pestka56 10.10.2012 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 A, ja kocham Bondy bez wyjątku, ale największy sentyment mam do Ośmiorniczki To był pierwszy Bond jakiego widziałam. W Polsce nie było mowy, żeby go zobaczyć, był zakaz Bondów, czy coś takiego. Kino w którym go oglądałam dodało smaczku – Cinema Amir w Aleksandrii. Największe i najbardziej luksusowe kino ówczesnego Egiptu. Miało też największe pchły jak łepki od kolorowych szpilek. Chodziło się tam z opakowaniem, Offa w torebce, na 2 filmy hurtem, bo tylko takie bilety sprzedawali. A podczas seansu po sali chodził Arab, walił kluczem do otwierania butelek w metalową tacę pełną zmrożonych butelek ze Schweppesami i pokrzykiwał „bebs, bebs”, Kombinacja liter w nazwie Schweppes jest dla Arabów nie do pokonania. Na dodatek po raz pierwszy piłam tam mandarynkowego Schweppesa, też w Polsce nie osiągalnego, nawet do dzisiaj. Rozmarzyłam się Ciągle tęsknię za tamtym Egiptem. Późniejsze wizyty już nie były takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 10.10.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 jestem za:D jak bylem mały byardzo mi sie podobała Ursula Andrews:yes: A ja, jak byłam mała, kochałam się w robin hoodzie, ale tym z michaelem preadem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2012 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Spirea - w dziewczynie z tatuażem (czy jak tam leci polski tytuł) też jest Daniel fajny. w ogóle film mocny Chłopaki - nie przeszkadzajcie sobie Pestka - ja bym wśród tych pcheł nie wysiedziała Moorela - a to w dziecięctwie tak, Robin obowiazkowo. jakoś tak płynnie się do niego przechodziło z fazy Janka z czterech pancernych,nie? Dziecko mam dziś na chorobowym... może rozpakuję trochę książek w gabinecie, bo tam nic nie ruszone. Barierki przy schodach będą robione jutro, bo lekko zmodyfikowaliśmy rozstaw słupków i otwory muszą poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 10.10.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 No to ja się wyłamię,bo jako Bonda uwielbiam Daltona, za to Craig zupełnie nie w moim guście. Te ostatnie Bondy z nim też mi się nie podobają, Chyba za malo dowcipny jest. Przepadam za Die Another Day i Golden Eye. Partnerki Bonda wszystkie są świetne, uwielbiam scenę z Halle Barry gdy wychodzi z wody w pomarańczowym bikini Mooreal też uwielbiałam tamego robin Hooda. A pamiętacie francuski serial Katarzyna? Kurczę, ani odcinka nie przegapiłam. Lecial w tv pod koniec lat 80-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2012 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Sheenaz - jakoś jej było Katrin de Monsalvie? strasznie przeżywałam jej przygody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.10.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Spirea - w dziewczynie z tatuażem (czy jak tam leci polski tytuł) też jest Daniel fajny. w ogóle film mocny Chłopaki - nie przeszkadzajcie sobie Pestka - ja bym wśród tych pcheł nie wysiedziała A, co tam młoda byłam. Nie z takimi paskudami dawałam sobie radę. A teraz mam troszkę wspomnień, które są zabawne. Szwedzki oryginał Millenium oglądałyście ??? – A książka Larsona jeszcze lepsza. Ta amerykańska wersja z Craigiem i przemalowaną lalunią to czysty erzatz. Za dużo skrótów i wyszedł przeciętny kryminałek. Craig nie pasuje do postaci Blomkvista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 11.10.2012 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Zgadzam się z pestką, tez mi nie pasował Byłam w kinie na szwedzkiej wersji - ok 10 osób na sali, na amerykańskiej - tłum Tataraku - jak się śpi w nowym domu, w nowej przestrzeni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.10.2012 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 osobiście padam ze zmęczenia i budzę się w tej samej pozycji, w jakiej zasnęłam... strasznie sobie dałam w kość tym tempem wykańczania i jescze ogrodem, ale chyba jest dobrze, skoro mnie nic nie budzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 11.10.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 nie ogladalam szwedzkiej czesci, choc dvd w domu jest juz od ladnego kawalka czasu chcialam nawet wziac najstarszego do kina na wersje amerykanska, dobrze, ze jednak nie wzielam, sprawa molestowania i zemsty bardzo mocna wole jak zawsze ksiazki Tatarak umknelo mi, ze sie przeprowadzilas, gratuluje! ide przeczytac pare ostatnich wpisow w Twoim dzienniku, coby byc na biezaco ja znowu w tyle, nawet nie 100 lat za ciemna masa, a z 500, ale juz jest swiatelko w tunelu, zaczynam szukac ekipy buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.10.2012 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Kjuta, dziekuję dziennik chyba nie jest zbyt na bieżąco, bo nie mam czasu, siły i weny szukaj tej ekipy, szukaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 11.10.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 no wlasnie juz zdazylam zauwazyc uzupelnisz ? milego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 11.10.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Tatarak, ale masz pamięć ! Ja nie pamietalam jej nazwiska, ale ten blondyn wiele razy snil mi sie Szwedzka wersja millenium rewelacyjna, amerykanskiej nie obejrzalam, bo uznalam, ze nic tej szewdzkiej nie przebije. A ksiazka to w ogole rewelka. Szawagier sie do mnei przez 2 miesiace od wakacji nie odzywal, gdy siostrze na wakacje podarowalam Millenium. Przez 2 tygodnie lezala na plazy i tylko czytala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.10.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Szwedzki oryginał Millenium oglądałyście ??? – A książka Larsona jeszcze lepsza. Ta amerykańska wersja z Craigiem i przemalowaną lalunią to czysty erzatz. Za dużo skrótów i wyszedł przeciętny kryminałek. Craig nie pasuje do postaci Blomkvista. zgadzam się w zupełności...amerykańska taka ładna i poukładana, szwedzka wersja trylogii bardziej dosadnie pokazana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.10.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 a ja szwedzkiej nie widziałam, bo ... atam, przyznam się - ja w ogóle nie przepadam za oglądaniem filmów. szczególnie w kinie, gdzie jest za głosno, za ciemno, za bardzo śmierdzi popkornem i nie ma przerw na siku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 11.10.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Szwedzka wersja millenium rewelacyjna, amerykanskiej nie obejrzalam, bo uznalam, ze nic tej szewdzkiej nie przebije. A ksiazka to w ogole rewelka. Podpisuję się pod tym dwiema rencami. W kinie na amer wersji też nie byłam, o mały włos nie poklocilam się z przyjaciółka o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Dzięki dziewczyny, że nie tylko ja uważam tę hamerykańską za pomyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Craig jest świetny w rolach brzydkich, silnych i opiekuńczo nastawionych do kobiet, przystojniaków. W Bondzie jest akurat taki jak trzeba.A oglądałyście „Turystę” ??? To nie z Craigiem, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.10.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 A oglądałyście „Turystę” ??? To nie z Craigiem, ale... oglądałam:P:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.10.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Tataraku,czy odbierajac roboty elektryczne miałaś jakiegoś branżowego Inspektora nadzoru?czy moze Wasz kierbud znał się na elektryce i odebrał Wam te roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 oglądałam:P:lol2: Wojtek, ależ tam jest aktorka, która powinna Cię „wessać” w oglądanie filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts