wojgoc 23.07.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Wojgoc powiem ci jak to z nami kobietami jest.Czasami zakładamy szpilki i nie dlatego ,że są wygodne ,tylko ładne hmm, tylko dlatego, że ładne???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.07.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 hmm, tylko dlatego, że ładne???? a Ty myślałeś, że są wygodne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.07.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dziewczyny albo za głośno słucham muzy albo nie wiem co - ni cholerki nie wiem o czym Wy piszecie o tych oknach i elewacji. może ja niezrozumiale piszę, to bardzo prawdopodobne. idę spać, bo już mi literki latają przed oczami. dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.07.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 a Ty myślałeś, że są wygodne?? jak widzę na okładkach kolorowych pism Anne Muchę w 20cm szpilkach, to tak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.07.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Nie ma mowy, żeby były 20 cm musiałaby mieć stopę ze 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.07.2012 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Wojgoc czas spróbować, czasami w TKmaxx można kupić szpilki na dużą nogę ,wejdź przymierz, pochodź i daj znać.A na dodatek zobaczysz jak Twoje nogi się wydłużą i łydki będą zgrabniejsze:lol: Tataraku ja też nie zabardzo wiem o co chodzi z tymi oknami.Czy o to ,że jak pierwsza płyta styro przy oknie jest klejona to masz szparę z powodu obwódki kleju i trzeba tam zapiankować najpierw,o co chodzi z tym fazowaniem.U mnie jeszcze nie ma siatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 24.07.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Dziewczyny albo za głośno słucham muzy albo nie wiem co - ni cholerki nie wiem o czym Wy piszecie o tych oknach i elewacji. Wyjelas mi to z ust adk podgladam i siedzę cicho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.07.2012 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 no to tak... jak macie przy oknie profil przyokienny - mój elewator na niego mów apulajster, czy jakoś tak - to to jest taki pasek silikonowej gumki (piszę niefachowo, ok?), przyklejonej do profilu okna z siatką zachodzącą na styro. tu widać. i teraz jak odchyliliśmy siatkę, którą tu widac, to okazało się, że węgarki są takie dość ażurowe, to znaczy nie wszędzie styro został równo docięty (sfrezowany), tylko na przykład trafił się jakiś wygryzek, no różne takie szparki. naszym zdaniem miejsce przy oknach jest newralgiczne i takich niedoróbek nie ma prawa być. więc okna zostaną oklejone folią i wszystkie szparki pod tymi siatkami muszą zostać ładnie zapiankowane, wyrównane i dopiero wtedy elewator zacznie zakładać klej i siatkę na styro. udało mi się jaśniej? dziś pojechałam na budowę "na chwilkę". wykończeniowiec i elewator zrobili mi taką sztafetę decyzyjną, że wyszłam pod 1,5 godz z dymiącą czaszką... a jeszcze w międzyczasie zadzwonili z hurtowni i cośtam... ale jazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.07.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Tatarak - jak dużo Ci zachodzi styropian po bokach na ościeżnicę?Bo z tego zdjęcia ciężko wywnioskować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.07.2012 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 niedużo, jakiś 1- 1,5 cm. miał być ten węgarek początkowo większy, ale mi szkoda ładnego okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.07.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 niedużo, jakiś 1- 1,5 cm. miał być ten węgarek początkowo większy, ale mi szkoda ładnego okna ja kazałam 2 cm ,a żałuję,że nie kazałam 3 cm a o te listwy zaoytam,bo to dobra sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.07.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 ja teraz też żałuję, że nie kazałam 3 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.07.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 ja też zapytam po co te listwy ja takie mam w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.07.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 w środku też takie mam tylko bez siatki. na zewnątrz się daje, żeby było ładnie i szczelnie przy oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.07.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Tatarak dzięks, teraz zrozumiałam (ja jeszcze przed elewacją). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.07.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Tatarak - teraz przeczytałam wpis w dzienniku i mam taki komentarz do facia w hurtowni. U mnie na budowie umawiam się spotkania różne i zdarza się fachmanom nawet ze mną nie przywitać. Jak już się orientują w końcu, że faceta nie będzie na spotkaniu to trochę zmieniają postawę. Ale najgorzej jest jak zaciągnę męża na spotkanie. Nie istnieję już wtedy... Rozmawiają tylko z mężem. Tylko nie wiedzą, że to raczej ja podejmuję decyzje budowlane A dzisiaj jednego z pracowników od ślusarza poprosiłam, żeby nie palił w domu. Co zrobił? Wypalił papierosa do końca i wyniósł peta . Ale mu chyba potem szef zwrócił uwagę bo palił na zewnątrz, tyle że niedogaszone pety wyrzucał tuż przed progiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.07.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Zapisuję się do klubu poszkodowanych przez "Jak Pan chce.... możemy Panu zrobić.... potem będzie Pan miał..." ... Ja też często robię za statystę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.07.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 u nas był pan do kuchni i głównie rozmawiał z Żoną nie wiedziec czemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.07.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Tatarak,a jak obrabiasz szczyty na łączeniu dach ściana ,mi mówią ,że muszę dać obróbki blacharskie bo np osy założą gniazdo,Spirea nie ma obróbek ,czy Ty czymś uszczelniasz to połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.07.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Tatarak, kochamy p. Krzysia Samo życie Ci wyłazi. A taśmy rozprężne w dużym wyborze ma Folnet – dobre bo to Soudal np. taka http://folnet.pl/towar/tasma-rozprezna-szerokosc-10mm-soudal Nawet nie szukaj w sklepach i hurtowniach. Ja poległam przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts