Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ano właśnie jednym z moich typów tez jest LB 376 (górna łazienka), użytkownicy z FM narzekają, na to wolne opadanie, że niby jest szybkie ;) ale w sumie mi na tym średnio zależy. Sydneya nie znam, idą rzucić okiem do nich na stronę, ale zastanawiam się też nad (do dolnej łazienki) Sevillą.

Jeszcze w temacie gresów, nie mogę znaleźć w sieci Twojej Althei kuchennej - tak to się pisze??

ceramika Pilch Jasienica - Althea White.

jak to z moimi kafelkami - na zdjęciach w sieci nie widać ich urody (jedno mam w dzienniku). my też robiliśmy im fotki już na ścianie i też nie ma efektu. za to na żywo - miodzio! w każdym razie ja jestem zadowolona. a mój A. podsumował, że każde kafle, które wybieram są strzałem w dziesiątkę :) od ceramika do nie lada komplement :D że się tak pochwalę nieskromnie.

Tataraku witam się u Ciebie i piszę z prośbą :)

jestem na etapie wyboru płytek na podłogi w salonie i kuchni oczywiście w jedynym słusznym kolorze szarym ;)

Zrób proszę więcej zdjęć berniny bo jestem nią zainteresowana - czy możesz ją polecić w 2 gat. ?? Ile więcej zamawiałaś na swoją powierzchnię ? Ja potrzebuję ok 100m2 więc spory kawałek. Na jaki klej kleiłaś je na podłogówkę ??

z góry dziękuję bardzo :)

P.S.

Podglądam od początku i kibicuję - zaczęliscie budowej wcześniej niż ja i już niedługo będziecie mieszkać - super :) gratuluję :)

Witaj, Odotko :)

Fotki Berniny postaram się zrobić jutro i przez weekend wkleję. Nasze są rektyfikowane i mam wrażenie, że naprawdę trafiliśmy dobrą partię, bo z 70m2 wykończeniowiec odrzucił chyba 2-3 sztuki. Poza tym płytki udało nam się sensownie rozmierzyć, więc prawie nie było odpadu, więc zapas wystarczył taki jak przy normalnym zamawianiu płytek - zależnie od ułożenia bierze się chyba 10 lub 20% więcej. Klejone są na P9 z Mapei.

Julianno - mnie ten komplement był szczególnie potrzebny, bo ostatnio jakoś nie mam wiary w trafność swoich pomysłów :(

właśnie się okazało, że Affrony 65x65, które rozwiązały problem szerokości antresoli w najdłuższym miejscu, przysparzają nam trudności przy wszystkich drzwiach i w ogóle to zła jestem na siebie, że nie wzięłam drugiej partii Berniny na górę -byłoby wtedy dużo odpadu i problemy z docinaniem niemal te same, ale byłabym pewniejsza efektu ostatecznego... ech, niech mi ten podły nastrój minie, bo nie ręczę za siebie:bash:

ceramika Pilch Jasienica - Althea White.

jak to z moimi kafelkami - na zdjęciach w sieci nie widać ich urody (jedno mam w dzienniku). my też robiliśmy im fotki już na ścianie i też nie ma efektu. za to na żywo - miodzio! w każdym razie ja jestem zadowolona. a mój A. podsumował, że każde kafle, które wybieram są strzałem w dziesiątkę :) od ceramika do nie lada komplement :D że się tak pochwalę nieskromnie.

a jak Pilch się sprawdził w ukłądaniu? bo mam go miec u siebie jednej z lazienek, seria Alaska.

wykończeniowiec nie narzekał, co chyba jest u niego najwyższą formą komplementu ;) płytki łapaly oczywiście łuk (co jest nieuniknione przy tej długości - 90 cm!), ale wszystkie jednakowo, więc nie było problemu. a na plus nas zaskoczyło, jak przyjechały zapakowane - każda paczka oprócz tektury wyłożona styropianowymi profilami na obrzeżach i poszczególne płytki oddzielone od siebie bibułką - normalnie wersal ;)

Fajne, prawda.

A teraz..........

Hear, Hear! :wiggle:

Ogłaszam, że blog mojej Kaśki został właśnie upubliczniony. Zapraszam do A PLACE to START

http://place-to-start.blogspot.com/

Please... pisz komentarze :)