Tatarak 29.09.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Magda - jakoś tak nie do końca jeszcze do mnie dociera ta przeprowadzka... może dlatego, że nie ma nadal paneli i barierek ale jestem dobrej myśli. Rasia/Madeleine - robię tę listę, bo na pewno nie będę miałą gdzie wszystkiego rozpakować póki co, więc wolę mieć nadmiar notatek... Salik - u nas na www nie ma ani słowa o protokole z wm jako załączniku do odbioru, więc może jednak nie wymagają? muszę się od kb dowiedzieć. Spirea - nie mogę u Ciebie znaleźć nic o tej zielonej karcie. Mam jeszcze od p. Mietka pomiary i jakieś kwity, mam nadzieję, że to wystarczy. Pomysł z planem niezły, ale ja wymyśliłam, że nad drzwiami każdego pomieszczenia przykleję kartkę z napisem: pracownia / pralnia / itd. I będę tylko stać w drzwiach i instruować: parter lub góra. Mam nadzieję, że jak się przeprowadzimy, to trochę wyluzuję z tą gonitwą, bo naprawdę czuję się potwornie zmęczona... chociaż ostatnio to chyba najbardziej tą szarpaniną z oraniem bzy mi marnieją, co je dostałam od mamy do wkopania w ogródku i ciągle czekają w worku na swoją szansę. szlag by trafił ten lemiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.09.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 (edytowane) Tatarak, pisałam na poprzedniej stronie - zielona karta to chyba informacja o możliwości zawarcia umowy na energię. Na Powstańców powiedzieli mi Panowie, że najlepiej z tym papierkiem pójść na Menniczą i podpisać umowę na zwykłą taryfę, a umowę pokazać w starostwie - że niby jak podpisałam umowę, to wiadomo, że odebrali przyłącze. W moim starostwie żądają jednak potwierdzenia odbioru przyłącza wg przepisów. Zadzwoniłam na Mennicżą - na potwierdzenie odbioru przyłącza czeka się 2 tygodnie, bo wszystkie wnioski idą do centrali. Otrzymany papier składam do starostwa. Jak minie 21 dni od zgłoszenia zakończenia budowy muszę wziąć papier potwierdzający, że nadzór nie sprzeciwil się i dopiero wtedy mogę iść na Menniczą ponownie, żeby podpisać umowę na taryfę zwykłą. Sprawdź, czego żądają u Ciebie. Edytowane 29 Września 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.09.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 jeśli podlegasz pod powiat wrocławski, to masz to potwierdzenie odbioru w pkt. 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.09.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 30.09.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Rasia/Madeleine - robię tę listę, bo na pewno nie będę miałą gdzie wszystkiego rozpakować póki co, więc wolę mieć nadmiar notatek... Lista listą, ale opisz na kartonie dokładnie, co tam jest (typu: sztućce/ talerze głębokie/ miski), bo jak lista zginie, to kaplica. Książki w małych kartonach, bo ciężkie, i również opisane dosyć dokładnie - największa szansa, że poczekają w kartonach najdłużej. Z odbiorem z prądem miałam jak Spirea, też chcieli kwitu - mimo, że mam podpisaną umowę docelową. Ale sam odbiór poszedł bardzo sprawnie, wszystko ok, niczego się nie czepiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.09.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Mnie i opisanie nie pomogło. Niektóre rzeczy znalazłam po 2 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.09.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.10.2012 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Ze mną energetyka w środodzie odmówiła podpisania umowy na normalną taryfę - muszę im przynieść jakiś kwit ze starostwa, że mam budynek odebrany (dopuszczony do użytkowania, czy coś). Nawet meldunek nie wystarczy. I powiedzieli mi, że mam umowę na taryfę budowlaną, więc żadnej innej ze mną teraz nie podpiszą no jakiś obłęd, nic, teraz nie będę tym zaprzątać swojej ślicznej główki, gdyż mam na głowie pakowanie... 16 tobołów - a jeszcze nawet nie zaczęłam książek i ubrań zasadniczych Rasia - ależ podnosisz temperaturę muszę lecieć załatwiać internet do nowego domku, bo przecież przeprowadzę się i jak Wam dam znać, że się udało lub nie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 To niestety z energetyką tak wszędzie. póki papieru, że dom odebrany nie dostaniesz, to taryfa budowlana, będzie pożerać Twoje pieniądze jak smok. Nie wiem czy wiesz, ale poza energią po wyższej cenie masz jeszcze jakieś opłaty i dopłaty. Koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 01.10.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Ze mną też energetyka nie chciała gadać o nowej umowie puki nie odebrałam domku:(. 2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Ja się im nie dziwię. W końcu ciągną za bezdurno niezłą kasę z tych nieodebranych domków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.10.2012 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 ja brzoza, ja brzoza... jak mnie słyszycie? słuchajcie, ale WOW! stoję sobie właśnie w swoim gabinecie, laptop leży na granitowym parapeciklu z podpiętym takim żółtym z pleja i normalnie piszę do WAS!!! A! jakby tego było mało, to.stoję sobie na pięknych panelach w kolorze bielonego jesiona (jesionu?), a na górze hałasują panowie, układający równie piękne modrzewie piaskowe w pokojach na poddaszu. Jezu, jak się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.10.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 My też!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D:yes::yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.10.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 musi to być cudowne uczucie...:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 01.10.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Odbiór, słyszymy Cię To niestety z energetyką tak wszędzie. póki papieru, że dom odebrany nie dostaniesz, to taryfa budowlana, będzie pożerać Twoje pieniądze jak smok. Nie wiem czy wiesz, ale poza energią po wyższej cenie masz jeszcze jakieś opłaty i dopłaty. Koszmar nieprawda, ze mną ta sama energetyka, co u Tatarak przełączyła mnie na taryfę normalną. Warunkiem był meldunek, a warunkiem meldunku potwierdzenie faktu, że przebywam pod deklarowanym adresem i są tam warunki bytowe (miałam wizytację pań urzędniczek z urzędu:cool: ) Zresztą opłaty stałe wyższe, ale prąd tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.10.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Madeleine - masz ten sam BOK co Tatarak i ten sam ZE?Bo to ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 01.10.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.10.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Jaaaa, ale czaaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.10.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Tatarak, suuuupeeeerr !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts