Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czesc,

witam się i ja, podczytuję od jakiegoś czasu, ale teraz doczytałam że chcecie sami wyginać parapety zewnętrzne. Nam też się te plastikowe boczki nie podobają i chcemy się dogadać z dekarzem żeby nam wygiął parapety z blachy, masz już może swoje? Wrzucisz zdjęcie?

Z góry dziękuję :)

Tatarak, nas też przekonywał, żeby robić kafle. Ktoś zrobił bez, potem żałował, więc lepiej zrobić. Po prawie 2 tyg. użytkowania nie widzę potrzeby kładzenia kafli ani nad umywalką, a już na pewno po bokach. Żadne z nas nie rozchlapuje wody. Czasami trochę się pomoczy, bo nie mamy jeszcze żadnych szafek i szczoteczki, pasta leżą na umywalce.

A fotka pochodzi z rewelacyjnego mieszkania. Brałaś chyba z muratora, więc wrzucam link, jakby ktoś chciał pooglądać:

http://olawolczyk.pl/projekty-wnetrz-prywatne-mieszkanie-warszawa.html

i poczytać o szczegółach:

http://blog.olawolczyk.pl/moje-projekty/mieszkanie-pi/#more-1309

ps. dopiero teraz zauważyłam, że mam identyczną baterię.

Na razie chyba powiesimy te czeskie lampy z drucików - mają je w LM. "Wrzeciona" będziemy robić, jak się ogarniemy z czasem :(

Lucka6 - witam :) my nie wyginamy sami tych parapetów - zamówiliśmy już wygięte. Zdjęcia poglądowe są w moim dzienniku, a zdjęć naszych własnych parapetów nie mam, bo ciągle zapominam zabrać aparat :( a teraz są poobklejane taśmą, żeby się nie ubrudziły przy tynkowaniu, więc ich właściwie nie widać.

Spirea - łamię się z tymi kaflami przy umywalce ze względu na Mamę - mam wrażenie, że byłoby jej bardziej swojsko w tej łazience, gdyby były płytki na ścianie. Na razie jednak robimy górną łazienkę, więc mam chwilkę do namysłu. Dzięki za radę z perspektywy użytkownika :)

dzięki Olgo :)

Tatarak, właśnie tak im się wydawało, że te czeskie lampy to kule z LM. Za pierwszym razem spodobały mi się i nawet chyba robiłam fotkę. Za drugim obejrzałam dokładnie i jakoś nie przekonały mnie. Pobawiłabym się prędzej z balonem, o kórym wspomina Olga (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało ;))

A ja właśnie nabyłam dziś trzy czeskie kule z drutów w Obi :) (taniej niż w LM) musiałam złożyć tylne siedzenie, żeby je do mojej corsuni załadować :lol2:

fajne są, tylko kable wymienimy - już nawet kupiłam taki ładny jak oryginalny.

Z gorszych nowinek - Spirea, p. Krzysiek jest w szpitalu :( poczuł się źle wczoraj pod koniec dnia pracy u nas i chłopaki zawieźli go wczoraj do szpitala. w sumie to chyba jeszcze nie do końca wiadomo, co mu jest, ale chojrakuje, że w czwartek się stawi do pracy. mam nadzieję, że to tylko chwilowa niedyspozycja - i już mi nawet nie chodzi o postępy prac, ale o człowieka jako takiego. on jest strrrrasznie pracowity i mam nadzieję, że się nie przetrenował :(

W serii AS brakuje mi niestety podwójnych gniazdek do ramki. Po przestudiowaniu zapisków od elektryka wyszło mi, że nie jestem w stanie samodzielnie ustalić potrzebnych ilości, gdybym chciała zamawiać osprzęt różnych serii/producentów. Więc chyba pójdziemy w jednego, ze wskazaniem na Simona. Nawet jak wezmę część gniazdek podwójnych, to nie powinnam wyjść ponad 2k.

Pytanie do osób, ktorym sprzęt montował p. Mietek - czy jak mam na przykład 2 puszki i do nich mają być 2 pstryczki w ramce, to płacę jak za 2 sztuki, czy jak za jedną? Podał mi cenę 6 zł za montaż od sztuki, a nie wiem, co to jest dokładnie ta "sztuka".

gniazdka są - pierwotnie ich nie otrzymałem - nie ma skończonej elektryki (białego montazu) bo właśnie czekałem na podwójne gniazdka i włączniki krzyżowe - nie pamiętam tylko czy wystepują osobno czy kupuje się pojedyncze gniazdko (ramka + mechanizm ) i zostaje chyba pojedyncza ramka - mozesz wiec zamowic odpowiedni mniej pojedynczych ramek - bede dzis na budowie to sprawdze dokladie i Ci napisze

nie znam goscia i jego rozliczen - ale na 90% od mechanizmu - a nie od ramki

próbuję sobie przypomnieć jak to było i chyba od mechanizmu czyli jeżeli dobrze Cię zrozumiałam takie podwójne gniazdko w jednej ramce to 1szt.

1 mechanizm = 1 szt

i żeby nie było tak super p. M. odradzał osprzęt ospela w sensie że kiepska jakość

Tataraczku masz już armaturę z kludi? i może wiesz które węże prysznicowe są w osłonce z tworzywa?

W serii AS brakuje mi niestety podwójnych gniazdek do ramki. Po przestudiowaniu zapisków od elektryka wyszło mi, że nie jestem w stanie samodzielnie ustalić potrzebnych ilości, gdybym chciała zamawiać osprzęt różnych serii/producentów. Więc chyba pójdziemy w jednego, ze wskazaniem na Simona. Nawet jak wezmę część gniazdek podwójnych, to nie powinnam wyjść ponad 2k.

prosisz i masz....

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=131657&d=1345146772