Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

A, ja kocham Bondy bez wyjątku, ale największy sentyment mam do Ośmiorniczki :D To był pierwszy Bond jakiego widziałam. W Polsce nie było mowy, żeby go zobaczyć, był zakaz Bondów, czy coś takiego.

Kino w którym go oglądałam dodało smaczku – Cinema Amir w Aleksandrii. Największe i najbardziej luksusowe kino ówczesnego Egiptu. Miało też największe pchły :lol2: jak łepki od kolorowych szpilek. Chodziło się tam z opakowaniem, Offa w torebce, na 2 filmy hurtem, bo tylko takie bilety sprzedawali. A podczas seansu po sali chodził Arab, walił kluczem do otwierania butelek w metalową tacę pełną zmrożonych butelek ze Schweppesami i pokrzykiwał „bebs, bebs”, Kombinacja liter w nazwie Schweppes jest dla Arabów nie do pokonania. Na dodatek po raz pierwszy piłam tam mandarynkowego Schweppesa, też w Polsce nie osiągalnego, nawet do dzisiaj.

Rozmarzyłam się :yes: Ciągle tęsknię za tamtym Egiptem. Późniejsze wizyty już nie były takie same.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea - w dziewczynie z tatuażem (czy jak tam leci polski tytuł) też jest Daniel fajny. w ogóle film mocny :)

Chłopaki - nie przeszkadzajcie sobie ;)

Pestka - ja bym wśród tych pcheł nie wysiedziała ;)

Moorela - a to w dziecięctwie tak, Robin obowiazkowo. jakoś tak płynnie się do niego przechodziło z fazy Janka z czterech pancernych,nie? :D

Dziecko mam dziś na chorobowym... może rozpakuję trochę książek w gabinecie, bo tam nic nie ruszone.

Barierki przy schodach będą robione jutro, bo lekko zmodyfikowaliśmy rozstaw słupków i otwory muszą poprawić.

No to ja się wyłamię,bo jako Bonda uwielbiam Daltona, za to Craig zupełnie nie w moim guście. Te ostatnie Bondy z nim też mi się nie podobają, Chyba za malo dowcipny jest.

Przepadam za Die Another Day i Golden Eye.

Partnerki Bonda wszystkie są świetne, uwielbiam scenę z Halle Barry gdy wychodzi z wody w pomarańczowym bikini :)

Mooreal też uwielbiałam tamego robin Hooda.

A pamiętacie francuski serial Katarzyna? Kurczę, ani odcinka nie przegapiłam. Lecial w tv pod koniec lat 80-tych.

Spirea - w dziewczynie z tatuażem (czy jak tam leci polski tytuł) też jest Daniel fajny. w ogóle film mocny :)

Chłopaki - nie przeszkadzajcie sobie ;)

Pestka - ja bym wśród tych pcheł nie wysiedziała ;)

A, co tam :lol2: młoda byłam. Nie z takimi paskudami dawałam sobie radę. A teraz mam troszkę wspomnień, które są zabawne.

Szwedzki oryginał Millenium oglądałyście ??? – A książka Larsona jeszcze lepsza.

Ta amerykańska wersja z Craigiem i przemalowaną lalunią to czysty erzatz. Za dużo skrótów i wyszedł przeciętny kryminałek. Craig nie pasuje do postaci Blomkvista.

nie ogladalam szwedzkiej czesci, choc dvd w domu jest juz od ladnego kawalka czasu

chcialam nawet wziac najstarszego do kina na wersje amerykanska, dobrze, ze jednak nie wzielam, sprawa molestowania i zemsty bardzo mocna

wole jak zawsze ksiazki :)

Tatarak umknelo mi, ze sie przeprowadzilas, gratuluje! ide przeczytac pare ostatnich wpisow w Twoim dzienniku, coby byc na biezaco :)

ja znowu w tyle, nawet nie 100 lat za ciemna masa, a z 500, ale juz jest swiatelko w tunelu, zaczynam szukac ekipy :)

buziaki!

Tatarak, ale masz pamięć ! Ja nie pamietalam jej nazwiska, ale ten blondyn wiele razy snil mi sie :)

Szwedzka wersja millenium rewelacyjna, amerykanskiej nie obejrzalam, bo uznalam, ze nic tej szewdzkiej nie przebije.

A ksiazka to w ogole rewelka. Szawagier sie do mnei przez 2 miesiace od wakacji nie odzywal, gdy siostrze na wakacje podarowalam Millenium. Przez 2 tygodnie lezala na plazy i tylko czytala :)

Szwedzki oryginał Millenium oglądałyście ??? – A książka Larsona jeszcze lepsza.

Ta amerykańska wersja z Craigiem i przemalowaną lalunią to czysty erzatz. Za dużo skrótów i wyszedł przeciętny kryminałek. Craig nie pasuje do postaci Blomkvista.

zgadzam się w zupełności...amerykańska taka ładna i poukładana, szwedzka wersja trylogii bardziej dosadnie pokazana ;)

Craig jest świetny w rolach brzydkich, silnych i opiekuńczo nastawionych do kobiet, przystojniaków. W Bondzie jest akurat taki jak trzeba.

A oglądałyście „Turystę” ??? To nie z Craigiem, ale...