Tatarak 27.09.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Kaśka, był u mnie "kominiarczyk" faktycznie, najlepszy namiar, a mam porównanie bo zajrzał dziś do mnie inny kominiarz w drodze do sąsiada i wymyślał jakieś protokoły do odbioru WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.09.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 O odbiorach WM nie wiem nic i nie chce wiedzieć czy papiery do odbioru muszą aż tyle kosztować..... Co to za podklad pod panele na ogrzewanie podłogowe? Z witexa tak? Ale który i gdzie można go zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.09.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 witex soundprotect eco plus do podeptania w glazureksie na karmelkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.09.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Może w sobotę udam się na wizje organoleptyczna:) czemu ten podklad a nie inny najlepszy? Ekonomiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.09.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 witex soundprotect eco plus do podeptania w glazureksie na karmelkowej kupowałaś u nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.09.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 My musimy do odbioru budynku mieć protokół pomiarowy wentylacji mechanicznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.09.2012 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Kaśka - ja szukałam podkładu, który ma najlepsze parametry, jeśli chodzi o wyciszanie i przewodzenie ciepła. z tych najlepszych wybrałam taki, ktory miał najlepszą cenę. podkład QS, który parametry ma mniej więcje takie same (chyba nawet nieco gorsze), zaproponowano mi po ponad 40 zł/m2, a za witexa zapłaciłam niecałe 1800 za 77m2. Wojgoc - u nich Salik - ale kto tego żąda? starostwo czy kominiarz? bo jak kominiarz, to poszukaj innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.09.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 DZiewczyny i chłopaki - w weekend przystępujemy do pakowania... jakieś cenne rady i wskazówki? na razie plan mam taki, żeby wszystkie worki/pudła opisywać kodem: co/ skąd zawiera, gdzie ma zostać zaniesione w nowym domu. typu: "ręczniki - pralnia" czy też "zimowe ubrania W. / garderoba", "segregatory z dolnych półek/pracownia". jak przewozic telewizor? może lepiej potem osobno osobowym? tak jak komputer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.09.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Opisywać i to bardzo konkretnie bo od szukania można zwariować ( moja starsza ma takie hasło jak ktoś czegoś szuka: jak mama nie wie gdzie to jest to tego nie ma)Mozesz tez numerowac kartony i mieć listę co pod konkretnym nr jest bo panowie od przeprowadzki czytają opisy i jak przez chwile nie mogłam namierzyc kartonu z bielizna to myślałam gorączkowo ze trafił nam się tragarz fetyszysta czy co:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.09.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Lista! - cenna myśl, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.09.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Moniko, ale super, że się już przeprowadzacie. Trzymam kciuki. Kurcze, ale nic praktycznego nie doradzę, bo w życiu się nie przeprowadzałam tak całościowo:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.09.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Lista i opisy. Najlepiej przy każdym numerku/kartonie/worku miejsce z którego zostały spakowane i docelowe miejsce wypakowania/przeznaczenia. Ja miałam bardzo szczegółowo i bardzo się przydało np: komoda w holu, dolna szuflada -> gabinet. 5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.09.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Moniko, ale super, że się już przeprowadzacie. Trzymam kciuki. Kurcze, ale nic praktycznego nie doradzę, bo w życiu się nie przeprowadzałam tak całościowo:no: czas o tym pomyśleć - po zakończeniu wnetrzarskich rewolucji:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.09.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) Wojtuś, po wnętrzarskiej rewolucji to A. nie będzie chciał się już stąd wyprowadzić Już ja go znam. Chyba, że dom by budował Edit: Podoba mu się bardzo Twoja nowa łazienka, zwłaszcza tam przy wannie ta" fala":yes: Edytowane 28 Września 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.09.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 jaka z tego konkluzja? - wnętrzarską rewolucje trzeba zrobić w innym miejscu:welcome: co do lazienki - rozumiem, ze na rysunkach A. nie bardzo to widział nam tez się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.09.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 jaka z tego konkluzja? - wnętrzarską rewolucje trzeba zrobić w innym miejscu co do lazienki - rozumiem, ze na rysunkach A. nie bardzo to widział nam tez się podoba Tak, tylko skąd brać na to kasę? A na rysunkach widział, ale co innego na zdjęciach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.09.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Tatarak - protokołu odbioru WM żąda starostwo do odbioru budynku... Trzymam kciuki za pakowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.09.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Tak, tylko skąd brać na to kasę? A na rysunkach widział, ale co innego na zdjęciach:D Tez bym poogladala co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.09.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Tatarak, czytałaś, co pisałam o zielonej karcie z energetyki? Sprawdź, czy to Ci wystarczy do odbioru. U mnie nie wystarcza. Co do pakowania, potwierdzam, to co inni napisali wyżej. Plus - wszystko, co niepotrzebne wyrzuć/oddaj już teraz. Zajmie Ci to więcej czasu, ale będzie mniej do przewiezienia/rozpakowania. U nas nie było dużo do przewiezienia. Jak masz więcej, to możesz zrobić tak jak u nas w pracy: - zrób plan parteru i poddasza, ponumeruj pomieszczenia (ewentualnie nazwij), każdy karton opatrz numerem/nazwą docelowego pomieszczenia. Plan z numerami/nazwami wręcz Panom jak przyjadą. Dzięki temu nie będziesz musiała biegać podomu i pokazywac, gdzie co dać No i powodzenia Tempo masz niesamowite w tych ostatnich dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.09.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Trzymam kciuki za sprawną przeprowadzkę Ja opisuję zawsze kartony, worki i meble - typu: sypialnia, kuchnia, salon. Plus opisy, jeśli konieczne (książki/ ostrożnie szkło/ zabawki). Listy z numeracją to dla mnie sztuka dla sztuki - dłużej trwa zrobienie + potem rozładunek, jak się patrzy na listy, niż proste opisy, które załatwiają sprawę. No chyba, że ktoś planuje przez dłuższy czas trzymać rzeczy w kartonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts