julianna16 25.08.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Julianna - ta płytka najbliżej narożnika ma mniej srebrne paseczki niż pozostałe. na zdjęciu może aż tak nie widać, ale na żywo mnie to uderza chyba trzeba będzie podmienić. a jakby to zostało wcześniej zauważone, to można by dać ten "słabszy" dekor od strony bidetu, gdzie i tak go prawie nie będzie widać. wzdech. Aaa... myślałam, że to wina aparatu/ujęcia. To nie jest dużo pracy. Jeśli masz jeszcze takie płytki w zapasie, to pewne, że zmieniajcie. Bardzo ładne te szare gresy, które planujesz u siebie. A cena ścięła mnie z nóg. Jak to możliwe, że kosztują tak niewiele? Ja za moje zapłaciłam prawie 3 razy więcej . Zazdroszczę takiego Outletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.08.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Madeleine, Spirea - a Wy brałyście Berninę rektyfikowaną czy nie? ja mam nierektyfikowaną. Gdyby była, pewnie bym z nią zaryzykowała. To chyba Olgusienieczka albo ktoś inny? wklejał na forum zdjęcia obok siebie Zooma i Berniny. Może być do obejrzenia na żywo w Armaluksie na Mińskiej. Spróbuj też zadzwonić do Cermagu i Kortiny na Avicenny. Z drzwiami niestety mam to samo - do części mieszkalnej wzięliśmy wyższe opaski (i tak zresztą chcieliśmy, bo są ładniejsze), ale w garażu trzeba było zatynkować, tam są jakieś tanie - chyba Dre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.08.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Tatarku trzeba dokleić płytę gipsową,czasami dwie warstwy,ja też to mam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2012 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Spirea - u Olgi pisałaś, że Zoomy są niejednolite kolorystycznie - to jest efekt, którego bym chciała uniknąć poza tym - ha ha! - nie spytałam - czy je mają nierektyfikowane... a w ogóle mnie kobieta z Outletu przekonuje, że rektyfikowane to to samo co kalibrowane, czytaj: płytki mają krawędzie przycięte do kąta prostego i wymiar (przynajmniej w I gat) - 59,7 cm, więc można je układać na małe fugi. takich znowu małych fug i tak nie dam, bo mam podłogówkę. czyli chyba muszę brać te rektyfikowane - na ile mi kasy starczy - i najwyżej jak braknie, to się dokupi z ostatniej transzy. decyzję niestety muszę podjąć już, żeby jutro zrobić przelew i wtedy płytki do nas wyjadą. p. Krzysiek będzie u Ciebie w poniedziałek w końcu? bo nie mogłam się do niego dodzwonić wczoraj. Emilijano -faktycznie nabraliśmy tempa, ale zadyszkę łapiemy nasza klamka faktycznie się wyrobiła i już normalnie pracuje, na szczęście. a Wy na jakim jesteście etapie i na kiedy planujecie przeprowadzkę? Salik - "się robi na zamówienie", jak kogoś stać Pol-skone ma tylko standardowe ościeżnice, więc mi nie poszerzą specjalnie Julianna - no niestety to nie jest wina aparatu mąż mówi, że przesadzam i on mi w razie czego podmaluje kreseczki srebrnym lakierem do paznokci, ale nie wiem, czy trafi w odcień to jest dekor do kupienia na sztuki, więc mogę na szczęście dokupić za jedyne 50 zł. gorzej, że jak wczoraj obejrzałam dokładnie z bliska kafelki w dolnej łazience, to docięcia przy szafce z lustrem i przy półeczce pod prysznicem są tak zmaskrowane... myślałam, że A. dostanie apopleksji. zrobię fotki, sami ocenicie gresy kosztują tak niewiele, bo to II gatunek. ale mamy taką powierzchnię i wymagania co do formatu (60x60), że o ładnych szarościach w dobrej cenie i w I gatunku nawet nie marzę, bo wstępnym rozpoznaniu. dobrze, że dziewczyny odkryły ten outlet Madeleine - znalazłam u Olgi fotkę zoom-a z panelami. ma takie ciemniejsze "cienie" i to nie je to... Bernina mi pasuje idealnie, więc chyba muszę przeżyć tę różnicę w cenie. Basia - dziękuję za podpowiedź te otwory trzeba więc teraz obniżać, żeby /potynkować pomalować materiał wypełniacza - czyli styro lub płyty kg (jak radzi Barbara), czy styro trzeba/można przeciągnąć jakimś gipsem? idę A. budzić, niech wie, że mu się nowa robota na niedzielę zorganizowała acha, w piątek miałam mieć odpowiedź z Caparola na reklamację! i co? i guzik. pan przedstawiciel uporczywie odrzucał moje telefony, na sms-a nie odpowiedział, a maila nie dostałam. mąż już zapowiedział oficjalne pismo ze skargą prosto do Centrali - jakbym miała mało zajęć, to jeszcze będziemy uprawiać korespondencję zagraniczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.08.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 rozmawiałam z Panem Krzyśkiem, ma byc u nas w środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 ok, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.08.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Tatarak Bernina jest faktycznie bardziej jednolita od zoom-ow Dostalam kiedys probke od Madeleine i byla to fajna jednolita szarosc zas w sklepie na tle innych szarosci wg mnie wpadala w taka szarosc pomieszana z bezem . Nie wiem ile chcesz przeznaczyc pieniedzy na te plytki i ile masz czasu na poszukiwania ale mozesz sobie zpobaczyc jeszcze gres z firmy RACO . Sandsone Plus (lappato) i Esencja (lappato) Ponoc to bardzo ladne szarosci i sa rowniez z powierzchnia matowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.08.2012 04:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Kakusek - przepadło, już zamówiłam Berninę. też miałam próbkę od Madeleine i widziałam ją u niej na żywo na dużej powierzchni - to jest dokładnie to, co mi się marzy, więc już trudno - zaszalałam z rektyfikowaną mam nadzieję, że będzie miał mi ją kto położyć, bo dziś mam trudną rozmowę z wykończeniowcem z okazji błędów, jakie popełnił w łazienkach: wyszczerbione/utrącone płytki, obie spłuczki do wc zamontowane w poprzek (skąd mu to przyszło do głowy??), dekory z Ardesii krzywo przycięte i przyklejone... - tak niechlujnie po prostu. wcześniej tego nie zauważyłam, bo zawsze coś robił, więc mu nie wchodziłam na głowę, ale jak miałam okazję stanąć przy ścianie, to się za głowę złapałam Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiljano 27.08.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Spirea - Emilijano -faktycznie nabraliśmy tempa, ale zadyszkę łapiemy nasza klamka faktycznie się wyrobiła i już normalnie pracuje, na szczęście. a Wy na jakim jesteście etapie i na kiedy planujecie przeprowadzkę? U nas zrobione tynki , wylewki , ocieplenie z zewnątrz zaciągnięte klejem , w tym tygodniu ocieplenie poddasza , gruntownie , białkowanie i kupowanie - zamawianie kafli .... a przeprowadzka jak skończymy, nie mamy ustalonej daty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.08.2012 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 A u ciebie jest wkładka z gałką... taką gałką żeby od środka się zamknąć bez używania klucza...???? przepraszam, umknęło mi to pytanie wcześniej - tak, też mamy od środka gałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.08.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Emiljano - to też nieźle jeśli chodzi o kafle, polecam Bokaro na Karmelkowej. bardzo fajne rabaty dają od cen katalogowych - w przeciwieństwo do cermagu czy maxfliza. parę rzeczy mi tam wyszło taniej niż z sieci z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiljano 27.08.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Emiljano - to też nieźle jeśli chodzi o kafle, polecam Bokaro na Karmelkowej. bardzo fajne rabaty dają od cen katalogowych - w przeciwieństwo do cermagu czy maxfliza. parę rzeczy mi tam wyszło taniej niż z sieci z transportem. Kafle mamy już upatrzone są to kafle włoskie IOMOLA...http://eurolazienki.pl/index.php?producent=1603&k_podkat=3928&sort=0 podoba nam się kolekcja FINN oraz kolekcja Carbonio http://www.quadro.biz.pl/2,produkty,687,firma,126,kategoria,18-imola_arkim_carbonio.html?ln=pl&PHPSESSID=61c168189d4bb64e159f1b5e019d4872 I w Cermagu cena tych płytek jest o 150zł wyższa niż w tym sklepie quadro w Katowicach!!!.... My robimy taki misz masz tz płytki włoskie kupujemy tylko te ozdobne 30x60 a gładkie z połyskiem dosłownie taki sam gres w tych samych kolorach i rozmiarach jest za 79zł w Castoramie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 27.08.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Trochę chyba za późno, bo bernina już zamówiona... zoomy mają bardzo niejednolity kolor. Na jednej płytce przechodzą od ciemnego szarego w jasny a miejscami nawet beż + rdzawy nalot Ale mnie o to właśnie chodziło. Bernina tyż pikna. Będzie Pani zadowolona. Kupiłas przez outlet? Do nas trafiły dwie palety. Jedna kiepska- sporo odpadów i kombinowania. Ale ta coś czuję, była taka "zrzutkowa". Druga była fabrycznie zapakowana i tu glazurnik mówił,że odpad, ale też do wykorzystania trafiał mu się jeden na 4-5 pudełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.08.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 zamówiłam Berninę. też miałam próbkę od Madeleine i widziałam ją u niej na żywo na dużej powierzchni - to jest dokładnie to, co mi się marzy, więc już trudno - zaszalałam z rektyfikowaną mam nadzieję, że będzie miał mi ją kto położyć, bo dziś mam trudną rozmowę z wykończeniowcem z okazji błędów, jakie popełnił w łazienkach...się za głowę złapałam SUPER . Płytki zatem już są i to naprawdę piękne. Nawet w tej cenie rektyfikowane to okazja A z fachowcem... miałam wrażenie, że jest z polecenia i sprawdził się u kogoś (u Spirei? - nie jestem pewna), a tu takie zonki . Z takim to trochę strach kontynuować współpracę Co do kreseczek lakierem, to byłabym spokojna - w końcu Twój Mąż ma talent . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.08.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Emiljano - to też nieźle jeśli chodzi o kafle, polecam Bokaro na Karmelkowej. bardzo fajne rabaty dają od cen katalogowych - w przeciwieństwo do cermagu czy maxfliza. parę rzeczy mi tam wyszło taniej niż z sieci z transportem. a ja w tym sklepie nie umiem kupować - Panowie z obslugi nigdy nawet nie wspomnieli o jakiś rabacie:eek:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.08.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 I w Cermagu cena tych płytek jest o 150zł wyższa niż w tym sklepie quadro w Katowicach!!!.... My robimy taki misz masz tz płytki włoskie kupujemy tylko te ozdobne 30x60 a gładkie z połyskiem dosłownie taki sam gres w tych samych kolorach i rozmiarach jest za 79zł w Castoramie..... sprawdź tylko czy grubości są takie same by nie było żadnych zonków na scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.08.2012 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Trochę chyba za późno, bo bernina już zamówiona... zoomy mają bardzo niejednolity kolor. Na jednej płytce przechodzą od ciemnego szarego w jasny a miejscami nawet beż + rdzawy nalot Ale mnie o to właśnie chodziło. Bernina tyż pikna. Będzie Pani zadowolona. Kupiłas przez outlet? Do nas trafiły dwie palety. Jedna kiepska- sporo odpadów i kombinowania. Ale ta coś czuję, była taka "zrzutkowa". Druga była fabrycznie zapakowana i tu glazurnik mówił,że odpad, ale też do wykorzystania trafiał mu się jeden na 4-5 pudełek. my z takimi przebarwieniami mamy Signum w łazience i wiatrołapie (z resztek, bo mi się źle policzyło ), ale do części dziennej chciałam "monolit" mam nadzieję, że te płytki dziś dojadą i że nie będą to jakieś masakryczne odpady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.08.2012 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 A z fachowcem... miałam wrażenie, że jest z polecenia i sprawdził się u kogoś (u Spirei? - nie jestem pewna), a tu takie zonki . Z takim to trochę strach kontynuować współpracę Co do kreseczek lakierem, to byłabym spokojna - w końcu Twój Mąż ma talent . okazało się, że z zamontowaniem przycisku do spłuczki to ja się pomyliłam, a w pozostałych kwestiach to pan nawet nie dyskutował (co przyjęłam z ulgą, bo jakoś tak byłam uprzedzona, że będzie się awanturował). już kupiłam dekor na wannę, a stary został odkuty. w dolnej łazience poszłam na kompromis przy półeczce - damy szersze listwy (takie niby dekoracyjne z alu czy stali), które mają zakryć nierówne docięcia. 4 krzywo przycięte płytki, w tym 3 dekory, kazałam skuć. ich koszt pokryje wykonawca. ma mi je wymierzyć i skoro nie jest w stanie lepiej przyciąć, to zawiozę je do cięcia maszynowego. ale... szafka z lustrem będzie osadzona niesymetrycznie, bo walnął się w obliczeniach, i teraz żeby to poprawić, to trzeba by skuwać całą gotową ścianę, a najlepiej jeszcze zdemontować przedściankę z kg i przerobić odpływ wc o 1,5 cm w bok! spasowałam. to są te kompromiski, jak to mówi Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.08.2012 04:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 a ja w tym sklepie nie umiem kupować - Panowie z obslugi nigdy nawet nie wspomnieli o jakiś rabacie:eek:. tam wcześniej była zawsze baaardzo przygnębiająca atmosfera i w ogóle. a ostatnio personel przeszedł jakąś przemianę (premia była?) i wszyscy są niezmiernie mili, pomocni i w ogóle i w szczególe.ja powiedziałam, że chcę szare kafle do 80 zł/m2, to mnie jeden pan oprowadził po całym sklepie pokazując asortyment w cenach do ok 110 zł, bo z nich mogą zejść tak na cenie przy tych 12 m, ktore chcę kupić na górną antresolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.08.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 my z takimi przebarwieniami mamy Signum w łazience i wiatrołapie (z resztek, bo mi się źle policzyło ), ale do części dziennej chciałam "monolit" mam nadzieję, że te płytki dziś dojadą i że nie będą to jakieś masakryczne odpady. jak to mówi mój kafelkarz - trudno z takich płytek zrobic coś ladnego przy małej fudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts