Moorela 04.08.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 a może w ogóle taka umywalak z szafką z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/godmorgon-odensvik-szafka-pod-umywalke-z--szufladami__0109313_PE258965_S4.JPG tylko szafka w kolorze jasnego dębu dla "przełamania" bieli Ja chyba zrobię tę umywalkę z godmirgonem w małej łazience, podoba mi się też, tylko jedź oglądnąć na żywo, bo umywalka jest jakby w takiej ciepłej bieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Jak już ma być blok umywalka + szafka, to te z IKEA najlepiej wyglądają.Białe boki są nieładne. Podoba mi się ta owalna - jest lekka i elegancka. Ja mam nablatową kwadrat szklany, ale stoi na drewnianej szafce z bambusa. Lustro też zaczyna się na poziomie blatu, a kran stoi na blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Mam jeszcze taką zagwostkę; Oto schemat dolnej łazienki: 1 to prysznic na wprost wejścia, 2 to wc, a 3 umywalka. Kafle mają być na całej ścianie na wprost wejscia i załóżmy, że pod umywalką. Będą też pod prysznicem na ścianie po prawej stronie od wejścia. A robić na tym kawałku zaznaczonym czerwonym zygzakiem? Czyli czy na ścianie na prawo od wejścia dać kafle tylko pod prysznicem, czy do samego końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.08.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Ja bym nie dawała, daj tylko kafle pod prysznicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.08.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 A jeszcze umywalka do dolnej... myślałam o czymś typu misa na blacie, np. http://superceramika.pl/image_func.php?img=gfx/30784195965a549bb0e801a07db44139.jpg&maxwidth=220 ale ostatnio A popadł w zadumę nad Twinsem i mówi, że taki byłby praktyczniejszy i w ogóle pasowniejszy do tej łazienusi http://img.aquasanit.pl/images/prods/14016/be73d.jpg te białe boki mnie drażnią, ale może kwestia przyzwyczajenia? otwierałaś tę szafkę? jest malusia w środku i jakaś taka mało solidna Ja koniec końców wzięłam tę z ikea, dużo fajniejsza. Ale z umywalką ceramiczną, nie z tworzywa. Niebieskie płytki do kuchni - nieee, do czego miałyby nawiązywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.08.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 w sumie nie wiem, coś bym chciała tam mieć oprócz bieli, szarości i antracytu umywalka z szafką już prawie na pewno ikea, Magda, a co myślisz o płytkach poza prysznicem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.08.2012 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Ja bym dała tyko pod prysznicem:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.08.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Też tylko pod prysznicem.A jeśli już coś chcesz z tą ścianą zrobić, to może jakaś fajna tapeta klimatyczna od podłogi do sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.08.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Z prysznicem to kwestia gustu - miałam tak i tak. Pomaluj farbą do łazienek, ona jest zmywalna. Nawet, jeśli uświnisz, to zmyjesz. W najgorszym wypadku za rok dokleisz płytki i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.08.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 nie dawaj kafli poza prysznicem ,tylko kup dobrą farbę-jeśli się obawiasz ubrudzenia.Sciana bez kafli to fajne miejsce na dekorację np. pbrazki.Nie czuję blusa bo nie wiem jakie kafle i jaki chcesz osiągnąć charakter.Jak pisałaś o bieli,szarym i antracycie to własnie o tej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.08.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Tatarak, co u Ciebie? Prowadzisz takie poważne prace na budowie, a tu cisza. Mam pytanka:- czy ten tydzień dla wykończeniowców to urlop? Muszę ściągnąć Pana Krzyśka, bo mamy już wszystkie rzeczy (spokojnie, drobne sprawy)- jak prace elewatorów? jak ich ocena? można dzwonić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.08.2012 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 parę dni nie miałam netu, teraz nie mam chwili - bo maluję, temi obołemi rencami wykończeniowcy coś gdzieś chyba malują. możesz ich podkraść na 1 dzień, bo elewacja i schody mi się opóźniają elewatorzy raczej ok. ale ja bym jeszcze poczekała z oceną, aż tynk położą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 10.08.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Tataraczku a malujesz wszystko na biało? czy coś pokombinowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.08.2012 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Kaśka, na razie wszystko gruntuję Sniezka Gruntem. I lecę na biało sufity. Wyprobowałam Capadin i Snieżkę. Capadin mniej pryska, ale krycie (sufity trzeba przemalować minimum 2 razy każdą z nich) i wydajność moim zdaniem na takim samym poziomie - Śnieżka Pearl White wychodzi taniej, więc lecę po taniości Dziś zrobiłam 2 ściany w swoim gabinecie tym Caparolowym Indeko cośtam w kolorze Moos 30 - jak dla mnie cud-miód! Farba nakłada się cudnie, nie pryska wcale, kryje pięknie - mam wrażenie, że wystarczy jednorazowe malowania. A kolor super - zdecydowanie odcina się od bieli sufitu, ale nie jest ewidentnie szary czy jakiś, tylko taki brudnobiały. Cięzko opisać. Nie miałam dziś aparatu, a w sumie to nie wiem, czy by coś wyszło konkretnego na zdjęciu. Junior zażyczył sobie 2 odcieni niebieskości, a że pokój dziecka powinien być moim zdaniem zmienny, to postanowiła nie inwestować w żadne wypasione farby. Jak za rok czy dwa synkowi zmieni się faza, to przemalujemy bez drgnienia powieki Wybraliśmy wspólnie Nobilesa - zimę pochmurną (ciemna, na ścianę kolankową) i zimę śnieżną (chyba?) na resztę ścian. Pochmurna już jest i oczy chce wypalić intensywnością - dobrze, że trochę się ją zakryje łóżkiem itp. Junior zachwycony A. chce do pracowni na część ścian ciepłą ciemną szarość. Będziemy dopiero szukać. Do salonu/jadalni damy prawdopodobnie ten sam Moos 30 - tylko mąż go jeszcze musi obejrzeć i zaakceptować. On ciągle w pracy, ale jutro będzie okazja Do sieni mam farbę w takim samym kolorze szarości jak będzie na elewacji. Pralnie i garderobę górną wymaluję chyba resztkami błękitów z pokoju Juniora. Nie mam pomysłu na sypialnię. Chyba jednak nie chcę całej białej-białej. Będziemy myśleć. Na kuchnię totalnie nie mam pomysłu. Ciągle mnie korcą te niebieskie płytki na ścianę - wtedy cała reszta byłaby w bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.08.2012 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Chyba musimy się zdecydować na jakieś tymczasowe lampy do jadalni (nad pustką) - zanim mi A. wyprodukuje te wymarzone wrzeciona, co kosztują ciężkie tysiące euro. Może teraz powiesimy jakieś kule? Chyba najmądrzej byłoby je zamontować teraz, kiedy stoją rusztowania, z których wykończeniowiec będzie malować ściany i sufit nad pustką - ten kawałek sobie odpuściłam, bo mi życie miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.08.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 polecam zawieszenie teraz. Natomiast nie pomogę. Jak sama szukałam miałam olbrzymi problem. Nie ma za dużo lamp, które będą zwisać na długim kablu. Co do kulistych kształtów, to ewentualnie Ikea - te papierowe lub te takie gwiazdki jak kula śniegu. Są duże i ładnie wyglądają w wysokim pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.08.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Tatarak, o jakich Ty wrzecionach piszesz? Coś mi umknęło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.08.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 chyba chodzi o zrobienie lampy Random Mooi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.08.2012 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Spirea, te ikejowe też chyba będziemy musieli jakoś przedłużyć? Pestka - pokazywałam kiedyś w dzienniku zdjęcie z netu z podobną do naszej pustką w której wisiało kilka lamp w kształcie dłuuuuuugich wrzecion. A, obiecał, że mi takie zrobi, bo cena nam gdzieś mignęła na poziomie ok. tys euro za sztukę, a ja bym jeszcze chciała trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.08.2012 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) lampy - post #243, strona 7 lub tu: http://www.bover.es/lamp.asp?idTipus=3&id=51&Familia=Maxi Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts