czuszka 19.09.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 eee, mój kot się załatwia do kuwety, a stan zdrowia innych egzemplarzy oceniam po rozmowie z nimi dobra komunikacja to podstawa sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.09.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Moorela a konkretnie jaki masz model tego materaca Madeleine a co masz za materac ja swój 160x200 tez obracam to hardcore jakiś siedmiostrefowy, wysoki na 22? 25cm? jest masakrycznie ciężki i niewygodny do przekładania. Kupiłam w Agata Meble (chyba). Fajne, że ma ściągany pokrowiec do prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.09.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ja w sprawie półeczek w wc. Nie wiem, jak to wyjaśnić, ale obie muszle mają wyprofilowany spadek w części okołopółeczkowej - jednak Victoria Roca ma ten spadek dużo bardziej spadkowy... no nie wiem, może sobie przyjedziecie obejrzeć te muszle? będzie najprościej acha, dziś nasz Pirat przeprowadził test praktyczny i półeczka niby jest, ale spadek na niej sprawił, że nic się tam nie zatrzymało - że tak oględnie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 19.09.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 a jakie masz modele? kazdy chyba z nich jest inny w środku? moze któryś znajdę ze spadkiem jak Victoria? eh, pozostaje mi żyć nadzieją albo zamontować tą cholerną V. przynajmniej w jednej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.09.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ja w sprawie półeczek w wc. Nie wiem, jak to wyjaśnić, ale obie muszle mają wyprofilowany spadek w części okołopółeczkowej - jednak Victoria Roca ma ten spadek dużo bardziej spadkowy... no nie wiem, może sobie przyjedziecie obejrzeć te muszle? będzie najprościej acha, dziś nasz Pirat przeprowadził test praktyczny i półeczka niby jest, ale spadek na niej sprawił, że nic się tam nie zatrzymało - że tak oględnie powiem Własnie miałam pisać, żebyście jakiś test przeprowadzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.09.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Czuszka - gdzieś tu pisałam ostatnio... chyba 376 i sydney? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.09.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Kaśka, nie wiem co to za model, chwilowo nie mogę zobaczyć, bo materac został wyeksmitowany za szafę, a my śpimy na narożniku - jest bosko Dziewczyny dostały swój pokój i generalnie robi nam się w domu szuflandia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 20.09.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 tak - silikony na wannie tez mam dobrane zgodnie z fantazją p. Michała, który je tam wcisnął pod moją nieobecność i, oczywiście, powiedział: "zawsze tak robię" - czy ja wyglądam na "zawsze"? muszę popracować nad wizerunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.09.2012 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 a ja mam silikony już poprawione. ale jeszcze muszę sprawdzić, czy aby na dobre im to wyszło no i mam -tara rara rara rara - podbudowę pod podjazd, więc jakby na przykład miało lać czy coś, to już nie wpadnę za progiem w kałużysko, tylko sobie przejdę po ubitym hmmm klińcu(?) suchą nóżką do autka . a autkiem mogę nawet wjechać do garażu! to znaczy mogłabym, gdyby w nim było miejsce, bo chwilowo zamiast miejsca jest jeden wielki magazyn resztek materiałowych panele nam się przesunęły na przyszły wtorek lub czwartek, bo jesion z QS jest na zamówienie. jest go tylko 13 m2, ale uparłam się nie rozdzielać zamówienia/układania, bo bym się pewnie potem tych podłóg doczekała w grudniu acha, skorzystałam z namiaru Oglasieniunieczki i będę mieć panele z folią i położeniem w takiej cenie, w jakiej w Belpolu są same panele. podkład sobie kupiłam sama, bo pan Tomasz nie mógł go dostać, ale ustaliłam z nim, że go położy. Podkład to jednak Witex Sound Protect Eco Plus. ludzie, jakie to jest ciężkie!? jak mi kobietka powiedziała, że mi pomoże zapakować do auta, bo to ciężkie, to myślałam, że tak wiotko wyglądam, ale nie... rulonik zawierający 7 m2 podkładu waży chyba tyle co adekwatna objętościowo ilość cegieł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.09.2012 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Mam pytanie odnośnie progu. Drzwi zewn. otwierają się nam na zewnątrz. Próg to jest taka metalowa listwa. Montażyści zostawili pod nią miejsce na kafel podłogowy. I teraz tak - załóżmy, że ten próg ma 5 cm (nie mierzyłam, na oko mówię). Kafelkując wiatrołap, wykończeniowiec podsunął kafel na głębokość ok. 2,5 cm od strony domu. A od strony zewnętrznej nadal ten próg wisi w powietrzu i boję się, że w końcu ktoś na nim stanie i go złamie. Jak to powinno być wykończone? Kazać wykończeniowcowi dociąć paski z kafli i podkleić od strony zewn? Czy jakiś silikon tam wcisnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.09.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Tatarak ja mam z drzwiami zewnętrznymi identycznie,Ty masz hormanna drzwi?ja tam będę wykańczała jak schody będę robiła,teraz tam jest styrodur i podtrzymuje próg,potem też dam styrodur i wypełnie pianką potem dam taką taśmę jak w prysznicu bez brodzika.U mnie na zewnątrz to 3 cm szpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.09.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Tatarak - znaczy masz próg wiszący w powietrzu?No to się montażyści od drzwi nie popisali (podstawowy fakap przy montażu drzwi, okien itp - podobny efekt daje punktowe podpieranie na cegłach itp)My pod nasz próg w czasie montażu włożyliśmy Isomur, potem całość została opiankowana (kafel od strony domu nie wchodzi pod próg).Zresztą o ile pamiętam nie powinien wchodzić, bo wtedy się robi mostek termiczny (z ościeżnicą drzwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.09.2012 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Barbara, mam drzwi Weissner. Salik - próg jest do połowy szerokości oparty na płytkach podłogowych wiatrołapu, a w drugiej połowie szerokości jest pod nim szpara właśnie na grubość kafla z klejem. to co tam zrobić teraz? podpiankować delikatnie tę zewnętrzną stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.09.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Szerokość szerokością, ale co masz pod tym kaflem od strony domu? Wylewkę? Nic? Coś? I co masz w tym miejscu gdzie nie ma kafla od strony schodów? I jaką głębokość mają te obydwa cosie, bo to jest ważniejsze od tego jak co szeroko wchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.09.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 pod kaflem od strony domu mam wylewkę i styro. tak jak na całej podłodze, drzwi mam osadzone tak, że licują z murem z pustaka (jak okna), więc pod progiem od strony zewn mam to samo, tylko nie ma tego kafla - więc jest szpara. nie wiem, o co cho z głębokością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.09.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 rysunek poglądowy: brązowe to mur, niebieskie to styro na elewacji, czarny prostokąt do próg w otworze drzwiowym, szare kreski to krawędzie płytek na podłodze, które częściowo wchodzą pod próg. tam, gdzie nie wchodzą, jest szpara (zaznaczona na żółto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.09.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jutro przyjeżdża geodeta na obmiar! podoba mi się jego tempo.wysłałam zapytanie do kominiarczyka o wycenę odbioru w naszym domu bez kominów. i pytanie do Asolta w sprawie danych potrzebnych do certyfikatu. oraz prośbę do p. Mariusza o podesłanie ekipy do wyregulowania okien i bramy - bo wspominał, że warto to zrobić przed przeprowadzką. czyli... teraz! zakładając, że w przyszłym tygodniu będą panele i barierki, a w połowie października drzwi wewnętrzne, to możemy już spokojnie planować przeprowadzkę. o ja cię! acha, wymówiłam umowę na internet. muszę się bezwzględnie rozejrzeć za nowym dostawcą do nowego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.09.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Tatarak - jaka jest wysokość tej pustki pod progiem? (nazwana przeze mnie wcześniej głębokością Czyli tam od strony domu próg się opiera na wylewce i kaflu? Ten próg ma jakąś przegrodę termiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.09.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 szpara jest wysoka na grubość kafla i kleju, czyli ok 1,5 cm. od strony wewnętrznej bezpośrednio pod progiem jest kafel przyklejony do wylewki na styropianie. z tą przegrodą termiczną progu, to mnie zabiłeś... o ile pamiętam, to jest to po prostu hm wyprofilowany pasek blachy? chyba go w takim razie trzeba delikatnie podpiankować pianką niskorozprężną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.09.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Ok, a ościeżnica jest gdzie w stosunku do tego progu?To znaczy jak bardzo niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts