Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaśka - ja szukałam podkładu, który ma najlepsze parametry, jeśli chodzi o wyciszanie i przewodzenie ciepła. z tych najlepszych wybrałam taki, ktory miał najlepszą cenę. podkład QS, który parametry ma mniej więcje takie same (chyba nawet nieco gorsze), zaproponowano mi po ponad 40 zł/m2, a za witexa zapłaciłam niecałe 1800 za 77m2.

Wojgoc - u nich

Salik - ale kto tego żąda? starostwo czy kominiarz? bo jak kominiarz, to poszukaj innego.

DZiewczyny i chłopaki - w weekend przystępujemy do pakowania... jakieś cenne rady i wskazówki?

na razie plan mam taki, żeby wszystkie worki/pudła opisywać kodem: co/ skąd zawiera, gdzie ma zostać zaniesione w nowym domu. typu: "ręczniki - pralnia" czy też "zimowe ubrania W. / garderoba", "segregatory z dolnych półek/pracownia".

jak przewozic telewizor? może lepiej potem osobno osobowym? tak jak komputer?

Opisywać i to bardzo konkretnie bo od szukania można zwariować ( moja starsza ma takie hasło jak ktoś czegoś szuka: jak mama nie wie gdzie to jest to tego nie ma)

Mozesz tez numerowac kartony i mieć listę co pod konkretnym nr jest bo panowie od przeprowadzki czytają opisy i jak przez chwile nie mogłam namierzyc kartonu z bielizna to myślałam gorączkowo ze trafił nam się tragarz fetyszysta czy co:lol2:

Lista i opisy. Najlepiej przy każdym numerku/kartonie/worku miejsce z którego zostały spakowane i docelowe miejsce wypakowania/przeznaczenia. Ja miałam bardzo szczegółowo i bardzo się przydało np: komoda w holu, dolna szuflada -> gabinet.

5...

Wojtuś, po wnętrzarskiej rewolucji to A. nie będzie chciał się już stąd wyprowadzić:lol2: Już ja go znam. Chyba, że dom by budował:rolleyes:

Edit: Podoba mu się bardzo Twoja nowa łazienka, zwłaszcza tam przy wannie ta" fala":yes::D

Edytowane przez Magda 34

jaka z tego konkluzja? - wnętrzarską rewolucje trzeba zrobić w innym miejscu:welcome:

co do lazienki - rozumiem, ze na rysunkach A. nie bardzo to widział:confused:

nam tez się podoba

Tak, tylko skąd brać na to kasę?:confused:

A na rysunkach widział, ale co innego na zdjęciach:D

Tatarak, czytałaś, co pisałam o zielonej karcie z energetyki? Sprawdź, czy to Ci wystarczy do odbioru. U mnie nie wystarcza.

Co do pakowania, potwierdzam, to co inni napisali wyżej. Plus - wszystko, co niepotrzebne wyrzuć/oddaj już teraz. Zajmie Ci to więcej czasu, ale będzie mniej do przewiezienia/rozpakowania. U nas nie było dużo do przewiezienia. Jak masz więcej, to możesz zrobić tak jak u nas w pracy:

- zrób plan parteru i poddasza, ponumeruj pomieszczenia (ewentualnie nazwij), każdy karton opatrz numerem/nazwą docelowego pomieszczenia. Plan z numerami/nazwami wręcz Panom jak przyjadą. Dzięki temu nie będziesz musiała biegać podomu i pokazywac, gdzie co dać ;)

No i powodzenia :) Tempo masz niesamowite w tych ostatnich dniach :)

Trzymam kciuki za sprawną przeprowadzkę :)

Ja opisuję zawsze kartony, worki i meble - typu: sypialnia, kuchnia, salon.

Plus opisy, jeśli konieczne (książki/ ostrożnie szkło/ zabawki).

Listy z numeracją to dla mnie sztuka dla sztuki - dłużej trwa zrobienie + potem rozładunek, jak się patrzy na listy, niż proste opisy, które załatwiają sprawę. No chyba, że ktoś planuje przez dłuższy czas trzymać rzeczy w kartonach.