Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

R&K - mówisz o progu? to by musiał być taki listek na 1.5 cm, będzie wystarczająco twardy żeby podeprzeć próg tak, aby stanie na nim go nie złamało?

nie bardzo widać jak TY tam masz ... ale przeciez próg jest gruby i sam styropian nie bedzie wisial w powietrzu tylko na czyms lezał - XPS jest najtwardszym styropianem - 2 kawałki takie duże 1x0,5m przez cała budowe walały mi się , to tu to tam ... słuzyły jako podkładka, podwyższenie ... i przetrwały ....

Julianno - bardzo się cieszę, że Ci się podobają efekty moich wnętrzarskich wysiłków :) sama dopiero się z nimi oswajam, ale powoli dochodzę do wniosku, że dobrze wyszło :D

Spirea - również dziekuję za komplementy :) i masz rację ze schodami- jeszcze dojdą barierki, więc ta mapa tam już zupełnie byłaby nie na miejscu, może ją sobie w gabinecie wrzucę?

ja mam rejon energ. w Środzie Śląskiej - p. Mietek powiedział, żeby tylko odebrać zieloną kartę i absolutnie nie podpisywać teraz umowy na taryfę domową - dopiero po odbiorze ze starostwa, do którego ma wystarczyć owa karta i kwity od niego.

U mnie w gminie umowę o wywóz śmieci się podpisuje z gminą i do gminy płaci - stawka jest ustalana wg liczby osób zameldowanych, czyli teraz nie mogę tej umowy podpisać... może starostwo to wie? zadzwonię i dopytam.

Dzięki za podpowiedź w sprawie paneli - i powtarzanie docięć i szerkość listwy - nie przyszłoby by mi do głowy, żeby tego dopilnować:)

Rasia - lejesz miód na moje serce :) jeśli panele i barierki dopiszą w tym tygodniu, to przeprowadzka jeszcze w pierwszej połowie października!!

Salik - to już chyba mniej więcej rozumiem, co z onym progiem :)

w sprawie kafli zewn. Ci nie pomogę, bo u nas za progiem będzie od razu podest stanowiący całość z chodnikiem/podjazem. czy nie będzie żadnych kafli, ale od razu płyty chodnikowe czy jakaś kostka - na co sie tam w końcu zdecydujemy.

pędzę faktycznie i trochę się to na moim biednym organizmie odbija, ale zaparłam się, że już nie będziemy kupować węgla w starym domu, a bez ogrzewana robi się nieprzyjmnie :( dziś się ugięłam i wzięliśmy 25-kg worek na kilka najbliższych wieczorów, a potem to już zamierzam sie grzać moją podłogóweczką :)

btw, a Wy na kiedy macie zaplanowaną przeprowadzkę?

na pocieszenie, nawet jeśli Was wyprzedzę, to Wy macie nową kuchnie, a u nas bryndza w tym temacie, więc wiesz - nie ma sensu się licytować terminami :)

R&K - czyli ten XPS chyba będzie rzeczywiście najsensowniejszym rozwiązaniem. pewnie go nigdzie nie dostanę na sztuki, tylko będę musiała kupić całą paczkę.... no nic, czego się nie robi dla dobra progu ;)

Kaśka - to ja sobie LM odwiedzę przy okazji lub Casto, byle nie chodziło o praktikera, bo daleko mam.

Barbara - aa jak w każdym to super :)

Wojgoc - niestety, Czesiek jest nieskomunikowany ze światem, tzn nie ma tel. trzeba go łapać po wsi, jak się go zauważy, albo mediować przez Józka, ale to też nie jest łatwe... ja go właśnie usiłuję, tego Józka, od 2 tygodni ugadać na oranie i jak potrafię być przekonująca, to Józek ma swój rytm i tempo i nie da się go poganiać :(

Wojgoc - niestety, Czesiek jest nieskomunikowany ze światem, tzn nie ma tel. trzeba go łapać po wsi, jak się go zauważy, albo mediować przez Józka, ale to też nie jest łatwe... ja go właśnie usiłuję, tego Józka, od 2 tygodni ugadać na oranie i jak potrafię być przekonująca, to Józek ma swój rytm i tempo i nie da się go poganiać :(

to jeszcze tacy ludzie zyją ?????:yes: jak Im zazdroszczę:D