Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia - na elewacji mamy takę biel lekko wpadającą w szarość - tzn tam, gdzie kolor wyszedł zgodnie z wzornikiem. jest o tyle fajnie, że nawet w bardzo słoneczny dzień, można patrzeć na dom bez ciemnych okularów i nie oślepnąć, a mimo to - dom na tle sąsiedztwa jest ewidentnie BIAŁY :)

Pstryczki wybraliśmy Simon Classic - czyli nie bardzo nowoczesne, one mają raczej większe klawisze, a mniejsze ramki...

Te światełka schodowe, które zalinkowałaś, są też fajne, a model Navi jest b. podobny do tego "naszego". Ile kosztują za sztukę? Bo nam wychodzi po ok. 48 zl brutto.

Co do Moos 30 - z pewnością jest to kolor ciepły, ale nie umiem powiedzieć, w jaki odcień wpada. żeby było śmiesznie, to już kilka osób, stojąc przy pomalowanej nim ścianie, pytało: a ściany będą takie białe? i dopiero jak zwracałam im uwagę, że biały to jest sufit, zauważały, że ściana ma "kolor" :)

Salik - dzięki za dobre słowo :) w sumie to w sierpniu wzięłam bezpłatny urlop od pracy zawodowej, żeby podganiać roboty.

ale właśnie mnie kb mocno wyhamował, bo przez jego zaniedbania nie mogę rozliczyć III transzy i wypłacić reszty kasy :mad: dobrze, że wykończeniowiec zna życie i sam zaproponował, żebym kupiła materiały na dalsze prace (płytki podłogowe), a on poczeka na wypłatę za sierpień, aż dogram wszystko z bankiem.

Tatarak, mam chwilę, więc po kolei :) :

- konstrukcja schodów wygląda świetnie, bardzo lekko. I widać, że jest bardzo starannie wykonana. Kiedy będą barierki i stopnie?

- drzwi bardzo eleganckie. Ja oczywiście wolałabym antracyt z obu stron, ale pamiętam, że był to u Ciebie skutek kompromisu z mężem ;)

- kolory ładne, szczególnie pirackie klimaty :) A drzwi z bulajem to super pomysł. Te Płytowe - bierzesz białe czy kolorowe?

- bardzo ładnie wygląda barierka na portfenetrach, była już wcześniej montowana, bo jakoś jej nie wyłapałam?

- łazienki zapowiadają się bardzo elegancko. Szczególnie duże 60x 60 kafle robią wrażenie

Co do podkładu, to brałam QS Uniclick Plus. Ogólnie producenci wymagają, aby brać cały system od nich. Braliśmy więc podkład firmy panelowej. Na stronach QS jest taki poradnik o panelach na ogrzewanie i tabelka z podkładami, które się nadają, a które nie i podane od razu współczynniki, w zależności od grubości panela. Najlepszy był taki biały, ale kosztował pnad 20 zł/m2, więc odpuściłam. Na ogrzewanie polecali mi w Belpolu czarny podkład z tej firmy robiącej podkłady na A (nie pamiętam). Jak pytałam jednak o gwarancję QS, to mówili, że lepiej brać z QS.

Moorela - w górnej: na ciemnej ścianie za wanną będzie bidet i wc. na tle jaśniejszych kafli (na skosie) będzie wisieć grzejnik. naprzeciwko bidetu będzie umywalka (na ścianie malowanej).

lece odebrać docięte płytki z Cermagu. ciao! :)

Spodziewałam się czegoś więcej po Mistrzyni Painta ;) :D

właśnie probowałam zamówić Berninę w outlecie - jest tylko rektyfikowana, które nie kosztuje 59 zł/m2, ale 79 zł/m2. co mi przy 90 m2 robi baaardzo istotną różnicę :( nierektyfikowanej w ogóle nie ma i nie wiadomo, kiedy będzie... nie wiem, co począć :(

Weź Zoom, są podobne.

Z wanną - płytki cięte tylko górne, a nie wszystkie symetrycznie? przyzwyczaisz się.

A dom wyszedł ślicznie :)

Julianna - ta płytka najbliżej narożnika ma mniej srebrne paseczki niż pozostałe. na zdjęciu może aż tak nie widać, ale na żywo mnie to uderza :( chyba trzeba będzie podmienić. a jakby to zostało wcześniej zauważone, to można by dać ten "słabszy" dekor od strony bidetu, gdzie i tak go prawie nie będzie widać. wzdech.

Madeleine - a jak ten Zoom przechodzi test mopa? też się tak fajnie zachowuje w myciu jak Bernina? Można go gdzieś zobaczyć u nas na żywo w ogóle? Mnie szary interesuje oczywiście, nie antracyt.

Słuchajcie, w BelPolu mi powiedzieli, że otwór pod drzwi powinien mieć 206-208 cm wysokości od gotowej podłogi, bo inaczej nad górną opaską zostanie szpara. A ja mam otwory zgodnie z projektem (który był pierwotnie indywidualny i pewnie ktoś robił otwory pod konkretne drzwi) - h= 212,5 cm, czyli jak dojdzie kafel lub panel, to mi nie zabierze więcej niż 1,5 cm. zostaje parę cm za dużo. co z tym fantem zrobić?

Tatarak, ja brałam nierektyfikowaną, bo wtedy nie było wyboru. Gdyby był, to nie wiem, co bym wybrała. Różnica w cenie wychodziła wtedy podobnie jak u Ciebie, więc różnica spora. Rektyfikowane Zoom-y brała Olgusieniunieczka. Zoomy na żywo możesz zobaczyć u mnie. Dzisiaj wyjeżdzamy jednak. Nie wiem, jak szybko musisz podjąć decyzję, ale będę po południu we wtorek i cały dzień powinnam być w środę.

Fotki Zoom-ów ma już właśnie Olga, a u mnie są w pralni. Faktycznie, będą ciemniejsze niż szara Bernina. Z naszym Zoomem Pan Krzysztof miał spory problem, bo były jakieś krzywizny. Z Berniną już tak nie było.

Co do drzwi, to u nas w garażu są wyższe niż w innych miejscach. Stolarz proponował, aby obniżyć np. styropianem otwór, aby wszędzie zrobić jednakową wysokość.

Super wszystko ...! zazdroszczę tempa .. Drzwi super.... U nas w tym tygodniu w końcu po ponad 2 miesiącach i milionów telefonów do drzwi.pl pojawił się pan majster i wymienił klamkę i zamek ... klamka ok natomiast zamek tz wkładka w dalszym ciągu zła ...masakra ... tym razem za krótka wkładka ... i znów będziemy czekać...

A u ciebie jest wkładka z gałką... taką gałką żeby od środka się zamknąć bez używania klucza...????