Spirea 12.08.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 a to tych jakoś nie zapamiętałam. Nie wiem jak z kablami w Ikei. Jak szukałam też w innych miejscach, to kable max miały 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.08.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Piękne są te lampy.Spirea kabel zawsze można przedłużyć, albo wymienić na dłuższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.08.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Tataraczku fajne te Twoje lampy. Powodzenia w tworzeniu ich.Ja właśnie czekam na przesyłkę z balonem gigantem - 1m. I będę próbowała zrobić z pomocą siostry random mooi. Nad schody oczywiscie. Mam nadzieję, że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.08.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Olga, daj namiar, gdzie znalazłaś taki balon 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 13.08.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 czesc, witam się i ja, podczytuję od jakiegoś czasu, ale teraz doczytałam że chcecie sami wyginać parapety zewnętrzne. Nam też się te plastikowe boczki nie podobają i chcemy się dogadać z dekarzem żeby nam wygiął parapety z blachy, masz już może swoje? Wrzucisz zdjęcie? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.08.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Tatarak, nas też przekonywał, żeby robić kafle. Ktoś zrobił bez, potem żałował, więc lepiej zrobić. Po prawie 2 tyg. użytkowania nie widzę potrzeby kładzenia kafli ani nad umywalką, a już na pewno po bokach. Żadne z nas nie rozchlapuje wody. Czasami trochę się pomoczy, bo nie mamy jeszcze żadnych szafek i szczoteczki, pasta leżą na umywalce. A fotka pochodzi z rewelacyjnego mieszkania. Brałaś chyba z muratora, więc wrzucam link, jakby ktoś chciał pooglądać:http://olawolczyk.pl/projekty-wnetrz-prywatne-mieszkanie-warszawa.html i poczytać o szczegółach:http://blog.olawolczyk.pl/moje-projekty/mieszkanie-pi/#more-1309 ps. dopiero teraz zauważyłam, że mam identyczną baterię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.08.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Na razie chyba powiesimy te czeskie lampy z drucików - mają je w LM. "Wrzeciona" będziemy robić, jak się ogarniemy z czasem Lucka6 - witam my nie wyginamy sami tych parapetów - zamówiliśmy już wygięte. Zdjęcia poglądowe są w moim dzienniku, a zdjęć naszych własnych parapetów nie mam, bo ciągle zapominam zabrać aparat a teraz są poobklejane taśmą, żeby się nie ubrudziły przy tynkowaniu, więc ich właściwie nie widać. Spirea - łamię się z tymi kaflami przy umywalce ze względu na Mamę - mam wrażenie, że byłoby jej bardziej swojsko w tej łazience, gdyby były płytki na ścianie. Na razie jednak robimy górną łazienkę, więc mam chwilkę do namysłu. Dzięki za radę z perspektywy użytkownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 14.08.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Olga, daj namiar, gdzie znalazłaś taki balon 1m. na allegro oczywiście kupiłam dwa na próbę. Wczoraj dostałąm, ale jeszcze nie dmuchałam Jeśli się sprawdzą dam Ci namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.08.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 dzięki Olgo Tatarak, właśnie tak im się wydawało, że te czeskie lampy to kule z LM. Za pierwszym razem spodobały mi się i nawet chyba robiłam fotkę. Za drugim obejrzałam dokładnie i jakoś nie przekonały mnie. Pobawiłabym się prędzej z balonem, o kórym wspomina Olga (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.08.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 A ja właśnie nabyłam dziś trzy czeskie kule z drutów w Obi (taniej niż w LM) musiałam złożyć tylne siedzenie, żeby je do mojej corsuni załadować fajne są, tylko kable wymienimy - już nawet kupiłam taki ładny jak oryginalny. Z gorszych nowinek - Spirea, p. Krzysiek jest w szpitalu poczuł się źle wczoraj pod koniec dnia pracy u nas i chłopaki zawieźli go wczoraj do szpitala. w sumie to chyba jeszcze nie do końca wiadomo, co mu jest, ale chojrakuje, że w czwartek się stawi do pracy. mam nadzieję, że to tylko chwilowa niedyspozycja - i już mi nawet nie chodzi o postępy prac, ale o człowieka jako takiego. on jest strrrrasznie pracowity i mam nadzieję, że się nie przetrenował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.08.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 niedawno przerabialem temat gniazdek i pstryczkow - ze wzgledu na cene stanęło na AS-ie - tez nie ejstem wybredny a ten 1-1,5 tys wole wydac na cos innego po wprowadzeniu nie bede zwracal uwagi na te gniazdka i wlaczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.08.2012 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 W serii AS brakuje mi niestety podwójnych gniazdek do ramki. Po przestudiowaniu zapisków od elektryka wyszło mi, że nie jestem w stanie samodzielnie ustalić potrzebnych ilości, gdybym chciała zamawiać osprzęt różnych serii/producentów. Więc chyba pójdziemy w jednego, ze wskazaniem na Simona. Nawet jak wezmę część gniazdek podwójnych, to nie powinnam wyjść ponad 2k. Pytanie do osób, ktorym sprzęt montował p. Mietek - czy jak mam na przykład 2 puszki i do nich mają być 2 pstryczki w ramce, to płacę jak za 2 sztuki, czy jak za jedną? Podał mi cenę 6 zł za montaż od sztuki, a nie wiem, co to jest dokładnie ta "sztuka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.08.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 gniazdka są - pierwotnie ich nie otrzymałem - nie ma skończonej elektryki (białego montazu) bo właśnie czekałem na podwójne gniazdka i włączniki krzyżowe - nie pamiętam tylko czy wystepują osobno czy kupuje się pojedyncze gniazdko (ramka + mechanizm ) i zostaje chyba pojedyncza ramka - mozesz wiec zamowic odpowiedni mniej pojedynczych ramek - bede dzis na budowie to sprawdze dokladie i Ci napisze nie znam goscia i jego rozliczen - ale na 90% od mechanizmu - a nie od ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.08.2012 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 z tego co wiem, to właśnie są te podwójne gniazdka od razu z ramką. więc jeśli np chcę je dać w kuchni, żeby mieć z 2 gniazdek 4, to nie da rady ich włożyc do wspólnej ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.08.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 próbuję sobie przypomnieć jak to było i chyba od mechanizmu czyli jeżeli dobrze Cię zrozumiałam takie podwójne gniazdko w jednej ramce to 1szt.1 mechanizm = 1 szti żeby nie było tak super p. M. odradzał osprzęt ospela w sensie że kiepska jakość Tataraczku masz już armaturę z kludi? i może wiesz które węże prysznicowe są w osłonce z tworzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.08.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Kaśka, Ospela nie - myślimy o Simonie. A jak mam np 3 włączniki w jednej ramce, to to są trzy mechanizmy? Nie kupiłam jeszcze armatury - mam tylko wannę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.08.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 tak to 3 sztuki do zapłacenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 16.08.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 W serii AS brakuje mi niestety podwójnych gniazdek do ramki. Po przestudiowaniu zapisków od elektryka wyszło mi, że nie jestem w stanie samodzielnie ustalić potrzebnych ilości, gdybym chciała zamawiać osprzęt różnych serii/producentów. Więc chyba pójdziemy w jednego, ze wskazaniem na Simona. Nawet jak wezmę część gniazdek podwójnych, to nie powinnam wyjść ponad 2k. prosisz i masz.... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=131657&d=1345146772 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.08.2012 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 R&K - dzięki niedouki po tych hurtowniach siedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.08.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Tatark zdecydowałaś o oprawach schodowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts