Tatarak 25.02.2013 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Potrzebuję porady co do wyboru kuchenki mikrofalowejBędzie schowana w szafce, więc na dizajnie mi nie zależy. Zamierzam jej używać do rozmrażania gotowych dań z zamrażarki i podgrzewania dań z lodówki. Raczej zbędne mi są funkcje grilowania. Do gotowania na parze też wolałabym osobne ustrojstwo. Możecie polecić jakiś konkretny model? Łatwy w obsłudze i bezawaryjny? Lepiej sterowanie pokrętłem czy elektroniczne? Nie miałam wcześniej mikrofali, u znajomych używałam takiej z pokrętłem, ale nie dość często i intensywnie, żeby sobie wyrobić jakieś zdanie. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.02.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 nie pomogę. Myślę, że jeśli potrzebujesz tak proste funkcje, to wrzuć np. na ceneo i weź jedną z tańszych znanego producenta, co by szybko się nie zepsuła. Tu masz coś taniego http://www.ceneo.pl/9440249#tab=reviews Sprawdź też pod kątem rozmiarów i użytkowania jej w szafce. Ja mam taką mikrofalę kombi, ale kupiliśmy ją dawno temu za ponad tysiąc zł, bo miała nam zastąpić piekarnik. Jest więc duża w środku, sporo funkcji i bardzo fajnie się sprawowała. Teraz korzystamy z niej zwykle tylko do podstawowych rzeczy, bo nie może długo chodzić właśnie dlatego, że jest w szafce. MImo, że z tyłu jest otwór zrobiony, to jak kiedyś nastawiłam na coś co trwało ok. 20 min, to nastąpiło jakieś przeciążenie i przestała działać. Teraz na szczęście działa dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.02.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 poczekaj chwilke na wyprzedaze w Tesco - po Nowym Roku mieli kuchenki mikrofalowe Samsung i Electrolux przecenione z 489 zł na 189zł - bardzo porzadne mikrofale.Kolejna wyprz napóxniej na Wielkanoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 25.02.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Dzięki wielkie Mi hydraulik wyliczył samego materiału (bez rozdzielaczy) na 170 m2 podłogówki na 9000zł. Więc cena wydaje mi się kosmiczna tym bardziej, że wydobycie od niego informacji jakich konkretnie materiałów użył graniczy z cudem.I jeszcze podpytam:) Poszukuje hurtowni w której zakupię materiał na ścianki działowe, myśleliśmy o silce albo ytongu. Ceny w Leroy i Castoramie wydają się 50 % wyższe niż hurtowni internetowych Coś podpowiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.02.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Folię ze styropianem 3 cm znalazłam jedynie za 99 zł m2 i nic więcej znaleść nie mogę. Braliście taką? odpowiem za Tataraka -prawie nikt tego nie kupuje bo jest zdecydowanie zza drogo. wiekszość kupuje styro podłogowy i folie aluminiową do podlogówki, tasme aluminiowa do sklejania - http://folnet.pl/grupa/folie-budowlane/folia-pod-ogrzewanie-podlogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.02.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Renorl - sorki, umknęło mi to pytanie o folię na styro - nie opłaca się, dużo droższe od zwykłej folii - oczywiście wykonawcy proponują, bo oszczędzi im te pół godziny wysiłku, a jeszcze jak oni kupują materiał, to mają dodatkowy zarobek. Spirea - tak w sumie kombinowałam, żeby wziąć coś tańszego z samsunga, czy cóś. a macie jakieś doświadczenie z marką Haier? to taki chiński gigant branży AGD - widzę, że już są dostępni w naszych sklepach i zastanawiam się, jak to u nich z jakością. czy taka jest raczej "madeinchina" czy może porządna, jak nie przymierzając ceramiczna armia cesarza wojgoc - sęk w tym, że potrzebuję tej kuchenki w czasie, jak mi będą kuchnię montować (czyli gdzieś w pierwszej połowie marca), bo jak znam moje dziecko, to akurat wtedy nie będzie chciało jeść nic innego jak płatki z ciepłym mleczkiem, pić ciepłą herbatkę itp. głupi by było po sąsiadach latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 25.02.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Dzięki Wojgoc Już Ci podkradłam Pana od tynków:) Mam nadzieję że też będę zadowolona Szukam teraz materiałów na działówki w dobrych cenach no i z tą podłogówką walczę Edytowane 25 Lutego 2013 przez Renorl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.02.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Dzięki Wojgoc Już Ci podkradłam Pana od tynków:) Mam nadzieję że też będę zadowolona Szukam teraz materiałów na działówki w dobrych cenach no i z tą podłogówką walczę do tej pory nikt sie nie skarzyl na jakość tynków:yes: co do podłogówki - proponuje odkupic od Tatarak niezbędny sprzęt i zrobic to samemu, a przynajmniej spróbować, bo oszczędność niebagatelna. co do silki - spróbuj u Samira w Renovie na Buforowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.02.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Tatarak, idź do media marktu czy na ceneo i weź najtańszy model firmy, którą kojarzysz. Serio. Sterowanie sensorowe łatwiej się czyści. Koniec. Niektórzy używają czasem grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.02.2013 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 wybrałam sobie takie fajnego zgrabnego samsunga - grilla nie biorę, bo grilować będziemy w plenerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.02.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Zlew Blanco Axia leży sobie w pudełku na podłodze i zachwyca - śliczny jest, mam nadzieję, że będzie się grzecznie sprawował. Teraz mu muszę dokupić bateryjkę i dozownik na płyn. Ponieważ mnie wystraszyły internetowe opinie, że takie baterie z wylewką na poziomie 20 cm (jak np śliczne Franke Neptune)i wyżej to niekoniecznie są wygodne, to zaczęłam szukać coś mniejszego. Zaczęłam od tego, co znam - wszędzie w łazienkach mam kludi, to może Kludi Scope 33 930 05 75: i taki dozowniczek?: lubo Kludi Trendo Star 33 974 05 75 no nie wiem, podrzućcie coś fajnego, nowoczesnego w dobrej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 26.02.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Mnie się osobiście bardziej Kludi Scope podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 26.02.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 A pamiętasz o moim mailu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 26.02.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Tatarak, wysokie baterie są bardzo wygodne! Ale do głębokiego zlewu. Ja mam komorę 40x50cm, głębokość 19cm - nic nie chlapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 26.02.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Tatarak - czy Pan Cieciwa robił Ci dach czy coś?Bo szukamy kogoś do dachu i zbieram opinie - będę wdzięczna za komentarz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.02.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Renorl - głos odnotowany Kaśka - o matko. o jakim mailu? nie pamiętam znakiem tego Magda - ja mam półtora komory, i większa ma 35x40, głębokość 18 cm, a mniejsza ma tylko 13 cm gł, więc obawiam się, że jak spróbuję opłukać truskawki w tej mniejsze, to będzie wielki bryzg! chociaż niby mam reduktor ciśnienia w instalacji, ale i tak jak jest odkręcony tylko jeden kran w domu, to potrafi zrobić bryzg! przy 2 barach. Mila - panowie Cięciwa robili nam daszek płaski na garażu - w każdym razie częściowo, bo styro i wylewkę robili wylewkarze. a bracia C. robili konstrukcję pod rynnę, zgrzewali papę i robili obróbki ogniomuru. Może nie oceniłabym ich na 6, ale na 4+ może być. póki co wszystko jest chyba szczelne. mogłabym się przyczepić do estetyki, ale akurat w takim miejscu nie ma o co rozdzierać szat (nieidalne zagięcia blach widać tylko z lotu ptaka), za to panowie C bardzo pięknie po sobie sprzątali budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.02.2013 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Potrzebuję wysłać wielką paczkę - znacie jakąś firmę, która mi przewiezie przesyłkę o wielkości ok. 200x140x60 cm i wadze ok 50kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.02.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Tataraczku napisałam w dużym skrócie raz jeszcze i wysłałam a i dziękuję bardzo za namiary na ślusarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.02.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Tataraku dokładnie mam tak samo - w dzieci i dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 27.02.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 potrzebuję wysłać wielką paczkę - znacie jakąś firmę, która mi przewiezie przesyłkę o wielkości ok. 200x140x60 cm i wadze ok 50kg? opek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts