Tatarak 28.07.2012 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Salik - ale ja nie widzę potrzeby, żeby na przykład gniazda w kuchni były koniecznie z tej samej serii co gniazda w sypialniach. Tylko jak zacznę "mieszać", to pewnie w życiu nie dojdę, co mam właściwie kupić. blech:( Moorela - właśnie wczoraj byłam na tej stronie przelotem i muszę do nich wysłać zestawienie, które mam od elektryka - im będzie łatwiej ustalić, co to jest gniazdo podwójne TV SAT końcowe Barbara - byliśmy dziś w salonie farb i kupiliśmy capadin (teoretycznie na sufity, ale w pralni czy garderobie, to mogę nim polecieć po całości) i ideko plus w kolorze moos 30 - ale z malowaniem pan doradzał poczekać, aż zelżeją upały, bo w takiem temp. farba schnie na wałku i nie da rady zrobić dobrze więc na efekt musisz poczekać. Myśmy wzięli jedno wiaderko - planuję nim przelecieć np. sypialnię lub swój gabinet i wtedy postanowimy, czy pasuje nam do reszty pomieszczeń. nie wiem tylko, czy przy takiej łamanej bieli dawać sufit na biało-biało, czy lecieć wszystko jednym kolorem. Jak Ty planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.07.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Tatarak, ja mam wg NCS 0500N, 1500N, 2500N. Czyli czysta, neutralna szarość. Capadinem spokojnie możesz wymalować mniej istotne miejsca, w końcu to nie ma znaczenia. Natomiast sufit możesz pomalować na ten sam kolor, co ściany, jeśli obracasz się w palecie bieli.Ja mam u dziecka złamaną biel, ale sufity capadinem - jest ok. To jednak różne płaszczyzny. Z kolei w łazience, gdzie ściany są jasnoszare, sufit też na jasnoszaro pomalowałam (i sprawia wrażenie białego) - przy śnieżnej bieli wyglądał koszmarnie, bardzo się odcinał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.07.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Piękne te płytki! Jestem bardzo ciekawa efektu końcowego http://ceramika24h.pl/images/products/DS300X600-1-ARDESIA20BI.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.07.2012 04:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Dzięki, Basiu - też się w nich zakochałam, Będzie pas tych dekorów w dolnej łazience. Do górnej mąż wybrał taki zestaw http://nokautimg4.pl/p-7e-04-7e044b3724883d4e399b8ac57b5afdce500x500/tubadzin-homme-2-glaz-25x36.jpg plus na wannę: i na podłogę/ część ścian: http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/5929/nowa-gala-signum-sg12-jasny-szary-gres-naturalny-60x60.jpg muszę gdzieś kupić tę czerwień, żeby ją przymierzyć do szarości, które już mam, bo jak np w zestawieniu będą zielonkawe, to nie wiem... A w ogóle mam dół. Ja się nadaję do kupowania stali zbrojeniowej, a nie do wybierania płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 30.07.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Tatarak, fajne te płytki szaro czerwone. Naprawdę, ja jestem za ostrymi akcentami kolorystycznymi!! Czy Homme-L to jest to samo co Modern Waves z Tubądzina? Bo podobno ale jakby inne I drugie pytanie, czy ten zestaw czerwono szary ma zastąpić zestaw, z którego pestka składa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.07.2012 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 no więc właśnie ma zastąpić nie wiem, jak jej to powiedzieć, żeby mnie nie zabiła chyba szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.07.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Spoko, nie zabiję. Mam dół robotniczo-rodzinny, więc nie wiele zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 30.07.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 pesteczko w mojej sprawier pewnie też nie , w sumie to dobrze bo kupiłam lampy i już wiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.07.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Widziałam i machnęłam kilka słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.07.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Spoko, nie zabiję. Mam dół robotniczo-rodzinny, więc nie wiele zrobiłam to uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.07.2012 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Kupiłam tego Homme'a czerwonego - nawet nieźle wygląda w zestawieniu z szarościami signum... może coś z tego będzie. Wiecie może, czy czerwień ikejowego stolika Lack to ten sam odcień, co czerwień frontów lakierowanych Abstrakt? Coś tam Mój kombinuje z czerwono/szarymi meblami do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.07.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) to jest na pewno inna okleina. Czy ten sam odcień - musisz wziąć pod pachę stolik i postawić koło kuchni. Idealnie na pewno nie będzie, bo Abstrakt to połysk, a Lack to mat (chociaż śliska/gładka powierzchnia) Edytowane 31 Lipca 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.07.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 w sumie mogę też wziąć pod pachę płytkę (mała jest), żebym tylko miała czas... ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.07.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Tatarak ten moose 30 to złamana biel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.07.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 tutaj pokazali kawałek, ale nie wiem, na ile to Ci pomoże, bo raz, że każdy monitor wyświetla inaczej, a dwa, że próbka mała - wiadomo.http://www.color-swatches.com/caparol/caparol-3d-system/moos-30/swatch.html myśmy też wzieli na podstawie małej próbki. na razie chcemy pomalować mój gabinet i jak nam się spodoba, to wtedy weźmiemy ją na salon/jadalnię etc. Mój A. ma zreguły rewelacyjne oko do kolorów, więc mam nadzieję, że wyjdzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.08.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Chodziło ci o złamaną biel,z jaką kolorystyką drzwi ,podłóg ,drewna itp.chcesz ją połaćzyć?Tatarak jak to z tymi złamanymi bielami,czym się kierować ,bo w sklepie kobitka mówiła,że biele od szarości od żółcii, a skąd ja mam wiedzieć .Czym się kierowaliście w wyborze? Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.08.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Tataraczku gdzie kupujesz caparola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.08.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Basia, przede wszystkim zdecyduj, czy chcesz zimne biele i szarości, czy ciepłe. Zimne są z niebieskim, a ciepłe są z żółtym rzadziej z czerwonym. Białe zimne są czystsze. Żółty i czerwony daje ciekawe połaczenia z szarym, np. Olivkowy szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.08.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Pestko no własnie nie wiem jaki odcień preferuje,gdybym go zobaczyła na ścianie to być może bym wiedziała,Będzie cegła i trochę szarego,dąb,i meble w kuchni i drzwi w odcieniu RAL 9010, czyli rozumiem ,że mi pasuje ciepły biały?Gdybym wiedziała czy ten RAL 9010 jest ciepły czy zimny to może poszłabym tym tropem. Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.08.2012 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Basia - chodziło nam o biel, która nie będzie zimna i raczej neutralna (nie wpadająca w żółty czy zielonkawy). Wzięliśmy jedno wiaderko, którym zamierzamy wymalować np sypialnię i wtedy sprawdzimy, czy nam ten kolor pasuje do szarych kafli. Kolor wybierał mój mąż - on ma superanckie oko do kolorów (w końcu plastyk, nawet pracę mgr pisał o kolorach ), więc mam nadzieję, że efekt będzie zadowalający. W części dziennej oprócz szarej berniny będą schody z nierdzewki, a drzwi chyba białe... Dlatego tak nie lubię tej wykończeniówki, bo nie jestem pewna zestawiania kolorów itp. Kasia - na razie kupiłam w Color House, bo w WKT muszą sprowadzać no i do nich mam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts