olgusieniunieczka 03.09.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Tataraczku ślicznie jest, ciepło jest, do przeprowadzki tuż tuż- czego chcieć więcej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.09.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Wojtek - żaden wykonawca, który mi przysłał wycenę, nie został bez odpowiedzi. W "najgorszych" przypadkach pisałam, że dziękuję za ofertę i dam znać, jeśli zdecyduję się zniej skorzystać. w "najlepszych" od razu informowałam, czy wóz, czy przewóz. więc nie wiem, po co ta uwaga. chyba że tak wtrącasz konwersacyjnie cóż, moi wykończeniowcy twierdzą inaczej - jestes jedną z kilku osób z FM, którzy nie dali Im żadnej odpowiedzi. a którzy to wykończeniowcy to pewnie kojarzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.09.2012 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 A to jestem bardzo zdziwiona, bo odpisałam do Pana Huberta 2 marca o godz. 19:37 , cytuję: "Panie Hubercie, niestety pogoda nam psuje szyki i tynki już przesuwam po raz kolejny - w następnym tygodniu zaczynają się nocne przymrozki, przez ktore nie zaczniemy tynków wcześniej niż po 20 marca, więc obawiam się, że nasz plan, żeby w końcu kwietnia zacząć wykończeniówkę jest już nierealny. Dlatego nie będę Panom blokowała terminu. Najwyżej odezwę się, jak będę wiedziała, kiedy faktycznie można by zacząć u nas prace wykończoniowe i jeśli wtedy będą Panowie wolni, to się umówimy." Mam kopię w wysłanych, więc albo pan Hubert nie odebrał poczty, albo o niej zapomniał, albo wyraziłam się nieprecyzyjnie - aczkolwiek nie mam takiego wrażenia, chyba że faktycznie czekał, że się odezwę w maju/czerwcu? Ale to już wiedziałam z fm, że są zajęci, więc bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.09.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 cóż, widać Panowie nie czytają poczty:(. - zwracam szacun i przepraszam za swoje wstawki. plus taki, ze sytuacja się wyjasniła:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.09.2012 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 szacun i przeprosiny przyjęte może przekaż Panom, że odpowiedź była, bo co mają o mnie źle myśleć? niech do spamu zajrzą albo co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.09.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 jasne, ze to tak zrobię - ale nie mailowo tylko face to face w przyszlym tygodniu.ciekawe jak to jest w innych przypadkach - ponoc ktoś z naszej grupy na FM, co się buduje na Maslicach:( wymeczyl ich z bardzo dokladnym kosztorysem wykonawczo-materiałowo-cenowym i jak dostał to sie zapadł sie pod ziemię - 0 reakcji na telefony, sms-y i maile.ale kto to , to nie wnikalem - moze tez nie odczytali poczty mailowej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.09.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Super To już naprawdę macie blisko Co do paneli, to coś mi się kojarzy stawka 16zł/m2, ale głowy nie dam. Na pewno nie było więcej niż 20 zł. Koszt listew osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.09.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 jak byś potrzebowała to mam namiary na sprawdzonego układacza paneli stawki około 16zł/mkw miał układać u nas ale ostatecznie układaliśmy sami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2012 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 mnie wykończeniowiec powiedział 18/m2, muszę policzyć, ile bym zaoszczędziła, bo może część też położymy sami, a już tak strasznie nie chcę, żeby mi się ktoś "obcy" po domu kręcił ale dzięki Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.09.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Tataraczku, czasami montaż jest w cenie paneli. My słyszeliśmy stawki od 12-23zł/m2!!! oczywiście listwy osobno ok 7zł/mb.Na górze korzystaliśmy z układania gratis i panowie poprostu wpadli, ułożyli i wypadli. Na dole układała firma polecona przez sklep z podłogą, Sprawdzili poziom i okazało się, że nasza równa wylewka wcale nie jest taka równa. trzeba było wyrównywać masą samopoziomującą. Dopytałam męża druga ekipa też niby gratis, ale płaciliśmy za poprawki wylewek.A jakie panele układasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.09.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Tataraczku, czasami montaż jest w cenie paneli. My słyszeliśmy stawki od 12-23zł/m2!!! oczywiście listwy osobno ok 7zł/mb. Na górze korzystaliśmy z układania gratis i panowie poprostu wpadli, ułożyli i wypadli. Na dole układała firma polecona przez sklep z podłogą, Sprawdzili poziom i okazało się, że nasza równa wylewka wcale nie jest taka równa. trzeba było wyrównywać masą samopoziomującą. Dopytałam męża druga ekipa też niby gratis, ale płaciliśmy za poprawki wylewek. A jakie panele układasz? a po ile płaciłas za m2 tych paneli? bo jesli ukladanie gratis, to panele nie mogly być po 25ł/m2. i rzecz najwazniejsza - jaki podkład był dawany pod panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.09.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 mnie wykończeniowiec powiedział 18/m2, muszę policzyć, ile bym zaoszczędziła, bo może część też położymy sami, a już tak strasznie nie chcę, żeby mi się ktoś "obcy" po domu kręcił ale dzięki Kasia zamiast brać kogoś do paneli to zainwestuj w dobry podklad pod panele, by nie odczuwac 'głuchego stukania" jak sie po nich chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.09.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 a po ile płaciłas za m2 tych paneli? bo jesli ukladanie gratis, to panele nie mogly być po 25ł/m2. i rzecz najwazniejsza - jaki podkład był dawany pod panele? Płaciłam za QS Perspective Wide 4str V fuga 99zł/m2 z układaniem, plus podkład Witexu na podłogówkę acustic coś tam za 20zł/m2. Jest super i stukanie faktycznie duzo mniej słyszalne niz na panelach za 35zł, które są na górze. Do nich też układanie było gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.09.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 a jakie echo się zrobiło w tym naszym hangarze po ułożeniu paneli mam nadzieję że jak będą meble i drzwi to TO minie;) Tataraczku też tak mam że co raz mniej lubię "obcych'' ale elektryk to prawie swój a jakoś od lipca mimo wielu wtorków co to wstepnie był umówiony nie dotarł kiedy ma być u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.09.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 To fakt, u nas jakoś też się echo pojawiło, a perspektywy na meble coraz mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Olga, nie wiem jeszcze do końca jakie panele. Ostatnio rozmawialiśmy z gościem w KOmforcie i doszliśmy do wniosku, że nic wypasionego, bo tak 1) pokój dziecka - co mam się denerwować, jak je poniszczy? i tak się trzeba nastawić, że jak przestanie jeździć konikiem, to będą do wymiany 2) pracownia A - co on się ma denerwować, że mu terpentyna pociekła na wypasione panele itp.? 3) nasza sypialnia - ruch znikomy, sfera totalnie prywatna, co się będziemy napinać na jakieś luksusy? 4) garderoba - j.w. 5) mój gabinet na parterze - tu myślimy coś bardziej reprezentacyjnego, bo i ruch może być większy i jakoś to bardziej przynależy do sfery "publicznej" A. wypatrzył takie panele marki Egger - Modrzew Piasek za 39,99/m2. I może to byśmy wzięli do pom. 1- 4. a do 5) - QS Jesion bielony z kolekcji Creo - w komforcie po 64,99/m2. Brutto. do takich raczej nie dają montażu gratis Wojtek - jeśli chodzi o podkład to mam wyśrubowane oczekiwania. będzie witex Sound Protect Eco Plus. Kaśka - a w sumie to muszę do niego zadzwonić, bo osprzęt mam, tylko mi paru ramek brakuje. No i kasę mam na montaż! bo mi bank ostatnią transzę wypłacił!! Tylko jak sobie wyobrażę minę wykończeniowca, że mu ktoś w paradę wchodzi, to słabnę dobrze, że mój stolarz asertywny i nie dał się wystraszyć, jak dziś przyjechał stopnie zabiegowe przymierzać chyba odwzajemnia moją sympatię, bo obiecał, że z montażem całości uwinie się do 2 tygodni. Już postawiłam ślusarza w stan gotowości, żeby zaraz potem wkraczał z barierkami Edytowane 5 Września 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2012 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 To fakt, u nas jakoś też się echo pojawiło, a perspektywy na meble coraz mniejsze nawet mi nie mów może Babcia coś chociaż wnukowi zasponsoruje... łóżko jakieś czy cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.09.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 nawet mi nie mów może Babcia coś chociaż wnukowi zasponsoruje... łóżko jakieś czy cóś może... jak nie to starsza przez rok śpi na dmuchanym materacu;) a w sprawie elektryki to zacznij dzwonić już może za miesiąc uda Ci się umówić i może przyjedzie ja już jestem mocno zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.09.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Tatarak,ja się na nazwach podkladów ie znam, ale ostatnio bylem w pewnym skladzie z podlogami na Karmelkowej,gdzie na podlodze sa lozone różne rodzaje paneli na róznych podkladach i ten najcichszy, nie robiacy róznicy w odgłosie miedzy drewnem a panelem, na jakimś filcu kosztował 37zl - tylko nie wiem czy mb czy m2.cena, w zaleznosci od ilości pewnie do jakiejś negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.09.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 może... jak nie to starsza przez rok śpi na dmuchanym materacu;) a w sprawie elektryki to zacznij dzwonić już może za miesiąc uda Ci się umówić i może przyjedzie ja już jestem mocno zła same problemy z elektrykami:( - o swoim nawet nie chce mysleć, a muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts