Tatarak 05.09.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 może... jak nie to starsza przez rok śpi na dmuchanym materacu;) a w sprawie elektryki to zacznij dzwonić już może za miesiąc uda Ci się umówić i może przyjedzie ja już jestem mocno zła no nie gadaj, ja się właśnie na poniedziałek umówiłam mówisz, że mnie wystawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Tatarak, ja się na nazwach podkladów ie znam, ale ostatnio bylem w pewnym skladzie z podlogami na Karmelkowej,gdzie na podlodze sa lozone różne rodzaje paneli na róznych podkladach i ten najcichszy, nie robiacy róznicy w odgłosie miedzy drewnem a panelem, na jakimś filcu kosztował 37zl - tylko nie wiem czy mb czy m2. cena, w zaleznosci od ilości pewnie do jakiejś negocjacji to chyba byłam w tym składzie ten "nasz" ok 22/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.09.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Tataraczku ja mam Eggera Modrzew piaskowy!!! Jest śliczny, bardzo jasny i śliczny. Nawet się przez moment zastanawialismy czy nie polecieć na całości. Kupowałam na allegro za 29zł/m2 plus ułożenie gratis. Z tym ułożeniem było trochę komplikacji, bo to była niby cena za panele przy układaniu ich listew, ale ja w mailu od razu pisałam, że chcę z mdfu, a oni nie mieli. Pan trochę marudził,że jak bez listew to panele droższe o 5zł (ukł. nadal gratis) ale jak już przyjechał do mnie ze Slaska, to panele położył . W Komforcie był po 35 zł.. Wyszłam dokładnie z takiego samego założenia jak ty, dlatego na dole tylko jest QS plus wypaśny podkład. Ten sam, o którym piszesz. Edytowane 5 Września 2012 przez olgusieniunieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 no i tak mi mów!! a pamiętasz nazwę użytkownika z Allegro? ja tego mam paredziesiąt m2, to może by się Panu opłacało i mnie taką usługę zaproponować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.09.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Mam maila- pan Tomasz. DREWNO ; Ale chyba zarobiony bo odpisuje po 3-5 dniach.Jakoś nie mogę go znaleźć na allegro... Może i QS znajdzieś gdzieś z montażem. U mnie było 68 m2 eggera i 64 QS.Twoja cena za QS to katalogowa czy już jakaś po negocjacji. Nasz QS w katalogu 119zł, a płaciliśmy jak już mówiłam 99zł z montażem brutto z 8%Vat plus podkład Witexa za 19 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Dzięki, majlnę do niego, a telefon gdzieś masz może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.09.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) pan elektryk ma być jutro to już 3 podejście......w końcu się dodzwoniłam........bo bywa ze nie odbiera poszukuję listew przypodłogowych z barlinka orzech w LM są po 30 zł za 2 mb to rozbój w biały dzień Edytowane 5 Września 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 mnie jakiś czas temu ostrzegał, że pracują w strasznej dziurze bez zasięgu i żeby dzwonić po 19:00, bo wtedy już jest w stanie odebrać tel. może to dlatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 07.09.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) Kurcze Tatatara, u Ciebie jakiś szał!! Człowiek na 2 tygodnie wyjedzie i domów innych forumowiczów nie rozpoznaje Ty chyba w jakimś kołowrotku jesteś? Gratuluję postępów, jest pięknie, w zasadzie można już centymetr odcinać do wprowadzki :jupi: Edit: Co mi za Tatatara wyszło???? Edytowane 7 Września 2012 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 szafkę Roca... , jak dobrze pamietam widzialem w Sanpolu na Bielanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Kaśka - i jak dotarł p. Mietek? bo mnie potwierdził, że będzie w pn. Moorela - kołowrotek to jest dobre określenie. jestem półżywa ze zmęczenia, ale mam wrażenie, że widać koniec Wojtek - sanpol... w którym to jest miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 miedzy salonem Volvo a Nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 dziękuję bardzo, muszę podjechać oglądnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 proszę bardzo, jutro otwarte do 14.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.09.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 trzymam kciuki, żebyś (-cie) wszystko sprawnie dociągnęli do końca.Fajnie, że masz Pana Józka. U nas koparka rozgarnęła górę humusu i teraz przydałoby się to zaorać. Muszę więc szukać jakiegoś uprzejmego rolnika. Daj znać, co po spotkaniu z brukarzem. Ja miałam wizytę drugiego - tego polecanego przez Frankai. Wyceny jeszcze nie mam, ale z orientacyjnie rzuconych stawek na pewno wyjdzie taniej niż ten pierwszy. Mam jednak wątpliwości co do podbudowy. Ten pierwszy mówił, że przy prosto układanej kostce trzeba dać mocniejszą podbudowę, żeby nie potworzyły się koleiny. Wycenił nam więc kliniec (1770 zł!) z mączką i 8 cm kostkę. Pan Zenek mówi, że sposób ułożenia nie ma znaczenia, na taki podjazd jak nasz to wystarczy kostka 6 i podbudowa z piasku z cementem. Cen jeszcze nie mam, ale podejrzewam, że wyjdzie taniej. Forgetit na grupie napisał mi, że można i tak i tak robić. Jesli więc masz jutro to spotkanie to podpytaj proszę, jaka jest różnica i kiedy wystarczy piasek a kiedy trzeba dać tłuczeń. A skąd masz w ogóle brukarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.09.2012 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Wypytam i dam znać. Brukarza mam lokalnego - to jest dość prężna firm ze sporym parkiem maszynowym i niestety ceny miewają zabójcze (robili mi wykop minikoparką pod kabel energ, to wiem ), ale robią profesjonalnie. nastawiam się, że raczej mnie nie będzie stać, ale przynajmniej się dowiem, jak to ma być zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 sprawdź jeszcze tutaj www.gartenarchitektur.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.09.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Wojgoc, masz ich jakoś sprawdzonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 10.09.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Witam. Mam do ciebie pytanie. Powiedz mu czy ogniomur na garażu ocieplałaś z dwóch stron czy tylko od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.09.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Jaremy - z dwóch stron, ale od zewn - tak jak całą elewację 20 cm, a od środka poszło tylko 5 cm styro, bo inaczej wyszłyby kuriozalne obróbki (w sensie bardzo bardzo szerokie blachy od góry). Od góry też powinno być ocieplone solidniej, ale wszedł nam już tylko jakiś cienki styro i płyta osb pod obróbkami (która podobno też ma niezłe parametry izolacyjne, bo to w końcu drewno). mam świadomość, że w porównaniu do reszty elewacji, w tym miejscu może być mostek termiczny,, ale ten ogniomur był niestety robiony trochę na wariata i takie są konsekwencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts