Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lateksowe sa zmywalne czyli mozna myc na wilgotno sciany ale farba lateksowa farbie lateksowej oczywiscie nierowna- to widac po cenie (beckers tikurilla para BM flugger) sa drozsze ale dobre wielu uzytkownikow bylo zawiedzionych farbami lateksowymi z np duluxa. Ponadto jeat tak ze nawet w drozszych farbach lateksowych gdy sie czesto myte sciany to farba sie wyciera( miejsce wytarcia wyblyszcza sie- ja tak mam a u mnie jest beckers) z tym ze ja to mam w kuchni a jak wiadomo dzieci jedzenie duzo mebli to niedobra kombinacja. Ja ogolnie jestem zadowolona z beckersa - mam go tez m in miedzy gornymi i dolnymi szafkami w kuchni( jest plyta zlew) i daje rade. Farby yi kolejny temat rzeka:)

no i o to chodzi psze Pani:)

z farb lepszy gatunkowo dulux

duluxem malowałam swój obecny gabinet. zdanie mam nienajlepsze :(

a Claris mi pokazywała 2 ściany, na jednej miała dulux, na drugiej dekoral, obie wymagały poprawek - tylko na dekoralu były one niewidoczne. no to nie wiem, czy one takie dobre...

Lateksowe sa zmywalne czyli mozna myc na wilgotno sciany ale farba lateksowa farbie lateksowej oczywiscie nierowna- to widac po cenie (beckers tikurilla para BM flugger) sa drozsze ale dobre wielu uzytkownikow bylo zawiedzionych farbami lateksowymi z np duluxa. Ponadto jeat tak ze nawet w drozszych farbach lateksowych gdy sie czesto myte sciany to farba sie wyciera( miejsce wytarcia wyblyszcza sie- ja tak mam a u mnie jest beckers) z tym ze ja to mam w kuchni a jak wiadomo dzieci jedzenie duzo mebli to niedobra kombinacja. Ja ogolnie jestem zadowolona z beckersa - mam go tez m in miedzy gornymi i dolnymi szafkami w kuchni( jest plyta zlew) i daje rade. Farby yi kolejny temat rzeka:)

tak sobie przypominam, że gość z salonu caparola mówił mi, żeby absolutnie nie dawać lateksowych farb na tynki cem-wap, bo one te farby nie przepuszczają wilgoci i mogą "puchnąć" na ścianie, jeśli w niej takowa wilgoć jest. wiesz coś na ten temat? bo podoba mi się możliwość przetarcia ściany np. w sieni czy kuchni.

od wycięcia rury w regipsie to raczej ciepłą tam nie ubędzie.... chodzi o to, że transformator się grzeje i nie chłodzi, skoro wokół jest wełna.

ście chyba nie doczytali :)

doczytali

te kawalki rury wkladasz w miejscach halogenów i one sa oblożone wokoł welną, obijasz regipsami i wycinasz otwór taki jak średnica halogena.

o zaslanianiu transformatora regipsami nigdy nie slyszałem

doczytali

te kawalki rury wkladasz w miejscach halogenów i one sa oblożone wokoł welną, obijasz regipsami i wycinasz otwór taki jak średnica halogena.

o zaslanianiu transformatora regipsami nigdy nie slyszałem

i teraz rozumiem :)

wszystkie uwagi na temat farb i gruntowania skrzętnie notuję - piszcie, piszcie :)

Dziewczyny i chłopaki - jakiej długości powinno być ramię deszczownicy, zakładając, że deszczownica jest kwadratowa 25 x 25 cm, a kabina prysznicowa 90 x 90 cm?

jeśli dobrze patrzę, to mam w kludi do wyboru 13 cm (wiadomo, że odpada), 23 cm, 25 cm i 40 cm. To ostatnie to chyba będzie za długie? nie będzie woda chlapać poza kabinę? bo kabina ma być półokrągła i zamykana do środka, jak ta:

http://allegro.pl/nowosc-kabina-prysznicowa-polokragla-i2447651162.html

więc deszczownica musi być umieszczona wyżej - żeby nie przeszkadzała w zamykaniu.

czy może lepiej dać mniejszą deszczownicę - 20 x 20 cm i wtedy ramię 25 będzie ok? Tak sobie koncypuję, że deszczownica jest pewnie montowana w geometrycznym środku, więc przy takim układzie j.w. 10 cm ramienia "wchodzi" w deszczownicę. czyli deszczownica zaczynałaby się 15 cm od ściany, a kończyła 30 cm od niej. Tak będzie dobrze? :-?

Czy do wanny Kaldewei muszę kupować zestaw przelewowy? takie cóś: http://www.zielonalazienka.pl/zestaw-przelewowoodplywowy-standardowy-kaldewei-comfort-level-model-4001-nr-kat-6877-7050-0000,produkt,407307.html

czy to jest taka dodatkowa fanaberia, co może być a nie musi? jeśli jej nie będzie, a naleje się za dużo wody, to przelew nie będzie de facto spełniać swojej funkcji?

Czy do wanny Kaldewei muszę kupować zestaw przelewowy? takie cóś: http://www.zielonalazienka.pl/zestaw-przelewowoodplywowy-standardowy-kaldewei-comfort-level-model-4001-nr-kat-6877-7050-0000,produkt,407307.html

czy to jest taka dodatkowa fanaberia, co może być a nie musi? jeśli jej nie będzie, a naleje się za dużo wody, to przelew nie będzie de facto spełniać swojej funkcji?

jeśli wanna posiada przelew, to możesz dobrać odpowiedni zestaw syfonu z przelew i niekoniecznie kaldewai...