Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Salik - ale ja nie widzę potrzeby, żeby na przykład gniazda w kuchni były koniecznie z tej samej serii co gniazda w sypialniach. Tylko jak zacznę "mieszać", to pewnie w życiu nie dojdę, co mam właściwie kupić. blech:(

Moorela - właśnie wczoraj byłam na tej stronie przelotem i muszę do nich wysłać zestawienie, które mam od elektryka - im będzie łatwiej ustalić, co to jest gniazdo podwójne TV SAT końcowe ;)

Barbara - byliśmy dziś w salonie farb i kupiliśmy capadin (teoretycznie na sufity, ale w pralni czy garderobie, to mogę nim polecieć po całości) i ideko plus w kolorze moos 30 - ale z malowaniem pan doradzał poczekać, aż zelżeją upały, bo w takiem temp. farba schnie na wałku i nie da rady zrobić dobrze :( więc na efekt musisz poczekać. Myśmy wzięli jedno wiaderko - planuję nim przelecieć np. sypialnię lub swój gabinet i wtedy postanowimy, czy pasuje nam do reszty pomieszczeń. nie wiem tylko, czy przy takiej łamanej bieli dawać sufit na biało-biało, czy lecieć wszystko jednym kolorem. Jak Ty planujesz?

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tatarak, ja mam wg NCS 0500N, 1500N, 2500N. Czyli czysta, neutralna szarość. Capadinem spokojnie możesz wymalować mniej istotne miejsca, w końcu to nie ma znaczenia. Natomiast sufit możesz pomalować na ten sam kolor, co ściany, jeśli obracasz się w palecie bieli.

Ja mam u dziecka złamaną biel, ale sufity capadinem - jest ok. To jednak różne płaszczyzny. Z kolei w łazience, gdzie ściany są jasnoszare, sufit też na jasnoszaro pomalowałam (i sprawia wrażenie białego) - przy śnieżnej bieli wyglądał koszmarnie, bardzo się odcinał.

Dzięki, Basiu - też się w nich zakochałam, Będzie pas tych dekorów w dolnej łazience.

Do górnej mąż wybrał taki zestaw

http://nokautimg4.pl/p-7e-04-7e044b3724883d4e399b8ac57b5afdce500x500/tubadzin-homme-2-glaz-25x36.jpg

plus na wannę:

images?q=tbn:ANd9GcTd355iq-BH33dMC3i35OfDtcodQ2qXrKGfB0aMAe4ZAR8VD_Cj3w

i na podłogę/ część ścian:

http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/5929/nowa-gala-signum-sg12-jasny-szary-gres-naturalny-60x60.jpg

muszę gdzieś kupić tę czerwień, żeby ją przymierzyć do szarości, które już mam, bo jak np w zestawieniu będą zielonkawe, to nie wiem... :(

A w ogóle mam dół. Ja się nadaję do kupowania stali zbrojeniowej, a nie do wybierania płytek :(

Kupiłam tego Homme'a czerwonego - nawet nieźle wygląda w zestawieniu z szarościami signum... może coś z tego będzie.

Wiecie może, czy czerwień ikejowego stolika Lack to ten sam odcień, co czerwień frontów lakierowanych Abstrakt? Coś tam Mój kombinuje z czerwono/szarymi meblami do łazienki.

to jest na pewno inna okleina. Czy ten sam odcień - musisz wziąć pod pachę stolik i postawić koło kuchni. Idealnie na pewno nie będzie, bo Abstrakt to połysk, a Lack to mat (chociaż śliska/gładka powierzchnia) Edytowane przez Spirea

tutaj pokazali kawałek, ale nie wiem, na ile to Ci pomoże, bo raz, że każdy monitor wyświetla inaczej, a dwa, że próbka mała - wiadomo.

http://www.color-swatches.com/caparol/caparol-3d-system/moos-30/swatch.html

myśmy też wzieli na podstawie małej próbki. na razie chcemy pomalować mój gabinet i jak nam się spodoba, to wtedy weźmiemy ją na salon/jadalnię etc. Mój A. ma zreguły rewelacyjne oko do kolorów, więc mam nadzieję, że wyjdzie ok.

Chodziło ci o złamaną biel,z jaką kolorystyką drzwi ,podłóg ,drewna itp.chcesz ją połaćzyć?

Tatarak jak to z tymi złamanymi bielami,czym się kierować ,bo w sklepie kobitka mówiła,że biele od szarości od żółcii, a skąd ja mam wiedzieć .Czym się kierowaliście w wyborze?

Edytowane przez Barbara74

Basia, przede wszystkim zdecyduj, czy chcesz zimne biele i szarości, czy ciepłe. Zimne są z niebieskim, a ciepłe są z żółtym rzadziej z czerwonym. Białe zimne są czystsze. Żółty i czerwony daje ciekawe połaczenia z szarym, np. Olivkowy szary.

Pestko no własnie nie wiem jaki odcień preferuje,gdybym go zobaczyła na ścianie to być może bym wiedziała,

Będzie cegła i trochę szarego,dąb,i meble w kuchni i drzwi w odcieniu RAL 9010, czyli rozumiem ,że mi pasuje ciepły biały?

Gdybym wiedziała czy ten RAL 9010 jest ciepły czy zimny to może poszłabym tym tropem.

Edytowane przez Barbara74

Basia - chodziło nam o biel, która nie będzie zimna i raczej neutralna (nie wpadająca w żółty czy zielonkawy). Wzięliśmy jedno wiaderko, którym zamierzamy wymalować np sypialnię i wtedy sprawdzimy, czy nam ten kolor pasuje do szarych kafli. Kolor wybierał mój mąż - on ma superanckie oko do kolorów (w końcu plastyk, nawet pracę mgr pisał o kolorach ;)), więc mam nadzieję, że efekt będzie zadowalający. W części dziennej oprócz szarej berniny będą schody z nierdzewki, a drzwi chyba białe... Dlatego tak nie lubię tej wykończeniówki, bo nie jestem pewna zestawiania kolorów itp.

Kasia - na razie kupiłam w Color House, bo w WKT muszą sprowadzać no i do nich mam dalej.