - mój elewator na niego mów apulajster, czy jakoś tak - to to jest taki pasek silikonowej gumki (piszę niefachowo, ok?), przyklejonej do profilu okna z siatką zachodzącą na styro. tu widać.

profil przyokienny z siatką.jpg

i teraz jak odchyliliśmy siatkę, którą tu widac, to okazało się, że węgarki są takie dość ażurowe, to znaczy nie wszędzie styro został równo docięty (sfrezowany), tylko na przykład trafił się jakiś wygryzek, no różne takie szparki. naszym zdaniem miejsce przy oknach jest newralgiczne i takich niedoróbek nie ma prawa być. więc okna zostaną oklejone folią i wszystkie szparki pod tymi siatkami muszą zostać ładnie zapiankowane, wyrównane i dopiero wtedy elewator zacznie zakładać klej i siatkę na styro.

udało mi się jaśniej?

dziś pojechałam na budowę "na chwilkę". wykończeniowiec i elewator zrobili mi taką sztafetę decyzyjną, że wyszłam pod 1,5 godz z dymiącą czaszką... a jeszcze w międzyczasie zadzwonili z hurtowni i cośtam... ale jazda!

Tatarak - teraz przeczytałam wpis w dzienniku i mam taki komentarz do facia w hurtowni.

U mnie na budowie umawiam się spotkania różne i zdarza się fachmanom nawet ze mną nie przywitać. Jak już się orientują w końcu, że faceta nie będzie na spotkaniu to trochę zmieniają postawę. Ale najgorzej jest jak zaciągnę męża na spotkanie. Nie istnieję już wtedy... Rozmawiają tylko z mężem. Tylko nie wiedzą, że to raczej ja podejmuję decyzje budowlane ;)

A dzisiaj jednego z pracowników od ślusarza poprosiłam, żeby nie palił w domu. Co zrobił? Wypalił papierosa do końca i wyniósł peta :mad:.

Ale mu chyba potem szef zwrócił uwagę bo palił na zewnątrz, tyle że niedogaszone pety wyrzucał tuż przed progiem.

Tatarak, kochamy p. Krzysia :wiggle:

Samo życie Ci wyłazi.

A taśmy rozprężne w dużym wyborze ma Folnet – dobre bo to Soudal np. taka http://folnet.pl/towar/tasma-rozprezna-szerokosc-10mm-soudal

Nawet nie szukaj w sklepach i hurtowniach. Ja poległam przy tym.