Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tynki miał barwić Caparol, a przyjechały barwione w hurtowni. Różne kolory wyszły na dwóch małych ścianach - tych po bokach wnęki od strony ogrodu. W piątek być człowiek z hurtowni i stwierdził, że reklamacja jest jak najbardziej zasadna. Wystosowaliśmy więc pismo - bo wszystko musi iść zgodnie z procedurami. I dziś już jestem umówiona z przedstawicielem Caparola. Na razie położona jest też jedna ściana garażu i tam wszystko wygląda ok. Dziś elewatorzy robili 1 ścianę szczytową i mówią, że póki co wszystko wygląda równo, ale odłożyli kilka wiader na bok, bo po otwarciu pigment na ściankach wyglądał inaczej, więc woleli z nimi nie ryzykować. Pan z hurtowni mówi, że mogło się zdażyć, że przy mieszaniu naszego tynku zatkała się dysza dozująca pigment - może nawet tylko na chwilę - i być może tylko jedno wiadro lub część jest innego koloru. Zobaczymy, co powie Caparol. W każdym razie te dwie małe ściany są na bank do przemalowania :( Mam fotki z budowy, bo jednak coś tam się dzieje... ale nie mam kiedy wgrać. A wykończeniowiec coś niedomaga :( w pt był, ale nie wyglądał najlepiej, w sb i dziś nie przyjechał. Mam nadzieję, że szybko odzyska formę, bo inaczej będzie wielki klops :(

był gość z Caparola - podobno hurtownia i wykonawca powinni sprawdzić, czy tynki są mieszane na jednej bazie. są na dwóch i stąd ambaras. na koniec tygodnia będę mieć oficjalną odpowiedź, co z moją reklamacją. lecę jeszcze jedno pismo do nich napisać, potem wrócę i pokażę jakąś foteckę :)

Mam jeszcze taką zagwostkę; Oto schemat dolnej łazienki:

1 to prysznic na wprost wejścia, 2 to wc, a 3 umywalka. Kafle mają być na całej ścianie na wprost wejscia i załóżmy, że pod umywalką. Będą też pod prysznicem na ścianie po prawej stronie od wejścia. A robić na tym kawałku zaznaczonym czerwonym zygzakiem? Czyli czy na ścianie na prawo od wejścia dać kafle tylko pod prysznicem, czy do samego końca?

Zaległości mam straszne u Ciebie :(. Przepraszam, że nawiązuję do posta sprzed 2 tygodni, ale nie było mnie i nie byłam na bieżąco, ale chyba jeszcze nie ruszyliście tej łazienki?

Jeśli jeszcze nie jest za późno, to mogę spróbować tak ogólnie zwizualizować te warianty z kaflami i bez. To zawsze nieco ułatwia pogląd :). Potrzebowałabym tylko szczegółów - wymiarów i mniej więcej kolorystyki (bo kafle mam programie i tak tylko z paradyża). Wiem, że na pewno o tym pisałaś, ale warianty zmieniały się w międzyczasie i nieco się pogubiłam :).

Przykro mi z powodu elewacji. Pociecha w tym, że firma uchodzi za solidną i nie powinniście mieć problemów z wyegzekwowaniem poprawek.

Julianno, nie ma za co przepraszać - sama zaglądam do Ciebie i innych przelotem i sporadycznie, bo nie wyrabiam z czasem :( Dolnej łazienki jeszcze nie ruszyliśmy, ale w sumie to temat się rozbija bardziej o aspekty praktyczne niż wizualne, bo w sumie będzie biało i już.

Za to dziś wykończeniowiec zaczyna górną łazienkę! w nowej gali signum szarej i jasnoszarej, z czarnym dekorami Ardesia na wannie! jak wyjdzie kiepsko, to tylko i wyłącznie mea culpa, a że płytki trochę kosztowały, to chyba się zastrzelę. trzymajcie kciuki!!!!!

ADK - jeśli to jakoś pomoże, to granica odcieni jest jakieś 70 cm nad oknem, na całej szerokości ściany.

Pokój młodego zapowiada się super, czekam na kolejne zdjęcia z postępu prac :)

Z elewacją to faktycznie dojrzeliśmy po jakimś czasie przy odpowiednim ustawieniu monitora, ale skoro twierdzisz, że to widać, to nie ma o czym gadać, zatruwałaby Ci elewacja życie każdego dnia ;)

Strasznie czekam na łazienkę, masz jakiś projekt? A może lepiej zrobić wszystkim niespodziankę? :) Rany, nie wiedziałam, że Wasza przeprowadzka już tak blisko!! :)

I na koniec :hug: - będzie dobrze!

Monika, kolorki w pokojach śliczne. Jak Twoje dłonie po pomalowaniu tylu metrów dzielna Dziewczyno?

Też jestem ciekawa łazienki. To ta z czerwonymi i szarymi płytkami?

Jestem w szoku, że przeprowadzka tak szybko. Myślałam, że to jeszcze trochę potrwa. :cool:Matko jedyna jak ten czas szybko leci:yes:

SĄ! Słuchajcie, są! :) i schody i drzwi. Wszyscy mieli przyjechać ok. 10 rano, drzwi zameldowały się o 13, a schodziarze o 17! Montaż schodów skończyli tuż przed 21, ale są :) i pani jest bardzo zadowolona :) tylko zdjęcia jutro, bo ja dziś byłam na budowie od 7 rano i muszę natychmiast się wykąpać oraz coś zjeść :)

Kaśka, jak podłogi?