Tatarak 27.07.2012 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 to bardzo dobrze a podpowiesz mi coś w sprawie długości ramienia do deszczownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 do baterii wannowej, takiej jak ta:http://www.twojabateria.pl/baterie-lazienkowe/kludi-zenta-bateria-wannowamuszę jeszcze dokupić słuchawkę z wężem, si? jaką długość tego węża dobrać przy wannie 150 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.07.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 to bardzo dobrze a podpowiesz mi coś w sprawie długości ramienia do deszczownicy? nie mamy, nie używałem, więc nie pomogę... my wylewkę od baterii umywalkowej mamy 21cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2012 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 nie mamy, nie używałem, więc nie pomogę... my wylewkę od baterii umywalkowej mamy 21cm a u mnie będą baterie wychodzące z blatu przy umywalkach (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.07.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 a u mnie będą baterie wychodzące z blatu przy umywalkach (chyba) czyli stojące na blacie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2012 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.07.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) ja się ostatnio doktoryzowałam z kludi i do kabiny 90 pół okragłej wzięłam ramię 40 jest ok na pewno nie za długie a tego się bałam (zresztą to można zmierzyć w kabinie ile bedzie odstawać od ściany) do tego mam deszczownicę fi 25 z ogranicznikiem wypływu wody wybrać cos w kludi to sztuka za dużo tam tego mają Edytowane 27 Lipca 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 27.07.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Ja kupilam ramie do dezczownicy z kludi 40 cm stanelam pod ta krotsza i mialam wrazenie ze bede calosc sciane ( ja bede miec okragla 25 cm srednicy) a co do wanny przedwczoraj przyjechala do mnie kaldewei puro- myslalam nad saniform wlasnie ale po zobaczeniu jej na zywo zabudowanej zrezygnowalam- zalezy od gustu ale mnie ona przypomina wanny za prl dlatego wzielam puro i do tego normalny zestaw przelewowy kludi zeby bylo wszystko jednej firmy( mam serie bozz wszystko podtynkowe do umywalki tez) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 27.07.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 a Caparol ma jakieś standardowe kolory, czy wszystko mieszają? chodzi mi o łamane biele. mieszają. Ale płacisz jedno za bazę i dodatkowo pigment, bez żadnych ukrytych kosztów. Ja malowałam 3 lata temu Duluxem z gotowych kolorów, wyszedł cenowo identycznie jak Flugger z mieszalnika... (inna sprawa, że bardziej mi podpasował). Caparol ma fantastycznie tanią białą farbę sufitową - opisana jako inwestycyjna, ale bardzo wydajna i fajna. A ściany - bajka, zmywam je co tydzień (mam białe i szare) - nic się nie wybłyszcza. W porównaniu z Fluggerem niebo a ziemia. I bardzo fajnie się nią malowało. Z Fluggera faktycznie fajna była dopiero Dexo - ale cenowo bardzo droga. Deszczownica z ramieniem 40cm, wypada prawie na środku. (tak mam właśnie). Tak będzie lepiej, bo jeśli dasz krótsze ramię, to do kąpieli albo będziesz się przyklejała do ściany, albo - jeśli będziesz chciała regulować kątem nachylenia dyszy - po zakręceniu wody będzie z deszczownicy kapało z najniższego miejsca (nie wiem, czemu, jak jest na płasko lepiej woda zlatuje i nie ma 5 minut ciurkania). Dodatkowa zaleta - zazwyczaj na dole pod deszczownicą masz jeszcze baterię, przy 20cm ramieniu woda będzie mocniej na nią leciała (kamień, ślady po wodzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2012 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 czyli postanowione -40 cm co ja bym bez Was zrobiła? teraz płytki - będę potrzebować berninę w rozmiarach głównie 60 x 60 cm, kilka m2 w rozmiarze 30x60 na antresolę i myślałam o rozmiarze 45 x 45 do dolnej łazienki, bo po rozmowie z wykończeniowcem wychodzi, że byłoby to najmniej problematyczne rozwiązanie kwestii spadków pod prysznicem. tylko oultet v&b nie ma berniny w II kl w wymiarze 45x45 - czyli muszę poszukać czegoś innego. potrzebuję jasnoszare kafle 45x45, które nie będą śliskie (to ważne, żeby mama bez obaw korzystała z prysznica, a ma już swoje lata). natomiast jeśli chodzi rozmiar 30x60, to jest dostępny tylko niekalibrowany. w związku z tym nie wiem, czy go kupować? rzecz w tym, że nasza kładka (antresola) ma szerokość ok 120 cm. gdyby dać 2 x 60 cm, to na środku wyjdzie fuga i jakoś nie bardzo to widzę. wymyśliłam, żeby na środku dać sześćdziesiątki, a po bokach te płytki 30x60.w ten sposób powstanie taki jakby chodniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 a gdzie jest outlet v-b? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.07.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 http://www.outlet-villeroy-boch.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 dzięki Salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 27.07.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 My mamy deszczownice 25x25, kabina 140x90 a ramię ma 35 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) Madeleine - a ta sufitowa to któraś z tych tu: http://www.caparol.pl/desktopdefault.aspx?tabID=4075&alias=pl&lang=pl&ug1=22464 ? edit: chodzi o Capasilan? Wykończeniowiec mówi, że biorąc pod uwagę "jakość" naszych tynków musimy brać farby matowe, bo na błyszczących będzie bardzo widać wszystkie nierówności. Ta jest wg opisu "Głęboko matowa" - cokolwiek to znaczy a dlaczego ona jest "sufitowa?", jeśli chcę dawać wszędzie biel, to ona się na ściany nie nada z jakiejś przyczyny? edit2: Capadin? patrząc na cenę w sklepie internetowym color house'u - zdecydowanie capadin. i masz go na ścianach, tak? Edytowane 27 Lipca 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 27.07.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Nie, capadin mam tylko na suficie. Wydajność wyszła prawie 2x większa niż zakładałam wcześniej - strasznie dużo mi tej farby zostało. Na ścianach półmat, mat się wyświeca przy szorowaniu. Czy podkreśla niedostatki - pewnie trochę tak, ale znowuż ile ma się całkiem pustych ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Madeleine, to jeszcze zdradź mi prosze, jaki rodzaj farby masz na ścianach oraz jaki masz dokładnie kolor? bo z mojej krótkiej wizyty pozostało mi bardzo dobre wrażenie przytulnych jasnych ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.07.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Tatarak idziesż jak burza,szukaj ładnej złamanej bieli z caparola to mi szukanie odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.07.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Tatarak - to są gniazdka z uziemieniem.Bardzo niewielu producentów ma bardzo mało serii gdzie podwójne wchodzi w ramkę...Brałaś to pod uwagę planując rozmieszczenie punktów?Tak, komputerowe można użyć jako telefoniczne (podpina się tylko jedną parę), ale prościej użyć telefoniczne.U nas był taki problem że chcieliśmy mieć gniazdka 2xsat i to znacząco ograniczyło akceptowalne serie (tak naprawdę to pomogło nam wybrać Berkera B.Kwadrat)Upewnij się czy w systemie którzy wybierzesz, jest wszystko co potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.07.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Tatarak, my na 99% będziemy brali właśnie Viko Karre i tak sobie myślimy, że w niektórych miejscach dobierzemy np. włączniki Viko Novella, kształt ten sam, ale można "przyszpanować" z kolorem. U mnie w dzienniku są oba pstryczki. Cena chyba też w porządku i wydaje się, że mają wszystko (wszystkie rodzaje gniazdek) - http://elpeak.pl/oferta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts