Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Cześć, Tataraku - z pewnym poślizgiem obejrzałam kabinę, którą chcesz dać u siebie w łazience - wejdź no sobie do tego sklepu http://www.lazienka-rea.pl/kabiny-o_c_1_1.html i przyjrzyj się ich propozycjom. Nie widzę zasadniczej różnicy we wzornictwie, kabiny także otwierają się do wewnątrz, chińskie są jedne i drugie. Jedyna różnica w oczy bijąca to cena. Od siebie dodam, że mam w dolnej łazience kabinę z Rei - nie stwierdzam jakichś ułomności poważnych, choć przy otwieraniu na zewnątrz po kąpieli dużo wody "wyłazi" na łazienkę.

Lubię Cię czytać - masz lekkość, ostrość, dystans. Nabieram kompleksów, choć czym jak czym, ale polszczyzną władam niezgorzej ;)

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestko no własnie nie wiem jaki odcień preferuje,gdybym go zobaczyła na ścianie to być może bym wiedziała,

Będzie cegła i trochę szarego,dąb,i meble w kuchni i drzwi w odcieniu RAL 9010, czyli rozumiem ,że mi pasuje ciepły biały?

Gdybym wiedziała czy ten RAL 9010 jest ciepły czy zimny to może poszłabym tym tropem.

Ral 9010 jest z palety delikatnie ciepłych kolorów – do białego dodano odrobinę niebieskiego (3%) i drugie tyle żółtego (6%). Jest też 1% intensywnie różowego (tzw. magenty), ale to nie ma większego znaczenia

Właśnie głównodowodzący mówił, że brat ma jakichś dwóch pomagierów młodych i oni coś tam się opierniczają trochę, więc mają sporo roboty, to nie idzie tak jakby chcieli, zaczęłam wątpić trochę czy mnie nie ściemnia, ale widzę, że chyba jednak nie. Oj słaba wiara, słaba...

PS. Daj te kafle wokół umywalki.

A ja bym nie dawała kafli wokól umywalki. Lustro rowno z krawędziami szafki pod umywalką i będzie good

łamię się, bo jeśli Mama się zdecyduje do nas przeprowadzić, to będzie głównie jej łazienka, a ona ma jeszcze większy rozmach przy myciu niż moi panowie.

ta ściana w dolnej łazience ma 109 cm od drzwi do naroznika, jeśli dam szafkę o szerokości 60 cm, mniej więcej centralnie, to zostanie mi 24,5 cm z każdej strony widocznego kafla (bo rozumiem, że pod szafką też muszą być).

W ogóle to pisałam, co planuje do dolnej łazienki? białą Ardesię - pod prysznicem gładką, przy wc dekory. Na podłogę jasnoszare Signum 30x30 cm (po namyśle, naradzie z wykończeniowcem i radzie - chyba od Koktajl).

A jeszcze umywalka do dolnej... myślałam o czymś typu misa na blacie, np.

http://superceramika.pl/image_func.php?img=gfx/30784195965a549bb0e801a07db44139.jpg&maxwidth=220

ale ostatnio A popadł w zadumę nad Twinsem i mówi, że taki byłby praktyczniejszy i w ogóle pasowniejszy do tej łazienusi

http://img.aquasanit.pl/images/prods/14016/be73d.jpg

te białe boki mnie drażnią, ale może kwestia przyzwyczajenia?

Gdyby jednak miała być nablatowa miska, to dobrze byłoby zamówić blat już teraz - z tego samego kawałka kamienia, z którego będzie parapet do tej łazienki.

Pod takie umywalki to się robi jakiś specjalny otwór? Czy uniwersalny? I jeszcze chciałam baterię wychodzącą z blatu, to kolejny otwór, którego średnicę i dokładne miejsce musiałabym znać już teraz?! :bash:od razu mi się odechciwa.

Kolejna rzecz, którą musimy uwzględnić, to żeby umywalka/szafka były jak najpłytsze, bo umywalka będzie wisieć na wprost wc, a łazienka ma tylko 166 cm szerokości.

Tatarak, ja dalej optuję za kaflami od podłogi do lustra (szerszego niż szafka), ale ja jestem zdecydowanie z tych, którzy najbardziej w nowym domu boją się sprzątania i zdecydowanie rozwiązania praktyczne wyprą u mnie watpliwie praktyczne. Mam teraz w kuchni taką ścianę przy blacie, ściereczki tam wiszą, no i zachlapana cała kurde no.